Verdachte bekent doodschieten broer kroongetuige Nabil B. | De Utrechtse Internet Courant Verdachte bekent doodschieten broer kroongetuige Nabil B. | De Utrechtse Internet Courant

Verdachte bekent doodschieten broer kroongetuige Nabil B.

Verdachte bekent doodschieten broer kroongetuige Nabil B.
Recherche doet onderzoek naar kogelhulzen. Archieffoto: Robert Oosterbroek
De man die eind maart van dit jaar werd aangehouden op verdenking van de liquidatie van de broer van kroongetuige Nabil B., heeft bekend de schutter te zijn geweest.

De man die eind maart van dit jaar werd aangehouden op verdenking van de liquidatie van de broer van kroongetuige Nabil B., heeft bekend de schutter te zijn geweest.

De verdachte, een 40-jarige man uit Hilversum, heeft alleen over zijn eigen rol verklaard. Hij heeft geen namen of informatie willen verstrekken die zouden kunnen leiden tot andere betrokkenen bij de moord.

Op 29 maart 2018 werd de broer (41) van kroongetuige Nabil B. doodgeschoten in zijn bedrijf aan de TT. Melissaweg in Amsterdam-Noord. Een paar dagen na de liquidatie is een aantal personen aangehouden. De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen één van hen, een 34-jarige man uit Den Haag, is op 5 juli. Hij wordt verdacht van wapenbezit maar wordt niet vervolgd voor medeplichtigheid aan de moord.

Onderzoek

De twee andere personen werden vrijgelaten. De 35-jarige vrouw uit Wassenaar, is op geen enkel moment in beeld gekomen als verdachte van medeplichtigheid aan de liquidatie. Een 31-jarige man kwam als verdachte in beeld naar aanleiding van een DNA-hit op een van de vuurwapens. Uitgebreid onderzoek heeft opgeleverd dat hij niet verdacht wordt van enige betrokkenheid bij de moord.

Nabil B. is de kroongetuige van het Openbaar Ministerie rond de liquidaties in Amsterdam en Utrecht – waaronder de vergismoord en moord op Ranko Scekic in Overvecht. De broer van Nabil B. werd geliquideerd in Amsterdam enkele dagen nadat duidelijk werd dat B. zich als kroongetuige had gemeld.

Gekoppelde berichten

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).