Verdachte dodelijke aanrijding Biltsestraatweg mag proces thuis afwachten | De Utrechtse Internet Courant Verdachte dodelijke aanrijding Biltsestraatweg mag proces thuis afwachten | De Utrechtse Internet Courant

Verdachte dodelijke aanrijding Biltsestraatweg mag proces thuis afwachten

Verdachte dodelijke aanrijding Biltsestraatweg mag proces thuis afwachten
De 37-jarige man uit Zeist die ervan wordt verdacht een 21-jarige studente te hebben doodgereden op de Biltsestraatweg mag zijn rechtszaak in vrijheid afwachten. Dat heeft de rechter vrijdag besloten.

De 37-jarige man uit Zeist die ervan wordt verdacht een 21-jarige studente te hebben doodgereden op de Biltsestraatweg mag zijn rechtszaak in vrijheid afwachten. Dat heeft de rechter vrijdag besloten.

Donderdag 25 april kreeg de verdachte te horen dat zijn voorarrest weer met 60 dagen is verlengd. Vandaag werd dat voorarrest door de rechter geschorst. Dit betekent dat de man zijn rechtszaak thuis mag afwachten.

Wel heeft de rechter voorwaarden gesteld aan de schorsing. Zo moet de verdachte zich melden bij de reclassering en bij een behandelaar.

Ierland
In de nacht van 9 maart werd de 21-jarige Aoife O’Connell uit Ierland aangereden op de Biltsestraatweg. De automobilist die bij het ongeluk was betrokken stopte niet om hulp te verlenen maar reed door. De studente overleed ter plekke. Een dag later meldde de 37-jarige man uit Zeist zich bij de politie waarop hij aangehouden werd.

Gekoppelde berichten

1 Reactie

Reageren
 1. Dirk

  ‘Verdachte’

  Hij heeft zichzelf nota bene gemeld bij de politie. Het is zeker dat hij haar doodgereden heeft. Het is de vraag of het dood door schuld is of niet.

  On-topic: wat fijn voor ‘de verdachte’ dat hij zijn proces nu thuis mag afwachten ipv in de bak. Daarmee behoudt de verdachte de mogelijkheid om zijn leven op rails te houden.

  Helaas heeft het slachtoffer die redelijkheid niet mogen verwachten van ‘de verdachte’. Die reed na het ongeluk door en is niet gestopt om haar een kans te geven op continuatie van haar leven.

  De verdachte had haar mogelijk kunnen redden, maar kwam toevalligerwijs de volgende dag naar de politie op een moment dat intoxicerende middelen in voldoende mate uitgewerkt zijn om in strafbare hoeveelheden in het lichaam aangetroffen te kunnen worden.

  Uiteraard kunnen we geen aanname maken over waarom de verdachte niet direct gestopt is, want een volksgericht is amoreel en enkel de rechter mag veroordelen en straffen. De verdachte mag van geluk spreken dat hij in zo’n beschaafd land woont waar we wel twee keer nadenken voordat we handelen. Iets wat de verdachte zelf in de context van direct stoppen na het ongeval om het leven van dat meisje te proberen te redden niet gelukt is.

  Ik hoop dat ‘de verdachte’ hierover de waarheid gaat spreken in de rechtbank. Een troost is dat in het hypothetische geval wanneer hij dat niet doet en daardoor bij gebrek aan bewijs Niet voor veroordeeld kan worden, hij zichzelf veroordeelt tot een schuldgevoel voor de rest van zijn leven omdat hij niet eerlijk is geweest naar de familie en vrienden van de persoon die hij doodgereden heeft en die hij eventueel had kunnen redden.

  Dit is uiteraard allemaal puur hypothetisch.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).