Tbs geëist tegen verdachte van steekpartij in Casa Confetti | De Utrechtse Internet Courant Tbs geëist tegen verdachte van steekpartij in Casa Confetti | De Utrechtse Internet Courant

Tbs geëist tegen verdachte van steekpartij in Casa Confetti

Tbs geëist tegen verdachte van steekpartij in Casa Confetti
De 28-jarige man die ervan verdacht wordt op 26 augustus vorig jaar in een studentenwoning op De Uithof een bezoeker met een mes in zijn nek te hebben gestoken, hoorde vandaag tbs tegen zich eisen.

De 28-jarige man die ervan verdacht wordt op 26 augustus vorig jaar in een studentenwoning op De Uithof een bezoeker met een mes in zijn nek te hebben gestoken, hoorde vandaag tbs tegen zich eisen.

Op de bewuste avond was er een feestje aan de gang bij de overbuurvrouw van de verdachte in studentencomplex Casa Confetti op de Uithof. De verdachte stak uit het niets een 31-jarige bezoeker een aantal keren in zijn nek. Een van de steekwonden was zo diep dat een aantal zenuwen werden geraakt. Nu, vijf maanden later, ondervindt het slachtoffer nog altijd de gevolgen van de verwondingen. Hoelang de genezing gaat duren is niet te zeggen.

De verdachte heeft bekend dat hij met een mes naar de woning van zijn overburen was gelopen. Hij dacht dat de overburen hem pestten. Hij herinnert zich echter niet dat hij het slachtoffer heeft gestoken. Ook al blijkt uit onderzoek dat de verdachte handelde onder invloed van een psychose, neemt dit niet weg dat hij met zijn handelen de voorwaardelijke opzet op de dood van het slachtoffer had.

Meerdere incidenten

Na de steekpartij kwamen er al snel meerdere meldingen bij DUIC binnen over de verdachte. Twee getuigen zeiden toen dat de verdachte de buurt en medebewoners al langer terroriseerde. “Ik ben zelf in het verleden ook bedreigd en bespuugd. De verdachte woonde toen nog niet in Casa Confetti, maar aan de Archimedeslaan. De politie is er destijds ook meerdere malen bij geweest, maar zei toen niks te kunnen doen.”

Vandaag bleek dat ook de officier van justitie deze mishandelingen meenam in de eis. Een mishandeling op 10 augustus 2017, waarbij hij een collega uit het niets tijdens een vakantiebaan in het gezicht sloeg. Hetzelfde gebeurde op 4 september 2016 bij een instructeur op een sportschool, ook omdat hij gepest zou worden. Ten slotte zou de verdachte op 4 augustus 2017 een medewerker van een supermarkt in het gezicht hebben gespuugd, omdat er over hem zou worden geroddeld.

De gedragsdeskundigen die de verdachte hebben onderzocht, hebben geadviseerd om de maatregel TBS met dwangverpleging op te leggen nu de verdachte als volledig ontoerekeningsvatbaar moet worden gezien. De officier van justitie nam dit advies over.

Gezien de grote gevolgen voor het slachtoffer vroeg de officier een bedrag van 10.000 euro toe te wijzen als voorschot op de immateriële kosten. Daarnaast moeten de materiële kosten, en kleine 800 euro, worden toegewezen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).