Vermoorde Utrechtse studente onderwerp in tv-programma Zaak van je leven - De Utrechtse Internet Courant Vermoorde Utrechtse studente onderwerp in tv-programma Zaak van je leven - De Utrechtse Internet Courant

Vermoorde Utrechtse studente onderwerp in tv-programma Zaak van je leven

Vermoorde Utrechtse studente onderwerp in tv-programma Zaak van je leven
Beeld uit de trailer van de Zaak van je Leven.
De Utrechtse Nadia van de Ven werd op 25-jarige leeftijd vermoord. Ze werd neergeschoten door haar huisbaas met een uzi. De zaak staat centraal in de komende televisieaflevering van het WNL-programma De Zaak Van Je Leven.

De Utrechtse Nadia van de Ven werd op 25-jarige leeftijd vermoord. Ze werd neergeschoten door haar huisbaas met een uzi. De zaak staat centraal in de komende televisieaflevering van het WNL-programma De Zaak Van Je Leven.

De studente werd in 2002 door haar huisbaas Pascal F. aan de Weerdsingel gedood. Toen huisgenoten later thuiskwamen en bloed zagen liggen waarschuwden ze de politie. De recherche richt al snel hun pijlen op huisbaas Pascal F.

Misdaadjournalist Wouter Laumans was te gast bij WNL op Zaterdag op NPO Radio 1 om te praten over de zaak en de uitzending van donderdagavond. Over Pascal vertelt hij: “Hij vertoonde in de tijd voor de moord al vreemd gedrag. Hij had een hoogoplopend conflict over een wasmachine, die Nadia graag in het studentenhuis geplaatst wilde zien worden. Dat wilde hij niet, en dat is waarschijnlijk de aanleiding geweest dat hij haar van het leven beroofd heeft.”

Verder zegt hij: “Hij heeft haar van dichtbij met een uzi neergeschoten en vervolgens met een aantal schoten door het hoofd geliquideerd. Het is een hele kille koelbloedige moord geweest.” Uit het politieonderzoek kwam naar voren dat Nadia meerdere keren is beschoten met de uzi. Pascal F. heeft nooit bekend en de uzi is nooit teruggevonden. Hij werd in 2005 tot twintig jaar celstraf en tbs veroordeeld.

Donderdagavond blikken rechercheurs die hebben meegewerkt aan het onderzoek terug op de zaak in het televisieprogramma Zaak van je leven. De aflevering is te zien om 20.25 uur op NPO2.

Luister hier terug naar misdaadjournalist Wouter Laumans die vertelt over de zaak bij WNL op Zaterdag.

8 Reacties

Reageren
 1. w

  voor moord met voorbedachte rade gewoon 50 jaar zitten, je hebt tenslotte iemands leven verwoest en de familie, dan ga je maar lekker een aanzienlijk van je leven zitten, dat zouden ze bij alle moordzaken moeten doen!

 2. Janneman

  Regelmatig blijkt dat tbs niet werkt of te kort schiet (Anne Faber bv), levenslang met tbs is prima, maar geen proefverlof of vervroegde vrijlating, dus dan ook echt levenslang.

 3. Berend

  @Janneman: Levenslang met tbs bestaat niet. Iemand die levenslang vastzit keert (zoals nu nog het geval is) niet meer terug in de maatschappij, dus is behandeling onzinnig.

  @w: Moord is altijd met voorbedachte rade, anders heet het doodslag.

 4. w

  @Berend
  wat u zegt klopt niet, maar dat krijg je als je wikipedia als bron raadpleegt

 5. Berend

  @W: Grapjas. Wikipedia is doorgaans een prima bron voor dit soort zaken. Maar in dit geval baseerde ik me op het Wetboek van Strafrecht en de website van het OM.
  https://www.om.nl/@32881/verschil-tussen/
  https://www.navigator.nl/document/openCitation/%20id1bc65a9a3f73d0b92d70927f7945c6ad

  Misschien moet u zich voortaan even inlezen, voordat u zich zo hooghartig uitlaat.

 6. Lombokker

  Toeval of niet, vandaag een heel stuk in de Telegraaf over de dader Patrick F.:
  https://www.telegraaf.nl/video/2140746/zo-n-minister-is-niet-goed-voor-het-land

  Tegen alle adviezen in blijkt hij al enige tijd met onbegeleid verlof te mogen. Hij mag nu zelfs buiten de TBS-kliniek gaan wonen (maar is nog wel onder behandeling). Formeel is dit mogelijk, omdat hij inmiddels twee-derde van zijn straf heeft uitgezeten.

 7. Yoshua

  @Janneman, Je slaat de plank mis met Anne Faber. Haar moordenaar heeft geen TBS opgelegd gehad. Dit zal hij nu misschien wel gaan krijgen. Of levenslang, maar dan wel zonder TBS, dat kan namelijk niet binnen ons rechtssysteem.

 8. Janneman

  @allen; dat is nu precies wat er fout is in het rechtssysteem.
  De moordenaar van Anne wilde geen tbs, dat had ook verplicht opgelegd moeten worden,

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).