Vernielingen aan eeuwenoude Pandhof Sinte Marie in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Vernielingen aan eeuwenoude Pandhof Sinte Marie in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Vernielingen aan eeuwenoude Pandhof Sinte Marie in Utrecht

Vernielingen aan eeuwenoude Pandhof Sinte Marie in Utrecht
Bron Twitter Wijkagent Horeca Utrecht
Op een van de zuilen in de eeuwenoude Pandhof Sinte Marie vlakbij de Mariaplaats in Utrecht heeft een vandaal met een stift een ufo, alien, waterpijp en de tekst Alien Bong getekend.

Op een van de zuilen in de eeuwenoude Pandhof Sinte Marie vlakbij de Mariaplaats in Utrecht heeft een vandaal met een stift een ufo, alien, waterpijp en de tekst Alien Bong getekend.

Wijkagent horeca Utrecht laat op Twitter weten niet blij te zijn met de vernielingen. Ook was het een grote bende in de pandhof. “Pandhof Sinte Marie is een van de mooie plekjes in onze binnenstad. Het onderhoud wordt gedaan door vrijwilligers. Zo teleurgesteld om er vandaag een grote bende en deze vernieling aan te treffen. Er verblijven mag, maar hou het netjes!”

De pandhof ligt tussen de gebouwen van het conservatorium en is een overblijfsel van de Mariakerk en stamt uit de 11e eeuw.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Mia Amram

  Ik ga er tussen de middag ook nog wel eens mijn boterhammetje eten, lekker in de zon en met uitzicht op een van de mooiste plekjes in Utrecht centrum. Ook nog wel eens de dames vrijwilligers bezig gezien die met veel liefde de boel netjes houden en de bloemenperken bijhouden. Heel jammer dat aanwezigheid van bepaalde groepjes getolereerd worden die daar dan lopen te dealen of alcohol drinken. Mijn suggestie is dat Toezicht en Handhaving daar eens wat vaker gaat rondlopen en doet waar ze voor aangenomen is; nl. aanpakken/wegsturen. Een ander kan ook een flinke boete krijgen voor alcohol drinken op plekken waar niet mag, of zijn dit nu net mensen die ze niet durven aan te pakken? En bedoeling is dat het hek rond Pandhof op tijd gesloten worden, doe dat dan ook.

 2. Berend

  Handhaving geniet geen enkel aanzien of respect. Laat de politie er maar wat vaker haar gezicht zien.

 3. Achach

  Ach Mia

  Er hangeb zo vaak dealers, gebruikers en ander uitschot daar rond. Er is in Utrecht nauwelijks toezicht en handhaving. Vandaar ook zoveel overlast die ervaren wordt.

  De gebruikers zijn toch zo zielig in Utrecht (hoeveel tijd, geld en aandacht krijgen zij wel niet in onze stad?), komen overal mee weg. Van een kale kip valt niet te plukken. Omgedraaide klasse justitie.

 4. JdV

  Handjes afhakken dan maar?

 5. Eddy

  Vandaag liep ik met een buitenlandse gast door mijn stad, waar ik al bijna 69 jaar woon. Ik schaamde mij regelmatig voor overvolle afvalbakken, bekladding van historische panden, slingerende fietsen, vretende mensen, winkels met knalharde vreselijke muziek, ontbrekende tegels, stoepen vol terrassen zodat je op de straat moet lopen met de kans door fietsers omver gereden te worden. Er zijn gelukkig mooie plekjes , maar wie o wie maakt de stad kapot ?

 6. Berk

  Tijd om dat stompzinnige graffittituig eens wat harder aan te gaan pakken.

 7. Ben

  Volgens mij is afval en gedrag daaromtrent een van de belangrijkere zaken om op te pakken in de stad. Beste gemeente , neem een voorbeeld aan Rotterdam (Roteb).

 8. Kees Truijens

  Een twitterende wijkagent? Toch niet dezelfde die kort geleden zo’n verwarring schiep over het etablissement schuin tegenover de Pandhof?
  En verder, is de teleurstelling van de agent, hoe terecht ook, zo relevant? We hebben meer aan handhaving.
  Is twitteren wel een goed idee voor wijkagenten?

 9. Cico

  Nou ja ‘vernielingen’… dat is wel erg dramatisch. Er staan wel meer krabbels van afgelopen eeuwen op monumenten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).