Video: Drie aanhoudingen na achtervolging door Utrechtse wijken Lombok en Kanaleneiland Video: Drie aanhoudingen na achtervolging door Utrechtse wijken Lombok en Kanaleneiland

Video: Drie aanhoudingen na achtervolging door Utrechtse wijken Lombok en Kanaleneiland

Video: Drie aanhoudingen na achtervolging door Utrechtse wijken Lombok en Kanaleneiland
Foto: Instagram Politie Utrecht Noord
Politieagenten hebben op donderdagavond op de Van Heuven Goedhartlaan drie verdachten aangehouden. De verdachten zaten in een gestolen auto en sloegen op de vlucht. Na een achtervolging wist de politie ze te grijpen.

Politieagenten hebben op donderdagavond op de Van Heuven Goedhartlaan drie verdachten aangehouden. De verdachten zaten in een gestolen auto en sloegen op de vlucht. Na een achtervolging wist de politie ze te grijpen.

De agenten kregen de gestolen auto in het oog bij de Vleutenseweg in Lombok. De personen in de auto trapten op het gas en begaven zich naar de Beneluxlaan. De agenten zetten daarop de achtervolging in.

Op de Van Heuven Goedhartlaan wist de politie de gestolen auto klem te rijden. De verdachten probeerden nog te voet te vluchten, maar werden al snel ingehaald.

Vondsten

De politie heeft de auto in beslag genomen, daar lagen dure merkkleding en inbrekerswerktuig in. Ook zijn er auto-onderdelen aangetroffen, mogelijk ook van diefstal afkomstig.

De bestuurder is aangehouden omdat hij geen geldig rijbewijs kon laten zien. Hij moet dat rijbewijs nu inleveren en er wordt hem een straf voor zeer gevaarlijk rijgedrag opgelegd. De andere twee verdachten zijn aangehouden omdat zij in de gestolen auto zaten. De politie doet hier verder onderzoek naar. 

14 Reacties

Reageren
 1. JR

  Alleen gevaarlijk rijgedrag?
  Lijkt me dat alle drie gezellig voor poging tot doodslag/ hulp bij opzettelijke poging tot mishandelijk/ doodslag een aantal jaren mogen doorbrengen. Wel graag onder het uitvoeren van verplichte arbeid om de kosten te dekken.

 2. Scherpschutter

  Heftig hoor. Ik vrees het ergste voor de dader. Dat wordt minstens twee weken schoffelen en voorwaardelijk.

 3. JdV

  Das toch zeker 40 uur taakstraf en een foei-gesprek per persoon. Wellicht wat minder doordat verdachten getraumatiseerd zijn door het optreden van de politie alsmede het ontbreken van een stageplaats.

 4. RABE

  Nu maar hopen dat ze een flinke straf krijgen. Ze hebben anderen in gevaar gebracht met hun rij gedrag. Een gestolen auto en waarschijnlijk nog andere diefstallen.

 5. alex

  Mooi hoe die jongen tijdens zijn ontsnap poging in de handen van oom agent loopt. Waar hij net van weg holde. Geheugen van een goudvis lijkt me.

 6. Lombokker

  ” De verdachten probeerden nog te voet te vluchten, maar werden al snel ingehaald.”

  Goed om te lezen dat onze politiemensen een goede conditie hebben. Chapeau!

 7. bawang putih

  die jongen in video die wordt gepakt wordt in zijn vriendengroep boomerang genoemd..

 8. Mark

  @Scherpschutter, dat is wel een hele zware straf. Alleen voorarrest is al heftig genoeg. Een weekje echt werken wel echt intens!!

 9. [email protected] 🤔

  Deze kinderen staan binnen 3 dagen buiten met een dagvaarding op zak,voor ooit eens voor de rechter.
  Dit is Nederland anno 2021, blijf er vooral in geloven zou ik zeggen.

 10. Rob H.

  Als je voor gevaarlijk rijgedrag lang de bak in zou gaan dan zat het grootste deel van autorijdend Nederland lang inm de bak.

 11. Eef

  Top actie van onze politiemensen!

 12. Scherpschutter

  @Rob H

  Ik denk niet dat het rijgedrag hier per se het grootste probleem was, Rob…. LOL

 13. Cico

  Het ziet ernaar uit dat de agent best goed is in judo, dat was een mooie heupbeweging

 14. Pee

  @Rob H.
  Gaat het hier alleen om gevaarlijk rijgedrag?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).