Video: Onaangename verrassing voor ramkrakers Amac | De Utrechtse Internet Courant Video: Onaangename verrassing voor ramkrakers Amac | De Utrechtse Internet Courant

Video: Onaangename verrassing voor ramkrakers Amac

Video: Onaangename verrassing voor ramkrakers Amac
Still van de video van de bewakingscamera. Zie de video onder het bericht.
Opmerkelijke videobeelden gemaakt door de Amac in The Wall. Drie verdachten waren waarschijnlijk van plan om met een auto bij de winkel in Leidsche Rijn naar binnen te rijden. Toen zij echter voor hun actie nog even door de ramen van de winkel keken zagen zij dat deze leeg was.

Opmerkelijke videobeelden gemaakt door de Amac in The Wall. Drie verdachten waren waarschijnlijk van plan om met een auto bij de winkel in Leidsche Rijn naar binnen te rijden. Toen zij echter voor hun actie nog even door de ramen van de winkel keken zagen zij dat deze leeg was.

Nadat eind mei een ramkraak plaatsvond bij Amac is besloten alle producten ’s avonds uit de winkel te halen. “Als ze wat vooronderzoek hadden gedaan, hadden ze dat kunnen zien. Echt slimme boeven zijn het niet”, vertelt Ed Bindels, CEO van Amac.

De drie verdachten ramden zaterdagochtend rond 05.00 uur de slagboom van het terrein. Ze parkeerden twee voertuigen voor de ingang van de winkel.

Opname

Op een opname van de beveiligingscamera van Amac is te zien hoe de drie verdachten met bivakmutsen uitstappen en wat rommelen rond de auto. Volgens Amac waren ze mogelijk met stoeptegels een schans aan het bouwen.

Het vermoeden bestaat dat ze met de een van de auto’s de pui wilden rammen. De andere wagen zou dienen als vluchtauto. Toen de verdachten nog eens de winkel inkeken zagen ze dat er geen producten lagen. Ze discussiëren nog even, om uiteindelijk weer te vertrekken.

Gestolen

Volgens Amac bleek later dat één van de auto’s gestolen was. Bindels zegt verder: “We hebben bovendien een systeem met mistgeneratoren geïnstalleerd waarbij tijdens een inbraak de hele winkel onder de mist komt te staan en inbrekers niets kunnen zien.” Bindels zegt tot slot dat er geen aangifte is gedaan omdat er geen schade aan het pand is en er niks is gestolen.

Bekijk hieronder de opname van de beveiligingscamera.

Gekoppelde berichten

20 Reacties

Reageren
 1. Jay

  Toch maar gaan werken voor je centen. Vroeg opstaan is immers geen probleem zo te zien.

 2. Henk

  Nadat dat onnozele gajes dwars door de slagboom is gereden krijgen ze alle tijd van de wereld om eens te bekijken wat er te halen valt. Geen politieagent te bekennen om het feestje te verstoren.

 3. MJPD

  Nou, dat zag er georganiseerd uit…

 4. Frits

  @Henk
  Tsja, en hoe had de politie op de hoogte moeten zijn?

  Of verwacht je dat de politie elke plek in Utrecht tenminste eens per vijf minuten bekijkt op mogelijk gajes?

 5. Henk

  @ Frits

  Nee, maar als er dwars door zo’n slagboom gereden wordt mag ik, gezien de voorgeschiedenis, hopen dat alle alarmbellen afgaan en de Hermandad met spoed uitrukt. Niet dus.

 6. Herman

  Eigenaren kunnen nu wel trots roepen dat ze zich goed voorbereid hadden, maar kunnen dit beter niet doen. Dit volk is nogal eergevoelig en willen nog wel eens op vervelende manier hun gram halen.

 7. Dakhaes

  Wordt er nog aangifte gedaan van de vernielde slagboom?
  Politie stond natuurlijk op appende fietsers te controleren…

 8. NK

  @Frits
  Nou, wat dacht je van sensoren in de slagbomen en dat als ze geramd worden er een seintje naar de meldkamer gaat zodat iemand kan gaan kijken wat er aan de hand is?

 9. X

  Fijn dat de reaguurdersbrigade het weer beter weet dan ieder. Misschien moeten jullie de orde gaan handhaven (van achter jullie computers) in plaats van jullie zuur hier weer uit te strooien.

 10. w

  Een nogal afgelegen winkel met kostbaarheden en voor de pui niet om de 2 meter een betonnen paal? lekker naief zeg!

 11. woei

  Alsnog redelijk slim dat ze de lege winkel opmerken en de ramkraak afblazen!

 12. Theo

  Leuk filmpje.
  Maar waarom de daders onherkenbaar gemaakt zijn ontgaat mij.

 13. Nlz

  @w: Als er om de twee meter een betonnen paal staat kom je er nog niet, de gemiddelde middenklasse auto zit rond de 1,85. Ja, da’s krap, maar met een beetje mikken zet je de auto daar zo tussendoor.

 14. wollie

  @w: mag niet van apple

 15. bee

  @MJPD
  als er wel spullen aanwezig waren dan hadden ze die echt meegenomen ,georganiseerd of niet.
  politie was nooit op tijd geweest dan.

 16. Hans

  @ Herman:

  ‘Dit volk is nogal eergevoelig’.
  Hoe weet je dat?

 17. Erwin

  @NK: briljant! Dat niemand anders daar aan gedacht heeft: sensoren in elke slagboom in Nederland die de meldkamer verwittigen. Dat kan de duimendraaiende politie er makkelijk bij hebben.

 18. Trebor

  Ik hoop dat opsporing verzocht hier iets mee kan ,,,zo snel mogelijk graag

 19. G.H.

  @Theo: Dat is omdat het recht op privacy in Nederland voorgaat op het belang van strafvervolging.

 20. Marco

  Volgens mij zitten ze met hun vingertjes aan het raam, is daar niet alvast een mooi vingerafdrukje van te maken. Heb je die alvast voor de volgende die ze gaan proberen…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).