Video: Politie arresteert meerdere mogelijke drugsdealers in Utrecht Video: Politie arresteert meerdere mogelijke drugsdealers in Utrecht

Video: Politie arresteert meerdere mogelijke drugsdealers in Utrecht

Politievlogger Jan-Willem heeft zondag een video gepubliceerd waarin te zien is hoe een aantal drugsdealers in Utrecht wordt opgepakt. Ook wordt uitgelegd in welk traject de verdachten belandden.

Politievlogger Jan-Willem heeft zondag een video gepubliceerd waarin te zien is hoe een aantal drugsdealers in Utrecht wordt opgepakt. Ook wordt uitgelegd in welk traject de verdachten belandden.

Eind vorige maand werd bekend dat de politie een grote actie in Utrecht heeft gehouden tegen straatdealers. Twaalf mannen werden opgepakt, waarvan een groot deel op heterdaad werd betrapt.

Ook zijn zes panden doorzocht en verschillende soorten drugs in beslag genomen. Daarnaast is beslag gelegd op meerdere telefoons, dealerbenodigheden, 15.000 euro aan contant geld en acht auto’s die gebruikt werden bij deals.

Aanpak

De gemeente Utrecht, de politie en het Openbaar Ministerie werken samen om drugscriminaliteit harder aan te pakken. Deze aanpak is heel breed; van het sluiten van bedrijven en woningen tot het helpen van ondernemers en bewoners om hun weerbaarheid te vergroten. Ook wordt geprobeerd om te voorkomen dat jongeren in de criminaliteit belanden.

8 Reacties

Reageren
 1. Vrolijk Midden

  We zien vooral mensen aan het woord,die een verdien model hebben aan deze rijdende apothekers.
  Deze rijdende apothekers, lachen zich de balen uit hun broek,met deze aanpak, ze lopen trouwens binnen drie dagen weer buiten,met ooit eens vóór de rechter.

 2. Pee

  Het is wel weer duidelijk allemaal.

 3. Lombokker

  Fijn dat de politie hier tegen optreedt. Ook prima dat er wordt geprobeerd om deze jongens te helpen als ze ermee willen stoppen. Maar bedenk wel dat er ook gasten tussen zitten die dit gewoon doen omdat ze snel en gemakkelijk geld willen verdienen. Voor die categorie zouden de straffen best wel wat zwaarder mogen, want die zitten de rechter nog net niet uit te lachen als die uitspraak doet in hun strafzaak.

 4. Kloek

  Wat is dit voor een walgelijke op sensatiebeluste manier van video’s maken?

  Wat een Amerikaanse poespas.

  En dat om te laten zien dat de politie de strijd “wint” van de dugsbendes, terwijl ze in feite op dagelijkse basis, door een compleet gebrek aan zichtbaarheid en aanwezigheid van de politie, de strijd al 15-20 jaar aan het verliezen is.

  En moeten dit soort propagandafilmpjes daarbij helpen? En dat betaalt door ons allemaal? Ik heb liever dat de politie in stilte zijn werk doet, maar dan effectief en goed, dan deze aandachtstrekkende propagandistische video’s.

  Het zou DUIC sieren als dit soort kritische berichten gewoon geplaatst zouden worden.

 5. Appel

  Te dure opgefokte auto met geblindeerde ramen rijdt, omringt door jongeren op scooters, door de Voorstraat. Wordt vaker gespot. Lijkt Italiaanse …….

 6. W

  Ach ja kloek, ben het volledig met je eens maar als de prinsemarij weer ns een succesje boeken moeten ze dat natuurlijk effe breed uitventen…

 7. Rose

  @Vrolijk Midden
  Het gilde van apothekers neemt vanzelfsprekend afstand van wat u als rijdende collega’s benoemt. U bedoelt het ironisch verwacht ik.

 8. Olivier

  En voor hoelang hebben gebruikers geen drugs meer kunnen kopen die dag met dank aan deze actie? 5 min schat ik?

  Probleem ligt bij het gebruik, niet bij de verkoop. Kijk bijvoorbeeld naar de handel in ivoor, dit is pas omlaag gegaan nadat men inspeelde om de vraag in china te verlagen en niet om op stropers te jagen. Waar vraag is zal aanbod altijd zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).