Video: Politie houdt dealers aan bij drugsactie in Utrechtse wijk Lombok Video: Politie houdt dealers aan bij drugsactie in Utrechtse wijk Lombok

Video: Politie houdt dealers aan bij drugsactie in Utrechtse wijk Lombok

Video: Politie houdt dealers aan bij drugsactie in Utrechtse wijk Lombok
Beeld: Politievlogger Jan-Willem
De politie heeft zondag een video gepubliceerd van een gerichte drugsactie in Lombok. De aanhouding van twee mogelijke drugsdealers is vastgelegd.

De politie heeft zondag een video gepubliceerd van een gerichte drugsactie in Lombok. De aanhouding van twee mogelijke drugsdealers is vastgelegd.

Twee agenten in burger zien voor hun neus een drugsdeal gebeuren. De dealers stappen in een voertuig, waarop meerdere agenten op de fiets en in auto’s ter plaatse gaan.

De auto met daarin de verdachten wordt op de kruising van de Kanaalstraat en de J.P. Coenstraat klemgereden. De twee verdachten, beiden 20-jarige Utrechters, kunnen worden aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen.

In de video van politievlogger Jan-Willem is vervolgens te zien dat de mannen naar het bureau worden gebracht. Bij een controle van de auto wordt drugs gevonden.

De video is onder dit bericht te zien.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Lombokbewoner

  Complimenten aan politie,,goed gewerkt
  Voor handhaving
  Vraagje
  Doe eindelijk eens wat aan dat dubbelparkeren op de Kanaalstraat

 2. Rietje

  Alleen in Nederland: Boeven vangen op de fiets. 😉

 3. Berk

  Goed gedaan natuurlijk, maar ik heb het idee dat we een maar het topje van de ijsberg pakken hier in Utrecht. Als je ziet in wat voor autos sommige jonge mensen in bepaalde wijken rijden, vraag ik me toch af waar dat geld vandaan komt. Auto’s van 60-70 duizend euro waar dan iemand van nog geen 30 met trainingspak en petje in zit. Je voelt dat het niet klopt, maar het hardmaken is natuurlijk erg moeilijk, waarbij je je ook nog snel op het hellende vlak van etnisch profileren begeeft. Moeilijk

 4. Lombokker

  Al weer een goede actie van de politie, hulde!

  Nu maar afwachten wat het OM en de rechter met deze ‘heren’ gaan doen.

 5. isabelle

  Goed bezig, mannen!

 6. W

  Chapeau Utrechtse Politie!

 7. GeenStijl@Utrecht 🤫

  Kijk hier wordt ik echt vrolijk van,deze apothekers van de straat af halen,al staan ze met drie dagen buiten met een dagvaarding.
  Met meer politie en daadkrachtig langdurig opsluiten kan je nog betere resultaten boeken, aan de politie zal het niet liggen … wel aan softe politici.

 8. Jos

  Auto met ‘drugs’… dat portemonneetje met wat pilletjes? Geinig. In de supermarkt lopen ze met kratten drank tegelijk de winkel uit. Alcohol, de ware sloper onder de drugs mensen

 9. Fred

  @Jos: Ik heb mijn broer aan die rotzooi zien sterven. Bij zijn begrafenis was er ook zo’n sociaal werker bij die naderhand zei dat het niets met drugs te maken had.
  Je zou je misschien tussen zulke mensen kunnen gaan begeven, die zijn wellicht nog vatbaar voor zulke kolder.

 10. ruben

  Dweilen met de kraan open. Alsof er nu ook maar iets veranderd. Grappig dat mensen niet zien dat dit geen oplossing is voor het probleem. Langer opsluiten leidt niet tot minder criminaliteit. Sterker nog, gevangenissen zijn daar juist een broeihaard voor. We zouden naar een penitentiair systeem moeten gaan wat vergelijkbaar is met Zweden en Noorwegen, die hebben hun werking bewezen, in plaats van het Amerikaanse systeem. Daarnaast zou het veel doden, geld en corruptie schelen als drugs legaal zouden worden gemaakt maar wel met enige structuur, het wordt toch wel gebruikt en dat zal altijd zo blijven.

 11. wiky24

  Mooie reactie @Ruben, niet afbreken, liever opbouwen

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).