Video: Nachtelijke beschietingen in Lombok | De Utrechtse Internet Courant Video: Nachtelijke beschietingen in Lombok | De Utrechtse Internet Courant

Video: Nachtelijke beschietingen in Lombok

Video: Nachtelijke beschietingen in Lombok
De politie heeft videobeelden vrijgegeven van de beschieting van een restaurant aan het Moskeeplein in Lombok. Diezelfde nacht, van 28 op 29 mei, sloegen de verdachten ook toe bij een viswinkel ongeveer een kilometer verderop aan de Laan van Nieuw Guinea.

De politie heeft videobeelden vrijgegeven van de beschieting van een restaurant aan het Moskeeplein in Lombok. Diezelfde nacht, van 28 op 29 mei, sloegen de verdachten ook toe bij een viswinkel ongeveer een kilometer verderop aan de Laan van Nieuw Guinea.

Restaurant Arabella en viswinkel Blub & Blub zijn van dezelfde eigenaar. De aanleiding voor de schietpartij is onbekend, maar de politie gaat ervan uit dat de verdachten de eigenaar willen intimideren.

Scooter

Van de schietpartij bij het restaurant zijn bewakingsbeelden beschikbaar. Daarop is te zien dat twee mannen op een scooter stoppen voor het restaurant waarop een van de twee een pistool pakt en schiet richting Arabella. Vervolgens rijden de twee verder waarop een paar minuten later geschoten wordt op de viswinkel.

Op advies van de politie sloot burgemeester Jan van Zanen beide bedrijven voor 5 weken. De politie hoopt met het publiceren van de videobeelden de verdachten op het spoor te komen.

9 Reacties

Reageren
 1. joop gerritse

  En ja hoor, de eigenaar van de bedrijven mag weer het gelag betalen. Goed gedaan, burgemeester!

 2. bee

  zo kom je natuurlijk wel heel makkelijk van concurrenten af.
  of als je een hekel hebt aan iemand.
  misschien wel om het pand te kunnen bemachtigen.
  laat de burgemeester nou eens een goede reden geven om de zaken voor een aantal weken dicht te gooien ,het slaat totaal nergens op.

 3. Nlz

  Het is wel een efficiënte manier om de lokale concurrentie de das om te doen inderdaad, kogels in de gevel of een handgranaat aan de voordeur en ze missen een aantal weken, zo niet maanden omzet.

 4. R

  @Joop Precies, Zo voorspelbaar hoe lokale overheden reageren : ze pakken de slachtoffers aan ipv de daders, waardoor ze ze in feite de daders helpen. Wil je van een concurrent af? Gewoon op internet voor 25 euro een handgranaat kopen en die voor de deur leggen. Dat is veel goedkoper dan reclame maken voor je eigen nering.

  In Amsterdam kon men goed zien dat deze methode – het slachtoffer aanpakken – niet heeft geleid tot vermindering van dit soort aanvallen. Beter gaan de heren en dames van de G4 met elkaar in gesprek om hier samen van te leren, in plaats van elkaars fouten te kopiëren.

 5. Frits

  @Bee
  Goede reden: het is in een woonwijk. Er wonen mensen . Er lopen daar mensen op straat.

  Ongeacht of de ondernemer iets aan de schietpartij kan doen: de burgemeester geeft voorrang aan de veiligheid van de burgers boven het economische belang van de ondernemer.

 6. Lombokker

  @Joop, bee, Niz en R

  Wel eens van witwassen gehoord? Dat is allang niet meer beperkt tot zonnestudio’s en belwinkels. In principe kan dat overal waar vooral contant betaald wordt. Men noemt dat ook wel vermenging van onder- en bovenwereld.

  Niet dat ik wil beweren dat in de betreffende zaken geld wordt witgewassen. En in een rechtstaat als Nederland kun je volgens mij altijd nog naar de rechter stappen als je het niet eens bent met zo’n besluit van de gemeente.

 7. bee

  @ frits.

  wat denk je dat er gebeurt als die zaken gewoon open mogen blijven?
  helemaal niets anders waren ze er overdag wel heen gegaan om te knallen.
  als deze zaken niets te verbergen hebben waarom zal je ze dan sluiten voor een bepaalde tijd?

 8. Edwin

  Rijden op de stoep en zonder licht: die kunnen een flinke boete verwachten!

 9. cas

  Moet je eens op de albert heijn schieten, ik denk dat die de volgende dag gewoon weer open is….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).