Vier arrestaties en geld, drugs en auto’s in beslag genomen na politieactie in Utrecht Vier arrestaties en geld, drugs en auto’s in beslag genomen na politieactie in Utrecht

Vier arrestaties en geld, drugs en auto’s in beslag genomen na politieactie in Utrecht

Vier arrestaties en geld, drugs en auto’s in beslag genomen na politieactie in Utrecht
De politie heeft bij een actie tegen drugshandel vier verdachten aangehouden in en bij een woning aan de Wapendragervlinder in Utrecht. Ook zijn er drugs, geld en auto’s in beslag genomen.

De politie heeft bij een actie tegen drugshandel vier verdachten aangehouden in en bij een woning aan de Wapendragervlinder in Utrecht. Ook zijn er drugs, geld en auto’s in beslag genomen.

De politie had de woning aan de Wapendragervlinder al enige tijd in het vizier. Vanuit de buurt waren namelijk al meerdere meldingen over drugshandel binnengekomen. Naar aanleiding van die meldingen en eigen onderzoek concludeerde de politie dat er inderdaad drugs werden verhandeld vanuit het huis in Leidsche Rijn.

Flinke hoeveelheid

In de nacht van 14 maart konden agenten twee verdachten op heterdaad aanhouden. Zij hadden volgens de politie ‘flinke hoeveelheden’ drugs bij zich. Het gaat om een 38-jarige man uit Zoetermeer en een 41-jarige inwoner uit Den Haag.

Op woensdag 24 maart werd gezien dat een man met een tas de woning verliet. Na controle bleek ook hij, een 39-jarige man uit Utrecht, drugs bij zich te hebben. Ook deze man is aangehouden. Hiermee was er voor de politie genoeg grond om een inval te doen in de woning.

Inval

Twee mannen die op het adres aanwezig waren, werden aangehouden. Het ging om een 30-jarige man uit Bodegraven en een 36-jarige man uit Vleuten. In de woning werden onder andere drugs en meer dan 16.000 euro aan contant geld gevonden. Naast de drugs en het geld werden ook twee auto’s in beslag genomen. De woning werd na de inval gesloten.

Ondanks de sluiting zagen getuigen later dat er toch mensen aanwezig waren in het pand. Zij belden daarop te politie. Eén van de personen die aanwezig was, was de 41-jarige man uit Den Haag die eerder ook al was aangehouden. De man had weer drugs bij zich en is wederom opgepakt.

De politie zegt tot slot te hopen dat met deze actie de rust in de wijk terugkeert.

6 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Goed bezig daar, de politie is de laatste tijd flink actief in Leidsche Rijn. Ook fijn dat de omwonenden zo alert zijn; dat zijn voor de politie toch ook een beetje de ‘ogen en oren’ in de wijken.

 2. [email protected] 🤫

  Lees ik het nou goed,je wordt aangehouden met drugs en later als je vrij bent gelaten ga je weer gewoon verder met drugsdealer.
  Lijkt mij zeer frustrerend voor de politie maar ook het veiligheidsgevoel van de burger krijgt een enorme dreun.
  Hoe verklaard de burgemeester van Utrecht dit aan haar inwoners.

 3. UTRECHTSE JANTJE

  Prima actie van de Politie ! Ik begrijp alleen niet dat die criminelen alweer zo gauw op vrije voeten lopen !!! gewoon opsluiten die gasten !

 4. Koel Hoofd

  De draaideurcriminelen bestaan kennelijk ook nog steeds.

 5. Esrin W.

  @Koel Hoofd: zolang Nederland dit goed vindt.

 6. [email protected] 🤫

  Dit is Nederland, na drie dagen weer op straat …

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).