Vier Utrechtse drugsdealers opgepakt in Frankrijk | De Utrechtse Internet Courant Vier Utrechtse drugsdealers opgepakt in Frankrijk | De Utrechtse Internet Courant

Vier Utrechtse drugsdealers opgepakt in Frankrijk

Vier Utrechtse drugsdealers opgepakt in Frankrijk
Vier Utrechtse drugsdealers zitten vast in Frankrijk. Het gaat om drie mannen van 19, 20 en 25 jaar en een vrouw van 28 jaar oud.

Vier Utrechtse drugsdealers zitten vast in Frankrijk. Het gaat om drie mannen van 19, 20 en 25 jaar en een vrouw van 28 jaar oud.

De Franse politie heeft het viertal uit Utrecht-Zuid op zondag 14 juni aangehouden op een tolweg. Ze waren op dat moment in bezit van 1,5 kilo cocaïne, 6 kilo heroïne en 60 gram hasj.

De vier Utrechters worden verdacht van wat in de Franse wetgeving staat omschreven als ‘verwerving, transport, ongeoorloofde invoer van verdovende middelen én deelname aan een crimineel netwerk met het oog om strafbare feiten te plegen’. In Frankrijk staat hier een straf van vijf jaar op.

Volgens de Nederlandse politie zullen de aanhoudingen ook helpen bij de integrale aanpak van drugscriminaliteit in Utrecht-Zuid. Zo willen de politie, gemeente, het OM en diverse partners samen met bewoners wijk veiliger maken.

4 Reacties

Reageren
 1. Don

  Nodig die Fransen eens uit op de Kanaalstraat die kunnen blijkbaar wel handhaven

 2. Koel Hoofd

  Utrecht kan nog iets leren van de Franse gendarmerie: wat respekt voor blauw op straat betekend en wat handhaving nou eigenlijk inhoudt.

 3. Pee

  Ik sluit me bij de eerste twee reacties aan.

 4. Lombokker

  Vier boefjes voor jaren van de straat op kosten van de Franse belastingbetaler.
  Voor betrokkenen een unieke kans om de Franse taal te leren.
  Zoiets noemen we volgens mij een win-win situatie.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).