Vijf jaar cel geëist tegen Zouhair C. na dodelijk ongeval - De Utrechtse Internet Courant Vijf jaar cel geëist tegen Zouhair C. na dodelijk ongeval - De Utrechtse Internet Courant

Vijf jaar cel geëist tegen Zouhair C. na dodelijk ongeval

Vijf jaar cel geëist tegen Zouhair C. na dodelijk ongeval
Het Openbaar Ministerie heeft vandaag vijf jaar cel geëist tegen Zouhair C. uit Utrecht. Hij wordt verdacht op 4 februari van dit jaar een dodelijk ongeval in Nieuwegein te hebben veroorzaakt. Bij het ongeluk kwam een 23-jarige bijrijder van de verdachte om het leven.

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag vijf jaar cel geëist tegen Zouhair C. uit Utrecht. Hij wordt verdacht op 4 februari van dit jaar een dodelijk ongeval in Nieuwegein te hebben veroorzaakt. Bij het ongeluk kwam een 23-jarige bijrijder van de verdachte om het leven.

Uit onderzoek blijkt dat de 23-jarige verdachte kort voor het ongeval te hard reed en meerdere gevaarlijke manoeuvres maakte. Dit terwijl het wegdek nat was door regenval. Het OM rekent het hem zwaar aan dat hij geen gehoor gaf aan herhaalde verzoeken van zijn passagiers om rustiger en veiliger te rijden.

Op de Utrechtsestraatweg in Nieuwegein verloor C. de macht over het stuur en ramde verschillende geparkeerde auto’s. De bijrijder werd daarbij uit het voertuig geslingerd en overleefde de klap niet. Drie vrouwelijke passagiers kwamen met de schrik vrij.

Volgens berekeningen van het NFI, gebaseerd op filmbeelden en geluidsopnames, reed de verdachte op het stuk direct voorafgaand aan het ongeluk met een geschatte snelheid van 112 kilometer per uur waar slechts 50 was toegestaan.

Geen rijbewijs

Ten tijde van het ongeluk beschikte C. niet over een geldig rijbewijs, omdat het was ingenomen na diverse eerdere verkeersovertredingen. Er is daarom ook het rijden zonder rijbewijs aan de verdachte ten laste gelegd. De officier van justitie vervolgt C. voor roekeloos rijden, de zwaarste vorm van schuld bij het veroorzaken van verkeersongelukken. Daarbij wordt ook ontzegging van de rijbevoegdheid geëist van vijf jaar.

Kort na het ongeval vluchtte de verdachte naar het buitenland. Hij kon daardoor pas ruim een maand later worden aangehouden. Sinds zijn aanhouding zit de verdachte in voorarrest. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

2 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Uit het AD: “Zouhair is inmiddels elf keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs en drie keer op rijden onder invloed.” Die gast heeft dus overal schijt aan.
  Helaas zie ik vrijwel dagelijk dit soort tijdbommen voorbij racen. En het gaat ook regelmatig mis. De fietser op de Marnixlaan (23 juli) heeft geluk dat hij het kan navertellen, de dader is nog niet gevonden.
  In een aantal vergelijkbare ongevallen waarbij de dader wel kon worden gepakt, bleek deze al een hele waslijst aan verkeersdelicten te hebben begaan. De daarbij opgelegde straffen en rijontzeggingen hadden totaal geen indruk gemaakt; werden zelfs genegeerd.
  De strafeis van vijf jaar vind ik dan ook volkomen terecht. Niet alleen als genoegdoening voor de nabestaanden; maar nog meer als signaal naar andere verkeersterroristen dat je er niet zo gemakkelijk mee wegkomt wanneer je levens in gevaar brengt.

 2. Pijlstaart

  Inderdaad, en nou maar hopen dat de strafeis ook een keer gevolgd wordt en niet uitmondt in 1 jaar voorwaardelijk en een paar weken schoffelen. Wat mij betreft mag hier ook een three-strikes systeem voor ingevoerd worden. Waarom moet iemand ELF keer gepakt worden voor rijden zonder rijbewijs en nog eens drie keer voor rijden onder invloed voordat er een gevangenisstraf volgt? Niet uit wraak, maar om de samenleving tegen hem in bescherming te nemen. Het is een wonder dat hij niet meer mensen doodgereden heeft. Blijkbaar heeft het ontzeggen van de rijbevoegdheid geen effect, als de persoon in kwestie dan alsnog gewoon in zijn auto stapt. En hoeveel tijd kost het de politie weer niet om veertien keer dezelfde persoon aan te moeten houden. Geen wonder dat de gevangenissen in Nederland leeg zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).