Vijf mannen aangehouden voor beledigen agenten | De Utrechtse Internet Courant Vijf mannen aangehouden voor beledigen agenten | De Utrechtse Internet Courant

Vijf mannen aangehouden voor beledigen agenten

Vijf mannen aangehouden voor beledigen agenten
De politie heeft vannacht vijf mannen gearresteerd in het centrum van Utrecht voor het beledigen van agenten.

De politie heeft vannacht vijf mannen gearresteerd in het centrum van Utrecht voor het beledigen van agenten.

Rond 00.25 uur zagen surveillerende agenten een groepje mannen lopen op de Oudegracht aan de Werf ter hoogte van de Bakkersbrug. De groep was wat baldadig en één van de mannen trok een stekker uit een stekkerdoos en gooide die weg. Agenten wilden hen aanspreken op hun gedrag, maar de groep liep door. Eén van hen werd vervelend, wilde zich niet legitimeren en trapte tegen een krat. Toen agenten hem een bekeuring wilde geven begon hij hen te beledigen. Hierop werd hij, 23 jaar uit Utrecht, aangehouden.

Agenten vroegen de groep weg te gaan. Die weigerde dit waarop de groep teruggedrongen werd richting de Oudegracht. Uiteindelijk werden nog vier mannen aangehouden voor het beledigen van agenten. Het gaat om twee mannen uit Baambrugge van 23 en 24 jaar en twee mannen uit Amsterdam van 24 en 28 jaar.

2 Reacties

Reageren
  1. pauline

    Eindelijk het wordt tijd dat het beledigen van politie of ambtenaren in functie stevig wordt aangepakt! Dan kan er misschien wat van het verloren respect worden teruggewonnen. Ruim 30 jaar geleden kaartte ik al aan dat het respect bij kleuters voor de politie of anderen al weg was. Dat is helaas alleen maar toegenomen. Inmiddels weten we dat bepaalde groepen slechts luisteren als er een stevige straf op staat. Een simple reprimande is niet voldoende.

  2. Frans Borgers

    Of het de politie is of burgers; beledigen is zowie zo een gebrek aan fatsoen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).