Vijf Utrechtse straatdealers veroordeeld tot gevangenisstraffen Vijf Utrechtse straatdealers veroordeeld tot gevangenisstraffen

Vijf Utrechtse straatdealers veroordeeld tot gevangenisstraffen

Vijf Utrechtse straatdealers veroordeeld tot gevangenisstraffen
Vijf Utrechters die verdacht werden van het dealen van drugs zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen tot vier maanden. Ze zouden vooral actief zijn geweest in de wijken Kanaleneiland en Hoograven. 

Vijf Utrechters die verdacht werden van het dealen van drugs zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen tot vier maanden. Ze zouden vooral actief zijn geweest in de wijken Kanaleneiland en Hoograven. 

De verdachten werden twee weken geleden op heterdaad aangehouden. Dat was op 3 november tijdens een actiedag van de politie en het Openbaar Ministerie. De actiedag vond plaats na maandenlang onderzoek door politie en Openbaar Ministerie.

De actiedagen van de politie en het Openbaar Ministerie moeten straatdealen tegengaan en zorgen voor meer rust de wijken. Volgens de politie voelden omwonenden zich niet veilig vanwege de drugshandel in hun wijk.

‘Maanden cel’

De straffen die deze jongens krijgen, zouden moeten werken als afschrikmiddel. “Jongens die nog kunnen kiezen, moeten weten dat dealen niet wordt bestraft met een taakstraf maar dat je maanden de cel in gaat.”

Het doel is om te voorkomen dat jongeren in de drugshandel terechtkomen. Dit is onderdeel van een brede aanpak van de drugshandel.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Maanden de cel in. Vreselijk. Playstaion, sportschool, netflix. En dat 4 maanden. Daar zullen ze van schrikken. In tegenstelling tot Thailand. Singapore. Saudi Arabie. Nee, de afschrikwekkende werking, die gaat er wel komen hoor. Brrrr.

 2. Geenstijl@Utrecht 🤔

  🤣🤣🤣🤣🤣 die lachen zich kapot om dit systeem en terecht,want dit is toch een lachertje.
  Die gaan nu leren en bedenken hoe ze de volgende keer niet meer gepakt worden.

 3. buurtbewoner

  @JdV
  en vaak in gevangenis contact met medegevangenen om eenmaal vrij de carriere voort te zetten

 4. Mark

  Zou beter werken als ze een paar jaar de bak in zouden gaan. En wat Buurtbewoner al zegt, in de bak komen ze in contact met andere dealers/ tuig. Een paar maandjes in de bak is volgens mij alleen maar goed voor die dealers hun carrière en streetcredits. Beter is langere tijd op te ruimen of langere tijd gedwongen taakstraffen. Bijvoorbeeld 1 jaar taakstraf in de bouwsector of zorg. Niet op komen dagen is alsnog de bak in.

 5. Trude

  Wat een fan van het rechtssysteem van Saoedi-Arabië ben je, JdV. Weet je vrouw dat?

 6. Hadjememaar

  Wat een pissers hier. Er wordt actief opgetreden tegen straatdealers en de rechter stuurt ze de bak in. Dat is nieuw. De wet staat niet toe dat je een straatdealertje voor jaren opsluit. Dus wat willen jullie nou? Ik ben absoluut blij met dit beleid. Dijksma (PvdA) neemt tenminste actie en heeft een visie op dit gebied. Van Zanen (VVD) deed niet zoveel.

 7. JdV

  @Hadjememaar: Onzinpraat. Over het algemeen hebben straatdealers al een strafblad. In geval van recidive kun je best mensen jaren opsluiten voor relatief lichte vergrijpen. Je moet het alleen willen, en daar schort het bij de gemiddelde D66 rechter nog wel eens aan. Totdat ze zelf of hun familie slachtoffer worden, dan kan er ineens van alles.

 8. Jeroen

  Repressie heeft nog nooit gewerkt in de menselijke geschiedenis, waarom zou het nu wel werken?

 9. Len

  Wat @Jeroen zegt. Het is natuurlijk lastig om de moeite te nemen om mensen te belonen voor hun goede gedrag, in plaats van te straffen voor slecht gedrag. Maar we zouden toch inmiddels door voortschrijdend inzicht wel beter moeten weten. Maar zo voortschrijdend zijn de inzichten in de praktijk meestal niet zodra je de overheid zich ermee laat bemoeien.

 10. Kadoendra

  Er is een enorme vraag naar drugs en daar kan je deze straatzakkenmannen niet de schuld van geven.

  Overigens draait de belastingbetaler op voor de kosten van het gevangeniswezen, dus hoe langer de celstraf hoe meer de belastingbetaler moet aftikken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).