Vrouw (30) aangerand in fietsenstalling bij station Utrecht Centraal Vrouw (30) aangerand in fietsenstalling bij station Utrecht Centraal

Vrouw (30) aangerand in fietsenstalling bij station Utrecht Centraal

Vrouw (30) aangerand in fietsenstalling bij station Utrecht Centraal
Archiefbeeld fietsenstalling
Een 30-jarige vrouw is op 2 december 2021 aangerand in de fietsenstalling onder station Utrecht Centraal. Ze werd meerdere malen onzedelijk betast door een nog onbekende man. De politie probeert te achterhalen wie deze persoon is en vraagt getuigen zich te melden.

Een 30-jarige vrouw is op 2 december 2021 aangerand in de fietsenstalling onder station Utrecht Centraal. Ze werd meerdere malen onzedelijk betast door een nog onbekende man. De politie probeert te achterhalen wie deze persoon is en vraagt getuigen zich te melden.

Het slachtoffer kwam donderdag 2 december rond 18.00 uur met de trein aan op Utrecht Centraal. Ze liep vervolgens rond 18.10 uur de fietsenstalling in en zag dat een man haar kant op kwam lopen. Hij sprak haar volgens de politie in gebrekkig Nederlands aan en schakelde al snel over naar het Frans. De man zou haar rare vragen hebben gesteld.

De vrouw negeerde de man en haalde haar fiets van het slot. Op dat moment werd zij onzedelijk betast. Ze draaide zich om, schreeuwde naar de man en verkocht hem een trap. Het slachtoffer probeerde nog een keer haar fiets van het slot te halen, maar weer betastte de man haar. De vrouw draaide zich weer om en schreeuwde nog harder. Toen besloot de man weg te gaan.

Geschrokken

De vrouw was volgens de politie ‘hevig geschrokken’. In de stalling werd zij nog aangesproken door omstanders die haar hoorden schreeuwen. Ze zou hebben aangegeven dat het wel goed met haar ging en dat ze naar huis wilde. De politie probeert te achterhalen wie deze man is en is op zoek naar getuigen.

Woensdagavond 15 december werd een vrouw ook al aangerand bij Utrecht Centraal. De verdachte van dit incident kon niet veel later in de boeien worden geslagen.

Gekoppelde berichten

17 Reacties

Reageren
 1. G.H.

  Een plaatje erbij zou het zoeken vergemakkelijken. Overal camera’s daar, dat krapuul moet daar toch op te zien zijn, lijkt mij zo.

  Hopelijk gaat het inmiddels weer goed met de dame die dit is overkomen.

 2. Japie

  Ja, het stationsgebied is inderdaad heel goed ontworpen met het oog op sociale veiligheid. NOT. Natuurlijk is dat niet de reden/ oorzaak dat dit gebeurd, maar een sociaal onveilige omgeving faciliteert schennisplegers.

  Hier is uitgebreid voor gewaarschuwd in de planontwikkeling en voorafgaand aan de bouw. Men heeft simpelweg niet geleerd van de jaren zeventig en tachtig.

  En ook nu gaan mensen in de reacties onder mij het door mij genoemde bagatelliseren en relativeren, terwijl de relatie onmiskenbaar is.

 3. Hetty

  Zelf ervaar ik het ook als een onveilige plek. Beter iets verder fietsen en dan de fiets stallen aan de kant van het Stadskantoor. Toen ik daar indertijd was, was er aan de ingang van de stalling iemand aanwezig, en de stalling is ook niet zo groot. Beter voor een gevoel van veiligheid.

 4. JD

  Japie je hebt zeker een punt. Misbaksels die dit soort ellende uit willen halen gaan inderdaad naar de plekken waar ze de minste kans hebben om betrapt te worden. De fietsenstalling daar is echt enorm en op veel momenten is er niemand in de buurt om te helpen mocht er iets gebeuren.

 5. Aqua

  @Japie
  er is idd een veelvoud aan donkere hoeken en blinde muren, slecht verlicht enz, veel overeenkomsten met de oude situatie, alleen nu groter gebied

 6. Lombokker

  Utrecht Centraal en omgeving heeft helaas een grote aantrekkingskracht op allerlei ongure types. Politie en toezichthouders hebben er de handen vol aan. De verslaafden en illegalen die daar rond hangen hebben weinig te verliezen, en als ze een keer betrapt worden lopen ze meestal de volgende dag weer op straat.
  Het loopt inmiddels de spuigaten uit, dus het is hoog tijd dat de wetgever met andere mogelijkheden komt om dit probleem aan te pakken. Zet de onverbeterlijke gevallen maar een paar maanden vast, dan zijn ze in ieder geval van de straat af.

 7. Bernhard

  Tuig langer van straat halen + werkstraffen geven, zodat ze (gedwongen) nog van enig nut kunnen zijn. Experimenteren met heropvoedingstrajecten. Huidige straffen schrikken onvoldoende af.

 8. Wies

  Verschrikkelijk voor het slachtoffer. Op een tijdstip dat je ‘gewoon’ van werk komt in het drukste station van Nederland.

  Is Utrecht Centraal/Hoog Catharijne weer langzaam terug naar haar oude, schimmige gedaante aan het veranderen met alle onbewaakte hoekjes, pleintjes, en steegjes? Ook is er echt een gebrek aan handhaving wat mij betreft. Of op zijn minst personeel dat verantwoordelijk is voor de sociale veiligheid, maar ook de netheid van het stationsgebied.

 9. Suzanne

  En over welke stalling gaat het? Ze zijn allemaal onguur. We hebben rond centraal de grote bij smakkelaarzijde, de fietsenstalling onder het station en de Knoop. Misschien kan dat nog worden doorgegeven?

 10. [email protected] 🤔

  Ik hoop dat het met het slachtoffer goed gaat,dit is gewoon verschikkelijk om als vrouw mee te maken lijkt mij.
  Ik hoop dat de dader gauw wordt opgespoord door de politie, van handhaving hoef je niets te verwachten.

  Sterkte.

 11. Esrin W.

  Gewoon op het bollendak bij de ingang van het CS hangt ver voor de avondspits begint al erg veel vuilnis rond. Veel types die je niet snel bij een bank onder het personeel zal aantreffen als het uberhaupt al werkt. Ben ik nou de enige die dit opvalt?

 12. Realist

  Het enige wat we weten is dat de man gebrekkig Nederlands sprak? Wat een verrijking weer van ons ooit zo mooie landje.

 13. Savrion

  Nou, de schuld ligt bij de gemeente en het weghalen van ‘t Zandpad, dan zouden deze vrouwen niet zijn lastig gevallen.

 14. BdV

  Ken je de dader @ Savrion? Heeft hij verklaard dat hij vrouwen lastig valt omdat de gemeente het Zandpad heeft weggehaald? Of vindt jij dat wel een goed excuus?

 15. Binnenstadbewoner

  Tegen idioten zoals dit figuur werkt geen enkele maatregel. Nota bene op een gewone doordeweekse dag en tijdens de avondspits geeft al aan hoe brutaal hij is.

  Per saldo is er in de fietsenstalling overal altijd veel licht en er hangen veel camera’s. In en rondom de stationshal is altijd best veel toezicht. Vage types ja, maar ook veel toezichthouders die altijd relatief dichtbij zijn.

 16. W

  Binnenkort parkeren alleen nog mannen veilig hun fiets in de zo fantastische Utrechtse fietsparkeergarages!!
  Misschien gaat Utrecht dan met dit nieuws ook de hele wereld rond!
  Op veiligheid voor vrouwen! Daar moet je trots op zijn als stad.

 17. Thuisblijver

  Delict 2 december 2021, dit bericht 25 januari 2022, 8 weken later……
  Ik heb geen actieve herinnering meer aan deze dag, waar ik toen was en deed.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).