Vuurwapens gevonden en beelden vrijgegeven in onderzoek liquidatie Reduan B. | De Utrechtse Internet Courant Vuurwapens gevonden en beelden vrijgegeven in onderzoek liquidatie Reduan B. | De Utrechtse Internet Courant

Vuurwapens gevonden en beelden vrijgegeven in onderzoek liquidatie Reduan B.

Vuurwapens gevonden en beelden vrijgegeven in onderzoek liquidatie Reduan B.
Camerabeelden van de schutter. Bron: Politie
De politie in Amsterdam heeft het vuurwapen gevonden waarmee Reduan B. is doodgeschoten. Er blijkt dna op te zitten van de hoofdverdachte van de moord Shurandy S.

De politie in Amsterdam heeft het vuurwapen gevonden waarmee Reduan B. is doodgeschoten. Er blijkt dna op te zitten van de hoofdverdachte van de moord Shurandy S.

Reduan B. werd doodgeschoten op de TT. Melissaweg in Amsterdam-Noord, waar hij een bedrijf heeft. Hij is de broer van kroongetuige Nabil B. uit Utrecht. De getuige wees Ridouan Taghi en Saïd Razzouki aan als het brein achter meerdere liquidaties in de onderwereld – waaronder de vergismoord en moord op Ranko Scekic in Overvecht. Nadat hij naar voren kwam als getuige zouden er al geruchten in het circuit zijn geweest dat zijn familie gevaar liep.

De broer van de kroongetuige werd op klaarlichte dag doodgeschoten in Amsterdam. De moordenaar deed zich voor als een sollicitant. Even later bleek al dat de schutter duidelijk te zien was op camerabeelden en werd twee dagen later aangehouden.

Gevonden wapens

De politie heeft twee wapens gevonden in het onderzoek naar de liquidatie. Op een van de wapens zit het dna van Shurandy S. en op het andere vuurwapen het dna van de 31-jarige en 34-jarige medeverdachten. Zij zitten ook sinds afgelopen weekend vast in het onderzoek en zouden de handlangers zijn geweest van S.

Inmiddels heeft de politie ook bewegende beelden vrijgegeven van de moordenaar van Reduan B.

De politie is nog op zoek naar de kleding van de schutter. Het onderzoeksteam vraagt of er mensen zijn die mogelijk kleding, die op de video staat of hier op lijkt, hebben gevonden. Het rechercheteam is ook op zoek naar getuigen die iets kunnen zeggen over de zwarte Seat met het kenteken 45-XK-SX , eventueel in combinatie met de man op de video.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).