Wederom celstraffen in hoger beroep groepsverkrachters | De Utrechtse Internet Courant Wederom celstraffen in hoger beroep groepsverkrachters | De Utrechtse Internet Courant

Wederom celstraffen in hoger beroep groepsverkrachters

Wederom celstraffen in hoger beroep groepsverkrachters

Een groep Utrechtse verkrachters heeft in hoger beroep opnieuw een hoge celstraf kregen. De mannen gaan in cassatie. De vijf verkachtten twee jaar geleden in de Utrechtse Dichterswijk drie meisjes. Zij kregen eerder celstraffen van twee tot vijf jaar. De mannen waren het hier niet mee eens, en gingen in hoger beroep. De straffen blijven staan. 

De verkrachtingen vonden in mei 2011 plaats in de Dichterswijk. Dit gebeurde na een feestje. Een week later vond er weer een verkrachting plaats. De verdachten werden veroordeeld tot straffen van twee tot vijf jaar cel. Daarbovenop kregen alle verdachten nog een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden. Ook moeten alle mannen een schadevergoeding betalen.

Bij de verkrachting waren zeven jongens betrokken. Twee van hen kregen een lagere celstraf en zijn niet in hoger beroep gegaan. De mannen, in de leeftijd van 19 tot 22 jaar, lokten ongeveer twintig meisjes naar een woning in de Utrechtse Dichterswijk toen de ouders van de minderjarige hoofdverdachte een week weg waren. Drie meisjes van 14, 17, 18 deden later aangifte van verkrachting.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).