Weer arresteert de politie een mogelijke zakkenroller in het Utrechtse stationsgebied Weer arresteert de politie een mogelijke zakkenroller in het Utrechtse stationsgebied

Weer arresteert de politie een mogelijke zakkenroller in het Utrechtse stationsgebied

Weer arresteert de politie een mogelijke zakkenroller in het Utrechtse stationsgebied
Bron: Facebookpagina Politie Utrecht Stad
De politie heeft weer een mogelijke zakkenroller aangehouden in het Utrechtse stationsgebied. De verdachte was in het bezit van een rugtas die even daarvoor was gestolen.

De politie heeft weer een mogelijke zakkenroller aangehouden in het Utrechtse stationsgebied. De verdachte was in het bezit van een rugtas die even daarvoor was gestolen.

Onder het Bollendak op het Stationsplein werden agenten aangesproken door een man. Zo’n vijf minuten daarvoor had iemand zijn rugtas met daarin een laptop gestolen, nadat hij door iemand was afgeleid.

“Wij namen direct contact op met cameratoezicht”, schrijft de politie op sociale media. De medewerkers van cameratoezicht hadden het incident op beeld en zij konden dan ook een signalement van de verdachte doorgeven aan de agenten.

Buit

“Hierop hebben wij in de nabije omgeving een persoon aangetroffen welke aan het signalement voldeed.” De verdachte bleek de buit nog op zak te hebben. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Alle gestolen goederen werden weer teruggeven aan het slachtoffer. De politie waarschuwt tot slot alert te zijn op zakkenrollers. “Houd je persoonlijke eigendommen altijd bij je, en laat je niet afleiden middels een babbeltruc. Bel bij heterdaad altijd 112.”

9 Reacties

Reageren
 1. mees kees

  Digitale of analoge babbeltrucs, ze werken, ondanks de vele waarschuwingen, nog steeds prima en daarom is het ambacht van zakkenroller nog steeds razend populair!

 2. Anne Marie ten Berge

  @ mees kees: Volgens mij waren ze met z’n tweeën. De een eist de aandacht op. De ander berooft. Hulde voor de waakzame camera’s van de politie en de dienstverlening van de politie. Fijn dat het slachtoffer zijn spullen terug heeft.

 3. Carlo

  Het is op het plein echt een ghetto geworden. Iedereen met een heuptas kan standaard opgepakt worden

 4. Wies

  Eens met Carlo, goed criterium!

 5. woutvr

  Goed gedaan hoor, van de politie. Wat irritant. Maar ja, dat krijg je van die grote stad allure van de plaatselijke politiek…

 6. Mattijs

  Waarom schrijven jullie ‘mogelijke zakkenroller’ terwijl hij met ‘de buit nog op zak’ werd aangehouden?

 7. Kaat

  Een vreselijk gebied is het geworden.

 8. Koel Hoofd

  Geen idee hoeveel miljard we intussen verder zijn na die dik 20 jaar bouwput HC/UCP, maar de situatie is bijna net weer zoals vroeger…
  Maar dan versie 2.0 dankzij de special effects van Big Brother.

 9. Pee

  @carlo heeft gelijk .

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).