Weer bus bekogeld in Overvecht, daders opgepakt | De Utrechtse Internet Courant Weer bus bekogeld in Overvecht, daders opgepakt | De Utrechtse Internet Courant

Weer bus bekogeld in Overvecht, daders opgepakt

Weer bus bekogeld in Overvecht, daders opgepakt
Archiefbeeld Lijn 1 in Utrecht. Foto: Milco
Er zijn afgelopen nacht drie jongens aangehouden voor het bekogelen van een bus aan de Tigrisdreef in Overvecht. Het was niet de eerste keer de afgelopen weken dat een bus werd bekogeld. 

Er zijn afgelopen nacht drie jongens aangehouden voor het bekogelen van een bus aan de Tigrisdreef in Overvecht. Het was niet de eerste keer de afgelopen weken dat een bus werd bekogeld. 

In de afgelopen weken zijn meerdere bussen bekogeld. Politie, gemeente en busmaatschappij U-OV hebben in goed overleg gezamenlijk maatregelen genomen om herhaling te voorkomen en de daders hiervan op te sporen.

Eén van de maatregelen leidde woensdagavond tot een gewenst resultaat. Agenten die in de directe omgeving van de route van buslijn 9 ingezet waren, hoorden rond 00.50 uur een knal toen een ruit van een rijdende bus werd ingegooid op de Tigrisdreef. De bus werd direct gestopt en de agenten zagen drie jongens wegrennen richting de Lahoredreef. Na een achtervolging konden de drie aangehouden worden op de Bostondreef.

De drie, twee jongens van 17 jaar oud en één van 18 jaar oud, allen uit Utrecht, zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Onderzocht wordt ook of zij betrokken zijn bij eerdere incidenten.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Pieter

  YES YES YES! Goed bezig politie!!
  Knap ook, alle drie bij de lurven.

 2. Jaap

  Goed werk!!!! Jammer dat het een kort taakstrafje wordt en daar gaan ze weer God weet wat uitvreten… 17&18 dan weet je dondersgoed wat voor gevolgen je acties hebben, hoop dat ze een keertje stevig aangepakt kunnen worden. Schorem!!

 3. René Palm

  Openbaar maken met foto en al…!

 4. jeroende_vries

  Graag wat minder, minder, minder van deze crimineeltjes in onze stad. Oppakken, berechten als volwassenen en lekker een tijdje achter slot en grendel. Meteen een leuk strafblad dus een goede baan of VOG zit er ook niet meer in. Jammer maar helaas, bezint voor gij begint.

 5. Geenstijl@Utrecht

  Misschien eens een goed idee om ook eens de woningcoöperaties in te lichten en de heren inclusief hun ouders een brief te schrijven inzake een gedragsaanwijzing, bij herhaling het hele gezin uit de huurwoning zetten.
  http://www.tomlow-advocaten.nl/evaluatie-gedragsaanwijzing-is-gepubliceerd/

 6. Berend

  Goed gehandeld door de agenten. Minder van dit soort stenengooiend straattuig in Utrecht a.u.b.!

 7. Martijn

  Complimenten voor de politie. Well done!!!

 8. Annie

  Goed gedaan politie? compliment.
  Nu alle schade laten betalen indien anders de kindertoeslag inhouden tot alles betaald is.
  De ouders doen ook niets letten niet op de kinderen. Welke ouders laten hun kinderen om ongeveer 01 uur snachts buiten, die horen op bed te liggen!
  Spreek ook de ouders daar op aan en nee laten betalen aan de schade!
  Dan
  In de vakantie 2 maanden vastzetten.
  Misschien dat ze dan wat leren.

 9. Jaap

  Een korte jeugddetentie, al is het maar een week, lijkt me op z’n plaats bij dit soort jongeren. Je moet gewoon weten dat het niet okee is en dat het niet stoer is. Volgens de wet is het nu al zo dat ouders van minderjarigen zullen opdraaien voor de schade.

  Ik hoop dat dat ook wordt gedaan en dat er geen terughoudendheid ivm eventuele gevoeligheden is; zulk soort terughoudendheid om goed (niet te zacht, niet te hard) op te treden kan juist contraproductief werken. Dus schade verhalen en een korte detentie wat mij betreft.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).