Weer een nacht vol autobranden in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Weer een nacht vol autobranden in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Weer een nacht vol autobranden in Utrecht

Weer een nacht vol autobranden in Utrecht
Archieffoto DUIC / Robert Oosterbroek
En opnieuw is Utrecht vannacht geteisterd door een serie autobranden. De brandweer moest tussen 18.00 uur en 5.00 uur maar liefst acht keer uitrukken voor een brandend voertuig.

En opnieuw is Utrecht vannacht geteisterd door een serie autobranden. De brandweer moest tussen 18.00 uur en 5.00 uur maar liefst acht keer uitrukken voor een brandend voertuig.

De branden deden zich voor in verschillende wijken. In zowel Kanaleneiland, Hoograven, Zuilen, Lunetten en Maarschalkerweerd en Mereveld stonden auto’s in lichterlaaie. Zeker tien voertuigen zijn in vlammen opgegaan. Hiermee komt het aantal uitgebrande auto’s sinds Eerste Kerstdag op 28. De politie roept mensen op om bij verdachte situaties direct 112 te bellen.

13 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Met nog een halve dag te gaan, staat het totaal nu op 114 uitgebrande auto’s.

  Over heel 2016 waren het er 113, dus we hebben een nieuw dieptepunt bereikt.

 2. Berend

  Tja, dit gaat niet zomaar verdwijnen. Groepen ouders hebben totaal geen zicht op of interesse voor wat hun zonen op straat uitspoken.

 3. Lombokker2

  Het is wel duidelijk wie het in de wijken voor het zeggen hebben, en nee, dat is niet de politie of college B&W van Utrecht.

 4. Viktor Fedora

  Utrecht, eerste autoloze stad!

 5. Hoograven

  Man man man…. Het wordt in sommige wijken steeds gekker.
  @ Politiek, wordt het niet eens tijd om (volgend jaar) wat andere maatregelen in gaan zetten zoals een samenscholingsverbod, preventief fouilleren of desnoods een avondklok??

  Wat ik trouwens ook niet begrijp is waarom de politie met auto’s die gasten gaat achtervolgen. Ze vluchten telkens via stoepjes en steegjes weg. Zou een politiemotor dan niet handiger zijn dan?

 6. BW

  @Lombokker
  Waar haal jij die info eigenlijk vandaan? Niet dat ik aan je woorden twijfel, maar in één van de artikelen over dit onderwerp (gisteren of eergisteren) stond volgens mij dat het aantal autobranden sinds kerst 2017 al groter is dan het aantal autobranden gedurende heel 2016. Dat zijn toch hele andere getallen dan wat jij presenteert.

 7. Wim Vreeswijk

  Welke laffe figuren doen dit de automobilist aan ? Een auto ouder dan 10 jaar is niet meer tegen brandstichting te verzekeren.

 8. M.

  Ach weet je, de ouders zitten er al rustig bij te kijken hoe hun kroost van een jaar of 8 vuurwerk afsteekt op de dagen dat het nog niet mag, dus die hebben al lak aan de regels. Niet zo gek dan dat een deel van die jeugd het een paar jaar later ook normaal vindt om op een dergelijke manier rotzooi te trappen.

 9. Lombokker

  @BW
  Mijn telling is gebaseerd op meldingen in het P2000 systeem van de hulpdiensten:
  https://monitor.p2000alarm.nl/
  In de media worden namelijk lang niet alle incidenten gemeld. Overigens is mijn telling niet 100% waterdicht, want in de meldingen wordt het begrip “voertuigbrand” gebruikt. Dat kan dus ook een scooter zijn, of meerdere auto’s. Als dat in de media komt doe ik uiteraard een correctie op mijn telling.
  Gisterochtend stond ik op 104, terwijl een overzicht in het AD voor Utrecht op 106 stond. Het AD baseert dit op een telling het Verbond van Verzekeraars:
  https://www.ad.nl/dordrecht/hoeveel-autobranden-waren-er-het-afgelopen-jaar-in-jouw-woonplaats~aa05692b/

 10. de medicijnman

  Volgens mij rijden ze gewoon van plek naar plek en random steken ze maar weer een een autootje in de brand. Ziek tuig totaal verrot deze gasten.

 11. Herman

  mede namens de media wordt het een spektakel. halen we een record score…..

 12. Wim

  Mijn medeleven gaat uit naar de eigenaars van de in brand gestoken auto’s.
  Veel zullen de schade waarschijnlijk niet kunnen verhalen en zitten daarom in het nieuwe jaar al weer met een financiële en emotionele strop.
  Dat de raddraaiers opgepakt mogen worden en zolang op dwangarbeid gezet worden zodat zij de schade kunnen betalen

 13. utrechtse jantje

  Het kan inderdaad geen kwaad , om ‘n deel van de surveance in de avond en nachturen met motorfietsen te laten uitvoeren , en dan bedoel ik niet zinloos van hot naar hair rijden … Maar op strategische plekken , onopvallend op de uitkijk staan … En verdachte voertuigen direct preventief controlleren … of er brandbaar materiaal aanwezig is … De goede mensen onder de Utrechters zullen dit niet aanvechten maar juist waarderen denk ik … Want de volgende autobrand kan ook hún auto zo maar zijn …

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).