Wilde achtervolging door Utrecht: bestuurders van scooter gereden, politieauto geramd Wilde achtervolging door Utrecht: bestuurders van scooter gereden, politieauto geramd

Wilde achtervolging door Utrecht: bestuurders van scooter gereden, politieauto geramd

Wilde achtervolging door Utrecht: bestuurders van scooter gereden, politieauto geramd
Foto's: Ömer Arisoy.
De politie heeft donderdagavond na een wilde achtervolging dwars door Utrecht twee verdachten aangehouden. Ze worden verdacht van een poging tot inbraak in een pand op de Cartesiusweg. De twee mannen, een 32-jarige Utrechter en een 35-jarige Maarssenaar, sloegen daarbij op de vlucht voor de politie. Tijdens de achtervolging reed de vluchtauto onder meer twee bestuurders van hun scooter en werd er ingereden op een politieauto.

De politie heeft donderdagavond na een wilde achtervolging dwars door Utrecht twee verdachten aangehouden. Ze worden verdacht van een poging tot inbraak in een pand op de Cartesiusweg. De twee mannen, een 32-jarige Utrechter en een 35-jarige Maarssenaar, sloegen daarbij op de vlucht voor de politie. Tijdens de achtervolging reed de vluchtauto onder meer twee bestuurders van hun scooter en werd er ingereden op een politieauto.

Volgens een woordvoerder van de politie reden de verdachten tijdens de achtervolging door rood en werd er spookgereden. Ook beschadigden ze stilstaande voertuigen en reden ze twee bestuurders van hun scooter. Een van de bestuurders raakte daarbij lichtgewond, de twee scooters raakten zwaarbeschadigd.

De achtervolging ging onder meer door Oog In Al, Ondiep, Zuilen en Overvecht. Uiteindelijk eindigde die in de Schaakbuurt. “Er kwamen meer dan twintig auto’s voorbij in een hele korte tijd”, zegt een omwonende.

Tekst loopt door onder afbeelding

De politie bevestigt dat er inderdaad “groot is ingezet” bij de achtervolging. Maar om hoeveel politieauto’s het precies ging, is niet duidelijk.

Een van de omwonenden legde het einde van de achtervolging vast en zag hoe de verdachten werden aangehouden:

Het geluid in bovenstaand filmpje is bewerkt om de privacy van de filmende omwonende te waarborgen.

20 Reacties

Reageren
 1. Len

  Wat wilden ze stelen, de net aangekochte Rembrandt ofzo? Ik vind het nogal absurd dat daar zoveel weggebruikers voor in gevaar gebracht moeten worden door onze dienders.

 2. Lombokker

  Wanneer gaan we nou eens afdoende straffen uitdelen in dit land?
  Want straks komen deze gasten proestend van het lachen bij de rechtbank vandaan, en gaan vervolgens weer vrolijk verder met hun criminele praktijken.

 3. Geenstijl@Utrecht 🤔

  Dit soort tuig moet je echt lang opsluiten met zeer sober regime in de penitentiaire inrichting.
  Maar onze burgemeester zal wel weer insteken op hulpverlening en theedrinken, zoals gewoonlijk in de stad Utrecht.

 4. Realist

  Elders in het nieuws stond dat de buit slechts een paar traytjes energiedrank was maar volgens mij is de buit iets groter. Er is een duo opgepakt die met valse kentekenplaten, dus zonder verzekering, levensgevaarlijk rijgedrag vertoonden inclusief een aantal pogingen tot doodslag. Goed werk dus van de politie.

 5. Koel Hoofd

  Amerikaanse toestanden….
  Wordt er niet vrolijk van.

 6. Kanaleneilander

  @Lombokker
  Wat is afdoende? Gemiddeld zijn boeven die in het gevang hebben gezeten na vrijlating zelfs crimineler dan hun niet gevangen collega’s. https://www.nemokennislink.nl/publicaties/werkt-gevangenisstraf/
  Er zal dus ook meer moeten worden nagedacht hoe we mensen terug laten keren in de samenleving, en of er wellicht andere manieren te bedenken zijn om mensen weer op het goede pad te krijgen. Zonder uiteraard het straf aspect helemaal uit het oog te verliezen, moet het toch effectiever kunnen hoop ik.

  @Geenstijl
  In dat kader is dit wel een interessant onderzoek: https://www.rechtspraak.nl/SiteCollectionDocuments/2008-RM-Strafrechtelijke-oordelen-van-rechters-en-leken.pdf
  ‘Hoe zouden burgers zelf straffen, als ze net zo veel informatie hadden als de rechter? Precies hetzelfde. Of zelfs milder, blijkt uit onderzoek.’

 7. Isabelle

  Dit toont eigenlijk alleen maar de onkunde de Utrechtse politie aan….

 8. Moniek

  De burgemeester zit niet op de stoel van de rechter, Geenstijl.

 9. jan

  @kanaleneiland: wellicht helpt een soberder regime, zonder onderling contact, zonder contact met de buitenwereld, zonder sport, werk en een playstation. Wellicht krijgen criminelen dan het gevoel gestraft te worden.

 10. Jeroen

  @Len, het is niet de politie, maar de vluchters die anderen in gevaar brengen. En natuurlijk zet de politie groot in, want je weet van te voren niet waar je mee te maken hebt. Voor hetzelfde geld liggen er wapens in de auto. Beetje lekker stoer spullen jatten, maar als dan de politie voor je neus staat vluchten als een bange wezel…
  Dan blijken er dus altijd meerdere agenten nodig om 1 persoon in de boeien te slaan en af te voeren en dan nog agenten om al die omstanders die zich er mee willen bemoeien op afstand te houden.
  Ik hoop dat ze persoonlijk alle schade betalen en als ze dat niet kunnen gaan ze er maar voor werken. En wat mij betreft betalen ze ook voor de extra politie-inzet omdat ze zo nodig willen vluchten en tegenstribbelen bij aanhouding.

 11. Yoshua

  @realist,
  Kentekenplaten zijn gestolen, niet vervalst.
  Onder de gestolen kentekenplaten zitten de originele kentekenplaten.
  De Suzuki SX4 is niet gestolen en is WA verzekerd, APK tot 11-2023.
  Vermoed dat het de auto van papa is, een beetje original gangster gaat geen stoere Suzuki familieauto kopen.
  Die gaat minimaal voor een Polo, loopt de energiedrank handel goed, dan een A-klasse AMG.

 12. Paul

  @kanaleneilander, je kunt het natuurlijk blijven proberen, mooi dat je dat doet, maar het blijft tegen een muur praten. Het zijn echter iedere keer dezelfde ongeletterden die met hun onderbuik reageren.

 13. Scherpschutter

  @Yoshua

  Wat voor een gangster rijdt in een A-klasse AMG? LOL. Leuk boodschappenautootje voor de vrouw, maar als ‘gangster’ wil je toch niet in zo truttenschuddertje gezien worden, me dunkt?

 14. Ton

  @ Jan
  Zelf weleens gezeten dan ?

 15. Realist

  @yoshua. Dit zijn inderdaad puberstreekjes en ze hebben per ongeluk het kenteken vervals met andere platen. Verder hebben ze het allemaal niet zo bedoeld. Een aai over de bol, kopje thee en we vergeten het maar weer snel.

 16. W.

  Dat verklaart een hoop. Heb dit spektakel ongeveer live van mijn balkon kunnen volgen. Met de mist kon je de zwaailichten in de lucht zien verplaatsen door de wijk/stad.

  @Scherpschutter: Haha. In Overvecht en Zuilen in elk geval meer dan genoeg. Al dan niet met zelf erop geplakt AMG logo.

 17. Utrechtse Jantje

  Beste @Len , als er bij jou ingebroken wordt , dan wil je ook actie dat de dieven gepakt worden , denk ik !!! En het was waarschijnlijk niet de politie die het overige verkeer in gevaar bracht .Maar de vluchters , en chappo voor deze dienders , die goed gewerkt hebben ….Nu de rechtbank nog !!!

 18. Thuisblijver

  AMG = Achter Max Geëindigd. Auto voor lozers, maar rijdt heel aardig als je er inzit (weet ik), maar als er eentje ziet langsrijden zie je een opeenstapeling van ellende en mislukking, dan heb ik het niet over de auto.
  Natuurlijk moet de politie groot ingrijpen, eindelijk, (Len) ze zullen maar je driewielertje gestolen hebben, die je met de kerst zou krijgen! Oppakken en gelijk hele familie doorlichten en lang laten brommen.
  Onze lock-down is inmiddels erger dan het leven in de bajes.
  En die omstanders filmen en later opzoeken, met de mededeling dat ze in het vervolg wegblijven, tweede keer gezien bij het belemmeren van politiewerk? Alsnog even meenemen, nachtje in de bak en het spreekwoordelijke zeepje laten oprapen. Daarna op taalles om van het accent af te komen. Volgens mij is het niet zo moeilijk om een bepaalde groep mensen wat manieren bij te brengen! En als ze dat niet leuk vinden? Nou, lekker verhuizen uit Utrecht, ga dan maar naar Amsterdam of zo.

 19. Pee

  Zet de daders nou eens letterlijk op water en brood , 1 uur per dag luchten , 1 keer 1 uur bezoek in de week .
  Doe dat eens een maand lang , daar kan geen therapie tegenop.
  @Paul
  “Het zijn echter iedere keer dezelfde ongeletterden die met hun onderbuik reageren. ”
  Wat wil je daar mee zeggen dan?
  Je had beter kunnen zeggen ” het zijn iedere keer dezelfde ongeletterden die de fout in gaan en wegkomen met een flut straf.

 20. Scherpschutter

  @W 16:23

  “@Scherpschutter: Haha. In Overvecht en Zuilen in elk geval meer dan genoeg. Al dan niet met zelf erop geplakt AMG logo.”

  Echt haha? Gangsters in een A-klasse AMG? LOL. De enigen die ik ooit in zo’n auto zie rijden zijn paardenmeisjes, marketing-yuppies van 25 en volwassen mannen met een petje en bierpens in trainingspak die als toppunt van vermaak het geheel larderen met een Gucci damestasje. Maar gangsters? Dat heb ik nog nooit gezien…LOL

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).