Woning aan Berezinadreef in Utrecht beschoten; moeder en twee kinderen lagen binnen te slapen Woning aan Berezinadreef in Utrecht beschoten; moeder en twee kinderen lagen binnen te slapen

Woning aan Berezinadreef in Utrecht beschoten; moeder en twee kinderen lagen binnen te slapen

Woning aan Berezinadreef in Utrecht beschoten; moeder en twee kinderen lagen binnen te slapen
Beeld: Google Streetview
In de nacht van donderdag op vrijdag is rond 01.50 uur een woning beschoten aan de Berezinadreef in Utrecht. De politie is op zoek naar de daders van de beschieting en ontvangt graag camerabeelden en andere informatie over deze zaak.

In de nacht van donderdag op vrijdag is rond 01.50 uur een woning beschoten aan de Berezinadreef in Utrecht. De politie is op zoek naar de daders van de beschieting en ontvangt graag camerabeelden en andere informatie over deze zaak.

Volgens de politie lagen de moeder en twee kinderen te slapen, toen de moeder plots wakker schrok van het gerinkel van gebroken glas. “De moeder keek uit het raam en zag een groep van drie tot vijf personen met een vuurwapen op de woning schieten. Zowel de voorkant van de woning, als de achterkant van de woning werd onder vuur genomen”, aldus de politie. 

Een deel van de daders zou vervolgens te voet zijn gevlucht in de richting van het winkelcentrum Overkapel. De overige daders zijn volgens de politie in een kleine, donkere personenauto gevlucht. De politie is daarom op zoek naar meer informatie: “We komen graag te weten wie hier betrokken bij zijn en ontvangen graag (camera)beelden en/of informatie over de vluchtauto.” 

Getuigen worden gevraagd zich te melden. Dat kan telefonisch of via het tipformulier van de politie. 

7 Reacties

Reageren
 1. Rottebert Peermans

  Één stad – één beleid.
  Woning sluiten op last van de burgemeester. Veiligheid van de buurt gaat vóór.
  Die moeder en kinderen zoeken het maar uit en moeten zelf maar een slaapplaats regelen.

 2. Koel Hoofd

  @Rottebert Peermans
  Dan krijgen de criminelen hun zin, ze maken namelijk misbruik van die sluitingswet. De criminele aanslagen rijzen de pan uit in Nederland.

 3. Harrie

  Rottebert
  Wat als moeder en kinderen hier niets meet te maken hebben ?
  Wat als jouw huis beschoten wordt ? ( je hebt er niks mee te maken ?? )

 4. Marco

  Wat een drama.
  Wordt bijna overstemd door de melijwekkende hartvochtigheid in het commentaar van een stadgenoot.

  Verschrikkelijk dit. Hopelijk zijn de vrouw en kinderen in veiligheid. Ook te hopen dat de daders op één of andere manier bij zinnen komen en hun leven beteren. Dit had nog veel verschrikkelijker kunnen aflopen.

 5. Yolanda Thijssen Sleurink

  Wat afschuwelijk voor moeder en kinderen.🙏🏽Ik wens hun veel sterkte en hoop dat ze steun krijgt op psychische maar ook voor de praktische hulp. Ik schrik echt van het harde commentaar. Ieder zijn mening maar probeer je eens te verplaatsen in dit gezin. Je eigen huis waar je veilig moet kunnen zijn. 💐🍀💋Carpe diem GBY

 6. Benki

  Rottebert is ironisch

 7. Rottebert Peermans

  Natuurlijk was mijn opmerking ironisch bedoeld.
  Fijn dat mensen nu wél inzien dat het sluitingsbeleid niet fair is en dat de gemeente hiermee criminelen helpt. Als het een schoonheidssalon of een garagebedrijf betreft dan nemen de reageerders het opeens niet meer op voor de slachtoffers, terwijl een ondernemer niks heeft om op terug te vallen en de huur ook doorloopt. Levens worden kapotgemaakt en met dit beleid van de gemeente is alleen de dreiging al voldoende voor criminelen om hun zin te krijgen als een ondernemer niet wil meewerken aan criminele activiteiten of witwasserij.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).