Zamir M. gaat in hoger beroep in zaak Laura Korsman | De Utrechtse Internet Courant Zamir M. gaat in hoger beroep in zaak Laura Korsman | De Utrechtse Internet Courant

Zamir M. gaat in hoger beroep in zaak Laura Korsman

Zamir M. gaat in hoger beroep in zaak Laura Korsman
Zamir M. gaat in hoger beroep. Hij is veroordeeld tot 15 jaar cel en tbs met dwangverpleging na de moord op zijn ex-vriendin Laura Korsman.

Zamir M. gaat in hoger beroep. Hij is veroordeeld tot 15 jaar cel en tbs met dwangverpleging na de moord op zijn ex-vriendin Laura Korsman.

Advocaat Willem-Jan Ausma stelt in het AD dat M. de straf te hoog vindt en zijn behandeling eerder wil starten. Zamir M. is veroordeeld tot 15 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de moord op Laura Korsman. De 32-jarige M. bracht de Utrechtse studente in juli 2018 om het leven.

De rechter vond het bewezen dat hij Laura met voorbedachte rade vermoordde. Hij klom met een mes en latex handschoenen over Laura’s balkon naar binnen en wachtte haar daar op. Vervolgens bracht hij haar met meer dan 20 messteken om het leven.

Stalking

Ook werd al eerder duidelijk dat Laura al langere tijd gestalkt werd door M. Zo heeft hij haar klemgereden en volgde hij Laura naar haar werk. De rechter rekende het M. aan dat hij Laura voorafgaand aan de moord verschrikkelijke angst heeft aangejaagd en dat hij tijdens de zaak nooit openheid van zaken heeft gegeven.

M. bleef tijdens de rechtszaak volhouden dat hij uit noodweer gehandeld zou hebben. Volgens hem zou Laura hem aangevallen hebben met het mes, waarna ze in een worsteling dodelijk gewond geraakt zou zijn. De rechtbank geloofde M.’s verklaring niet. Het OM eiste 18 jaar met tbs, maar legde zich wel bij de straf neer.

2 Reacties

Reageren
  1. JdV

    Mooi. Hopelijk gaat het nu 28 jaar met tbs worden. 15 jaar is lachwekkend weinig.

  2. NK

    Dus hij geeft de familie levenslang, komt ervan af met máár 15 jaar en vindt dat teveel.
    Hij moet blij wezen dat in NL (helaas) de doodstraf niet meer geldt…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).