Zamir M. zegt dat doodsteken Utrechtse studente noodweer was | Zamir M. zegt dat doodsteken Utrechtse studente noodweer was – De Utrechtse Internet Courant

Zamir M. zegt dat doodsteken Utrechtse studente noodweer was

Zamir M. zegt dat doodsteken Utrechtse studente noodweer was
De verdachte van het doodsteken van Laura Korsman staat vandaag voor de rechter. Het Openbaar Ministerie (OM) zal later vandaag de eis bekendmaken en de 32-jarige Zamir M. spreekt voor het eerst over wat er is gebeurd. Hij heeft dinsdagochtend onder meer verklaard dat het doden van Laura noodweer is geweest. De rechter betwijfelt zijn verklaringen.

De verdachte van het doodsteken van Laura Korsman staat vandaag voor de rechter. Het Openbaar Ministerie (OM) zal later vandaag de eis bekendmaken en de 32-jarige Zamir M. spreekt voor het eerst over wat er is gebeurd. Hij heeft dinsdagochtend onder meer verklaard dat het doden van Laura noodweer is geweest. De rechter betwijfelt zijn verklaringen.

Op woensdag 11 juli werd het levenloze lichaam van Laura Korsman gevonden in haar woning aan de Bosboomstraat. Het bleek dat de studente door geweld om het leven was gekomen. Al gauw werd haar ex-vriend de 32-jarige Zamir M. gearresteerd.

Verklaring verdachte

Zamir M. sprak vandaag voor het eerst over de zaak. Hij zei onder meer dat hij handelde uit noodweer en dat hij veel niet meer kan herinneren.

Na een avond in de Melkweg in Amsterdam, waar hij xtc, ketamine en wiet had gebruikt, reed hij in zijn auto naar het huis van Laura. Hij zou daar binnen op haar hebben gewacht. Zij was op hetzelfde feest in Amsterdam geweest en kwam een aantal uur later thuis.

Laura schrok van haar ex-vriend en stalker in haar woning en drukte de alarmknop in die ze van de politie had gekregen. Een taser, die Laura zou hebben gehad, pakte hij al snel af en gooide hij weg.

Hij stelt dat hij een gesprek met het slachtoffer op de bank zou hebben gehad dat uit de hand liep. Volgens M. pakte Laura daarop een mes en zou zij hem hebben willen aanvallen. Daarop ontstond er een worsteling en werd Laura in een slagader geraakt. Daarna zou hij een blackout hebben gekregen. Hij verklaarde ‘in het wilde weg’ te hebben gestoken.

Twijfels bij rechter

De rechter leek weinig te geloven van de verklaring van Zamir M. Er zou niets te zien zijn van een worsteling. Het moordwapen zou volgens vrienden bovendien niet van Laura zijn geweest, maar er is wel een incomplete messenset in de garage van M. gevonden. Er zijn ook geen vingerafdrukken gevonden van Laura op het mes.

Een huisgenoot heeft verklaard alleen gestommel te hebben gehoord en de politie zei dat Laura zou zijn overvallen. Ook plaatsten de rechters vraagtekens bij het verhaal van M. dat hij niet meer wist hoe het ‘rustige gesprek op de bank’ verliep, maar wel de worsteling kon reconstrueren.

Laura zou door meer dan 20 messteken om het leven zijn gekomen.

Stalker

M. was al een keer eerder aangehouden vanwege stalking van Laura en heeft toentertijd drie dagen in hechtenis gezeten. Zamir. M had Laura meerdere keren lastiggevallen. Nadat het onderzoek afgerond was, heeft hij van het Openbaar Ministerie een contact- en locatieverbod gekregen.

De alarmknop en het contact- en locatieverbod konden niet voorkomen dat de 24-jarige studente gedood werd. Later vandaag maakt het OM de strafeis bekend.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Fred

  Wat. Intens. Verdrietig.

 2. Pablo

  Godallejezus ik ben blij dat de rechtbank niet meegaat in deze onzin. Er zal eens niet zo iemand gewoon een bekentenis afleggen.

 3. Katja

  Wie heeft hem binnen gelaten ? Was toch bekend dat hij een contactverbod had ?

 4. Herman

  Slimme advocaten draaien alles zonder schaamte gevoel brutaal om.

  Extra zwaar straffen.

 5. Peet

  Iemand stalken
  Iemand vermoorden
  En dan voor de rechter zeggen,,sorry ,ik deed het niet express
  Waardeloos figuur
  Levenslang

 6. bee

  ik denk dat hij het niet kon verkroppen dat het uit was .
  dan gaan deze figuren gauw over op geweld .
  20 keer gestoken is wat mij betreft gewoon uit haat gebeurd.

 7. Yoshua

  @Katja
  Een Engelssprekende buurman heeft hem in het studentenhuis er naast binnengelaten.
  Deze man was niet op de hoogte van dat verbod en kende Zamir niet.
  Via dat huis kon je eenvoudig het naastgelegen studentenhuis binnenkomen.
  Daarna heeft hij drie uur gewacht tot ze thuis kwam.

 8. cas

  20x noodweer met een latex handschoen, leuk geprobeerd van die advocaat….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).