Zes aanhoudingen in Utrecht voor berovingen bij afspraken via datingapps Zes aanhoudingen in Utrecht voor berovingen bij afspraken via datingapps

Zes aanhoudingen in Utrecht voor berovingen bij afspraken via datingapps

Zes aanhoudingen in Utrecht voor berovingen bij afspraken via datingapps
De politie heeft de afgelopen tijd zes mensen aangehouden na berovingen bij afspraken die in Utrecht werden gemaakt via datingapps. De verdachten zijn aangehouden in drie zaken.

De politie heeft de afgelopen tijd zes mensen aangehouden na berovingen bij afspraken die in Utrecht werden gemaakt via datingapps. De verdachten zijn aangehouden in drie zaken.

Op 22 oktober werd een 19-jarige Utrechter aangehouden die zijn 48-jarige slachtoffer afperste en bedreigde. Op 28 oktober werden een 18-jarige man uit Zeist en drie Utrechters van 16, 17 en 19 jaar opgepakt voor de beroving van een 30-jarig slachtoffer op 26 oktober.

De politie hield in een derde zaak een 18-jarige vrouw uit Utrecht aan. Zij beroofde op 31 oktober een 55-jarig slachtoffer tijdens hun afspraak.

Apps

De verdachten komen in contact met hun slachtoffer via verschillende datingapps. In sommige van die apps blijven gebruikers anoniem.

De politie waarschuwt om ‘gezond wantrouwig’ te zijn. “Probeer meer informatie in te winnen door bijvoorbeeld actuele foto’s te vragen en te bellen vóór het afspreken. Wees terughoudend met het geven van persoonlijke informatie zoals adres, telefoonnummer of privéfoto’s aan een onbekend contact. Spreek bij voorkeur af in het zicht van andere mensen en niet thuis, op een verlaten plaats of in het donker.”

Schaamte

Volgens de politie is er bij slachtoffers soms schaamte om aangifte te doen. “Wij nemen deze zaken hoop op en onderzoeken elke aangifte”, aldus de politie. Mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt kunnen aangifte doen. “Als het gaat om een LHBTI-contact, kan een collega van ons team Roze in Blauw helpen bij de aangifte met extra expertise op dit gebied.”

2 Reacties

Reageren
  1. Rottebert Peermans

    Ik steel ook van vrouwen via Tinder… Maar momenteel is er op de zwarte markt weinig vraag naar harten.

  2. Ooginaller

    Is ook lastig. Vroeger was het advies om af te spreken in een café of koffiezaakje oid, maar ja, dat kan wegens corona nu niet. Dan is het: of thuis, of in een park. Of beter nog: even wachten. Maar ik heb makkelijk praten, ik ban al meer dan tien jaar onder de pannen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).