Zes weken cel voor snelheidsduivel op Waterlinieweg | De Utrechtse Internet Courant Zes weken cel voor snelheidsduivel op Waterlinieweg | De Utrechtse Internet Courant

Zes weken cel voor snelheidsduivel op Waterlinieweg

Zes weken cel voor snelheidsduivel op Waterlinieweg
Een 23-jarige man is veroordeeld tot zes weken cel omdat hij 180 kilometer per uur reed over de Waterlinieweg terwijl hij een rijverbod had. Bovendien was de man niet in het bezit van een rijbewijs.

Een 23-jarige man is veroordeeld tot zes weken cel omdat hij 180 kilometer per uur reed over de Waterlinieweg terwijl hij een rijverbod had. Bovendien was de man niet in het bezit van een rijbewijs.

Op de Waterlinieweg mag er maximaal 70 kilometer per uur worden gereden. De officier van justitie wijst op het gevaar dat de 23-jarige man veroorzaakte bij andere weggebruikers en wegwerkers. Na het negeren van een stopsignaal in Zeist achtervolgde de politie de 23-jarige man via de Utrechtseweg, Waterlinieweg en de A27 totdat zijn auto in de buurt van Breda kon worden klemgereden.

Eerder veroordeeld
De man, die überhaupt niet in het bezit van een rijbewijs is, was al veroordeeld tot een rijontzegging. De rechter rekende het hem daarom ook zwaar aan dat hij de eerdere ontzegging van de rijbevoegdheid negeerde.

Het Openbaar Ministerie vroeg de politierechter acht weken celstraf op te leggen en geen taakstraf of boete met het oog op het strafblad van de verdachte. De politierechter kwam tot een twee weken kortere celstraf, maar was het met de officier van justitie eens dat een taakstraf of boete in dit geval geen recht doen aan zijn bewezen verklaarde feiten.

3 Reacties

Reageren
 1. rob

  110 km te hard MAFKEES!! Het is je gegund

 2. Bernard Tomlow

  Bijna 100 km achtervolgd.Dat is dan ongeveer 30 a 40 minuten. Hoe gaat zo,n coördinatie bij de polite?Er is kennelijk weinig geleerd van die overval in Amsterdam ,waarbij een achtervolging vergeefs eindigde in een ontspanning over de Belgiese grens.Misschien
  deze casus toch eens evalueren en opnemen in de permanente training .

 3. Michiel

  Dus:
  -110 km/u (!) te hard
  -rijden zonder rijbewijs
  -rijden ondanks een eerder opgelegd rijverbod
  -én negeren stopsignaal…

  en dan maar 6 weekjes de cel in? 8 weken was blijkbaar te veel? En géén verdere boete?! Vind dit toch niet echt een harde straf. Het is wachten tot deze persoon iemand dood rijdt als hij over zes weken weer in de auto stapt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).