Zesde drugsdealer van 2021 opgepakt in Utrechtse wijk Lombok Zesde drugsdealer van 2021 opgepakt in Utrechtse wijk Lombok

Zesde drugsdealer van 2021 opgepakt in Utrechtse wijk Lombok

Zesde drugsdealer van 2021 opgepakt in Utrechtse wijk Lombok
Bron: Instagramaccount Wijkagenten Lombok/Nw Engeland
Een drugsdealer is vrijdag opgepakt in de Utrechtse wijk Lombok. Het is volgens de politie de zesde aanhouding van dit jaar.

Een drugsdealer is vrijdag opgepakt in de Utrechtse wijk Lombok. Het is volgens de politie de zesde aanhouding van dit jaar.

Agenten hebben de afgelopen dagen meerdere tips gekregen over een dealer die in Lombok op de fiets drugs bezorgd. Vrijdag kwam de politie de verdachte op het spoor. Nog geen tien minuten later waren agenten getuige van een deal. De verdachte is daarop aangehouden.

Hij had volgens de politie een grote hoeveelheid drugs en contact geld bij zich. Vorige week werd ook al een vermoedelijke dealer gearresteerd. Daarmee staat de teller voor Lombok voor 2021 op zes gearresteerde personen die verdacht worden van drugs dealen.

“Mooi om te zien dat de meldingen uit de wijk omgezet kunnen worden in mooie resultaten. Samen houden we Lombok leefbaar en veilig! Bedankt allemaal”, laat de politie weten via sociale media.

13 Reacties

Reageren
 1. Esrin W.

  Het is nóóit een keer bij mij in de Vogelenbuurt. En tóch rijden daar continue van die zwarte autootjes rond met 3 gasten erin. Een polo’tje (vanzelfsprekend) en ook een Toyota Aygo. De kentekens zijn doorgespeeld aan de wijkagent maar op de een of andere manier mogen die gasten vrij spel blijven houden.

 2. Kadoendra

  @Esrin W.

  De politie is een beetje uitgekeken op drugsdealers die zich in auto’s verplaatsen en daarom richten zij zich nu meer op fietsende drugsdealers.

 3. Lombokker

  Fijn dat de politie hier actief mee bezig blijft. Want op de rottigheid waar we een aantal jaren geleden mee te maken hadden zit niemand te wachten.

 4. Kadoendra

  Kijk toch eens naar al die lekkernijen op de foto!

  De politie moet die lekkernijen maar snel naar de voedselbank gaan brengen want dan besparen de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank weer heel veel centjes.

 5. Bakfiets

  Oeeff ik weet niet precies wat je hiermee wil zeggen @kadoendra, maar dit lijkt mij een wat verkeerde voorspiegeling van de werkelijkheid.

 6. Pee

  Totdat ze voor de rechter verschijnen en je broek weer afzakt van het strafje dat gegeven word.
  Dan kunnen ze daarna weer snel hun klanten gaan bedienen .

 7. Kadoendra

  @Bakfiets

  Er zijn heel veel mensen die voor hun plezier alcohol gebruiken en er zijn heel veel mensen die voor hun plezier drugs gebruiken.

  Dus waarom zouden mensen die gebruik moeten maken van de voedselbank ook geen plezier mogen beleven?

 8. Y

  Zolang drugsverslaafden geld en een eigen huis zonder toezicht hebben zullen ze drugs gebruiken. Het oppakken van een dealer hier en een dealer daar gaat geen enkele gebruiker laten stoppen met gebruiken. Die belt gewoon weer een van de andere 100 drugsnummers in zijn telefoon. Wanneer gaan mensen nou eens door hebben dat waar vraag is, er aanbod komt. Hoe erg je het de aanbieders ook wilt kwalijk nemen en de vragende als slachtoffer ziet. De huidige aanpak werkt simpelweg NIET!

 9. Esrin W.

  Y heeft hier zéker een punt, precies ook hetzelfde zie je terug bij loverboyverhalen. Er is vraag. Maar er is zéker ook aanbod.

 10. Ooginaller

  Interessante analyse Y. Wat stel je voor als oplossing?

 11. Y

  @ooginaller Straf gebruik even hard als verkoop, zodra pietje uit oog in al niet meer belt heeft de dealer uit kanaleneiland ook geen reden om voorraad aan te houden, wat er weer voor zorgt dat de grote jongens in de havens van Rotterdam geen reden meer hebben om containers drugs uit te laden. Wat er dan ook weer voor zorgt dat de cartels in Colombia geen containers meer volladen en richting Rotterdam sturen. Het lijkt zo onredelijk maar het is toch echt zoveel effectiever dan de huidige aanpak.

 12. BW

  @Y
  Ik pleit niet voor vervolging van verslaafden, want verslaafd ben je doorgaans niet voor je lol. Neemt uiteraard niet weg dat vraag inderdaad aanbod creëert (zeker voor niet-verslaafde, recreatieve gebruikers ligt daar imho echt wel een morele verantwoordelijkheid), maar als de politie al onvoldoende capaciteit heeft om dealers te pakken, dan is het helemaal onbegonnen werk om achter gebruikers aan te gaan. Het lijkt me geen gekke schatting dat een gemiddelde dealer een paar honderd (meer of minder regelmatige) gebruikers bedient, dus vervolging is praktisch onmogelijk.

 13. Kadoendra

  @Y

  “@ooginaller Straf gebruik even hard als verkoop”

  Voor drugs geldt hetzelfde als met alcohol het wordt in een brede samenstelling van de bevolking veelvuldig geconsumeerd en als de vraag enorm is zullen er altijd personen zijn die aan die vraag proberen te voldoen.

  Het beleid van de overheid is zeer lang gericht geweest op de drugsgebruikers die behoren tot de randgroep terwijl drugsgebruik plaats vind onder alle lagen van de bevolking.

  Als je gebruik even hard wil straffen als verkoop ben ik bang dat er in Nederland enorm veel gevangenissen gebouwd moeten gaan worden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).