Zeven minderjarige jongens aangehouden op Utrecht Centraal Zeven minderjarige jongens aangehouden op Utrecht Centraal

Zeven minderjarige jongens aangehouden op Utrecht Centraal

Zeven minderjarige jongens aangehouden op Utrecht Centraal
Station Utrecht Centraal. Foto: Robert Oosterbroek
Zeven minderjarige jongens zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op station Utrecht Centraal. Ze worden verdacht van zakkenrollerij.

Zeven minderjarige jongens zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op station Utrecht Centraal. Ze worden verdacht van zakkenrollerij.

De jongens, waarvan de oudste 17 jaar is, zijn aangehouden door personeel van NS. Ze hadden een portemonnee gestolen van een 27-jarige man uit Leiden. Na de beroving is de pinpas van het slachtoffer meerdere malen gebruikt.

De zeven jongens zijn meegenomen naar het bureau. Volgens de politie gedroegen ze zich heel vervelend. Zo zouden ze de hulpofficier van justitie hebben uitgescholden en ook de cellengang op stelten hebben gezet.

Het slachtoffer lag tijdens de beroving te slapen. De man heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie zegt dat hij zijn gestolen goederen terugkrijgt.

7 Reacties

Reageren
 1. [email protected]

  Mischien moet de politie ook eens vervelend tegen dit tuig en hun ouders doen, dus niet alléén thee drinken.

 2. Els Nuchelmans

  Ik hoop dat de ouders allemaal naar het politiebureau zijn ontboden???

 3. Lombokker

  Grote mond tegen de politie, in Nederland kan dat gewoon. Er zijn ook landen waar je dan op het politiebureau ‘van de trap valt’. Gelukkig is dat hier niet het geval.

 4. Wim Vreeswijk

  Met name minderjarige jongens, dus beneden de 18 jaar, gaan vaak op rooftocht omdat zij vallen onder het jeugdrecht en wordt het vaak niet meer verwijtbaar.

 5. Kadoendra

  @[email protected]

  In de Nederlandse democratie is de moderne rechtsspraak erop gebaseerd dat de straf van de dader nooit gruwelijker mag zijn dan zijn daad.

 6. Massegast

  Onbegrijpelijk dat politie en justitie zich zo laten behandelen. Doe daar aangifte van, is mijn gemoedelijk advies.

 7. hans

  jeugdrecht afschaffen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).