Zoveelste arrestatie in Utrecht van pootje hakende zakkenroller, politie ‘is de tel kwijt’ Zoveelste arrestatie in Utrecht van pootje hakende zakkenroller, politie ‘is de tel kwijt’

Zoveelste arrestatie in Utrecht van pootje hakende zakkenroller, politie ‘is de tel kwijt’

Zoveelste arrestatie in Utrecht van pootje hakende zakkenroller, politie ‘is de tel kwijt’
Foto: Instagram Politie Utrecht Centrum
Opnieuw heeft de politie in het centrum van Utrecht een zakkenroller opgepakt, nadat hij iemand van zijn mobiele telefoon beroofde. Bij aanhouding bleek de dader drie telefoons op zak te hebben.

Opnieuw heeft de politie in het centrum van Utrecht een zakkenroller opgepakt, nadat hij iemand van zijn mobiele telefoon beroofde. Bij aanhouding bleek de dader drie telefoons op zak te hebben.

Het is de zoveelste aanhouding van een zakkenroller in het centrum van Utrecht, laat de politie weten. “We zijn de tel inmiddels, voor ons gevoel, kwijtgeraakt.”

De dader wist op het perron van Utrecht Centraal iemands mobiele telefoon buit te maken. Volgens de politie deed hij dat door het slachtoffer te pootje haken.

Drie telefoons

Toen het slachtoffer zijn telefoon miste, belde hij met de telefoon van een omstander het alarmnummer. Met zijn omschrijving kon de politie de dader opsporen in Hoog Catharijne. Daar is hij aangehouden.

De dader bleek bij de fouillering drie telefoons bij zich te hebben. Eén daarvan was aangegeven als gestolen, door iemand uit Groningen. De twee andere telefoons zijn vermoedelijk ook gestolen, schrijft de politie op Instagram.

11 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Dat je de dader van een relatief eenvoudig misdrijf niet voor langere tijd kan vastzetten ligt voor de hand. Maar als iemand meerdere gestolen spullen op zak heeft, dan is er toch meer aan de hand. Dat geldt ook voor personen die meerdere keren kort na elkaar voor hetzelfde vergrijp worden opgepakt.
  In die gevallen zijn deze mensen daar structureel mee bezig, en dan moet je ze niet na een paar uur weer de straat opsturen, maar voor langere tijd vastzetten. Het lijkt mij sterk dat onze wetgeving daar geen mogelijkheden voor bied.

 2. Koel Hoofd

  Bij de toegangswegen van de stad wordt je nu met matrixborden geattendeerd dat Utrecht een paradijs voor criminelen is.
  Wat is dat toch met links beleid en criminaliteit welke gierend uit de klauwen loopt?

 3. wollie

  Jaime / boevenspotter op youtube

 4. rvd

  Bekende truuk, pootje haken of iemand met (bijna) dezelfde vastklampen. Zo’n twintig jaar geleden bij een collega meegemaakt in Parijs. De zakkenroller had alleen niet verwacht dat zijn slachtoffer nog een bergje collega’s bij zich had. Flinke draai om zijn oren deed hem afdruipen.

 5. Confusius

  Komt er bij de politie of bij de Officier van Justitie ook nog maar iemand op het idee dat hier bendes achter zitten en het geen individuen of incidenten zijn?

  De meest logische puzzelstukjes kunnen we door een zeer bureaucratische manier van werken niet meer in elkaar leggen. Worden deze gevallen wel gemeld aan recherche? 1 belletje van een rechercheur richting Officier van Justitie zou al genoeg moeten zijn om deze zaken aan elkaar te verbinden; maar ja, kost werk, tijd en geld he. Wel precies dat werk waarvoor politie en justitie bestaan. “Waakzaam en Dienstbaar” toch? (Maar wel miljoenen uitgeven aan het bestikkeren van politeauto’s met die leus)

  @ Koel Hoofd

  Nederland kent al decennia aan rechtse of neo-liberale kabinetten. Het rijk is verantwoordelijk voor politie en justitie Landelijke politie dankzij VVD, CDA en PVV (gedoogkabinet 2010). Geen idee wat de linkse partijen in Utrecht daar aan kunnen doen of zouden kunnen veranderen. Het enige dat de burgemeester kan doen is extra BOA’s aanstellen met meer bevoegdheden. Iets dat ze hard probeert, maar eigenlijk is dat ook maar een noodoplossing, soort van bandenplak/ pleisters plakken op landelijk beleid dat niet deugt.

 6. Pieter

  Geijkt verhaal…na verhoor weggezonden en weer lekker buiten !!

 7. Pee

  @rvd
  Als je een dader een paar klappen geeft , en deze doet daar aangifte van , dan word jij dader en de dader slachtoffer.
  Het is hier de omgekeerde wereld .
  @wollie
  https://www.youtube.com/c/jaimevangastel/videos

 8. marcel

  In slot Loevenstijn in de kerker opsluiten op water en brood.
  De gewone bevolking heeft alleen maar last van dit soort onverbeterlijke criminelen. Deze criminelen zijn nog beter beschermd dan de slachtoffers.

 9. Don

  Bij een verkeerd gestalde fiets zijn de gemeentelijke handhavers er als de kippen bij om je fiets af te voeren. Een dergelijke aanpak zou voor zakkenrollers toch ook mogelijk moeten zijn.

 10. Robster

  @koelhoofd
  Jij hebt blijkbaar liever de door rechtse politice getoloreerde criminaliteiten; door een verkeerd vinkje (ingegeven door rechtse vooroordelen) beschuldigd worden van fraude en de rest van je leven met een berg schulden verder moeten leven. Nee, dan ben ik liever alleen mijn telefoon kwijt. Verder eens met wat Confusius hierover zegt.

  @Don, als ik het artikel zo lees was de politie er ook als de kippen bij om deze dief te pakken, dus wat zeur je nu?

 11. Wim

  @Robster, Het heeft allemaal niets met links en rechts te maken, het zijn gewoon geïmporteerde gangsters die opgepakt moeten worden en op water en brood een tydje vastgezet moeten worden en dagelijkse corvee geven in een opvangcentrum zodat die wc ,s schoon gemaakt kunnen worden.
  Dat heet gepaste straf.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).