In de aflevering van OpsporingNL van maandag 20 juni gaat de politie opnieuw aandacht vragen voor een zware mishandeling die twee jaar geleden plaatsvond aan de Kanaalstraat. Het slachtoffer lag negentien dagen in een coma, raakte gedeeltelijk verlamd en aan één oog blind. Maandag zijn de opnames van de aflevering, met onder andere een reconstructie van het incident.
Het slachtoffer, een 22-jarige man, werd twee jaar geleden in de nacht van 13 op 14 juni mishandeld naar aanleiding van een verkeersruzie op de Kanaalstraat. Omstanders bemoeiden zich met de ruzie en rond de twintig mannen doken bij de auto’s op en deelden klappen uit, waarbij het slachtoffer en zijn twee vrienden flink werden toegetakeld.
Coma
In de chaotische situatie probeerde iemand de auto van het slachtoffer te stelen, waarop het slachtoffer zich aan de auto vastklampte in een poging dit te voorkomen. Desondanks begon de persoon achter het stuur te rijden. De bestuurder remde vervolgens abrupt, waarbij het slachtoffer gelanceerd werd en met hoge snelheid tegen een fietsenrek aankwam. De bestuurder liet het slachtoffer ernstig gewond achter. Het slachtoffer lag negentien dagen in een coma, raakte gedeeltelijk verlamd en blind aan één oog. Getuigen wisten destijds van drie daders een signalement te geven.
Vooralsnog heeft het onderzoek van de politie echter nog niet geleid tot het oplossen van de zaak. Daarom wil de politie met de aflevering van OpsporingNL opnieuw aandacht vragen voor het incident, in de hoop dat mensen met meer informatie zich melden.
7 Reacties
ReagerenVreselijk! Sommige Utrechters lijken wel volledig ontspoord. Schokkend hoe sommigen dmv groepsvorming geen grenzen hebben. Begint mi wel steeds meer een probleem te worden in onze stad. Zie het ook in mijn wijk gebeuren.
De schijnbare wetteloosheid van de Kanaalstraat verbaast mij iedere keer. Verkeersregels gelden daar niet. Tijdens Corona moest in iedere winkel het mondkapje op, en afstand bewaren, behalve in de Kanaalstraat. Ga eens 1 minuutje kijken daar en je zult zeker een overtreding zien, e doch is de politie er nergens te bekennen. Wordt er bewust gekozen voor een gedoogbeleid om grotere (culturele) clashes te voorkomen? Is het angst?
@Bjorn, uw aanname is juist. Alhoewel de gemeente wel pretendeert met de Kanaalweg bezig te zijn en noemt dan dat ze er eenrichtingsverkeer van gaan maken en boompjes planten. Maar de culturele problemen worden inderdaad ontweken.
@Bjorn
Het is de angst om in (culturele) clashes terecht te komen .
Als je daar ruzie krijgt komen er uit alle hoeken en gaten plotseling hele meutes te voorschijn.
Politie durft niet goed in te grijpen daar want dan is het weer etnisch profileren .
Het is onderhand een vrijstaat aan het worden daar en men helpt daar nog aan mee ook.
2 jaar de tijd gehad om in ieder geval permanent camera toezicht op de hele Kanaalstraat neer te zetten. Voorkomt niet maar kun je wel daders mee opsporen. Tevens te gebruiken voor de snelheid maniakken op de Kanaalstraat scheelt weer een herinrichting. Maar er gebeurt niets. Nu blijkbaar wel toestemming om 2 jaar later opnamen te maken met een camera. Iets met een put en een kalf of gewoon typisch utrechts.
Naar aanleiding van een verkeersruzie… buitensporig excessief geweld
Daar wordt je toch even heel stil van….
@Bjorn
Hoezo wetteloosheid?
In de jaren negentig verkochten die belwinkels harddrugs en lagen er gebruikte spuiten op straat. Toen reed lijn 4 er nog in twee richtingen en was de aansluiting met de destijds veel bredere Vleutenseweg ook makkelijker. Het verkeer was een ‘doe maar iets’ gebeuren wat regelmatig compleet vaststond.
De kop van Lombok stond op instorten en werd gebruikt door allerlei gespuis.
Toen werd Lombok echter wel geroemd als de meest geslaagde multiculti wijk van heel Nederland… Het liet zelfs het linkse multiculti Amsterdam in verloederde toestand verbijstert ver achter zich.
Gelukkig gebruik je ‘schijnbaar’ voor wetteloosheid.
Want wat wel een dingetje is, de samenstelling bevolking is de afgelopen 20 jaar veranderd, meer mensen en meer wit en vermogend van voorheen. Daarnaast zijn er nu ook veel meer snackbars met ook veel ruime openingstijden dan toen mocht (NB!). Kortom, omstandigheden die leiden tot meer irritatie bij mensen die dat niet in hun buurt willen hebben. Onze gemeente wil van Utrecht een dorp maken, de irritatie zal -ook in het verkeer- alleen maar toenemen want dorpsbewoners zijn geen toerlante stadsbewoners….
In de jaren ’90 was het veel meer een mengelmoes van culturen, nu neigt het wat naar een soort cultuur waarvan de jeugd thuis een soort van vrije opvoeding krijgt maar waar niet vrij met elkaar gesproken wordt.