100.000 euro opgehaald voor nieuw Utrechts café | De Utrechtse Internet Courant 100.000 euro opgehaald voor nieuw Utrechts café | De Utrechtse Internet Courant

100.000 euro opgehaald voor nieuw Utrechts café

100.000 euro opgehaald voor nieuw Utrechts café
Sanne van Buuren en Talitha Verheij hebben ruim 100.000 euro opgehaald via crowdfunding om een nieuw café te openen in Utrecht. Het Muzieklokaal moet een soort concertzaal worden, maar dan laagdrempelig als een café. Het concept draait om klassieke muziek, maar wel op een ongedwongen manier.

Sanne van Buuren en Talitha Verheij hebben ruim 100.000 euro opgehaald via crowdfunding om een nieuw café te openen in Utrecht. Het Muzieklokaal moet een soort concertzaal worden, maar dan laagdrempelig als een café. Het concept draait om klassieke muziek, maar wel op een ongedwongen manier.

“Denk aan de relaxte sfeer van De Zaak, de borrelplanken van Lefebvre en de sfeer van zondagochtend bij Orloff”, aldus de initiatiefnemers. De Utrechtse Van Buuren: “Na mijn studie volgde een serieuze kantoorbaan, maar ik miste de gezelligheid en het onder de mensen zijn. Ik miste de horeca. De zoveelste ‘standaard’ kroeg beginnen zag ik niet zitten.” Daarom besloot ze om samen met Verheij het plan voor Het Muzieklokaal te ontwikkelen. “Ik wilde al concertpianiste worden toen ik acht was. Door een blessure moest ik die droom opgeven en koos ik voor de wetenschap. Maar de liefde voor de klassieke muziek bleef. Ik zocht nieuwe manieren om mijn passie te delen met zoveel mogelijk mensen”, aldus Verheij

Twee maanden geleden begon de crowdfundingactie, het streefbedrag van 100.000 euro is nu opgehaald. 165 investeerders hebben geld ingelegd en de campagne loopt nog 27 dagen. “Als we op dit tempo doorgaan stomen we hopelijk door naar de 150 procent”, aldus Verheij. “Op die manier kunnen we onze droom realiseren zonder bij de bank aan te kloppen”. Naast de verdere financiering is het vinden van een geschikt pand voor Het Muzieklokaal prioriteit. Het ondernemersduo zoekt in het centrum van Utrecht. “Wij geloven dat ons café een aanvulling is voor de stad en gaan graag in gesprek met mensen die hierin met ons samen willen werken.”

In Het Muzieklokaal moet klassieke muziek en horeca gecombineerd worden. Het café zal dagelijks geopend zijn en bezoekers moeten spontaan naar binnen kunnen wandelen om een klassiek concert te beluisteren.

9 Reacties

Reageren
 1. jos stelling

  Gefeliciteerd Sanne (en Talitha natuurlijk), voor “bijtertjes” als jullie mag het volhouden bijna geen probleem meer zijn 🙂

 2. Karenlee

  Wat een geweldig concept voor een cafe! Ik hoop dat jullie een keigoed locatie vinden die HEEL dicht bij mij in de buurt is waardoor ik constant binnen kan vallen 🙂 !

 3. Hop

  Wat een superplan! Hoop dat het cafe snel van wal gaat!!

 4. R_Utrecht

  Super leuk initiatief en mooi dat het gerealiseerd kan worden met crowdfunding. Ik zeg: Biltstraat of Voorstraat! Maar dat zeg ik vooral omdat ik daar in de buurt woon en dus zwaar bevooroordeeld ben 😀 (overigens zou een dergelijk café wel echt een, wederom, mooie impuls geven aan de Voorstraat, maar overal in het centrum is het natuurlijk prachtig om zoiets te beginnen!). Heel veel succes!

 5. Joost

  Waarom een nieuwe locatie? Er staan elke avond tientallen koffietentjes leeg.

 6. Karenlee

  Volgens mij zoeken ze juist een leegstaande locatie in de binnenstad – ze gaan echt niets nieuws hiervoor bouwen.

 7. Karenlee

  Of bedoelde je niet een. Ieuwe pand, maar dat ‘nog’ een cafe overbodig is omdat anderen niet goed draaien? Zo ja dan besef je niet hoe anders dit zou zijn dan je doorsnee cafe.

 8. Jiri

  Succes dames!

 9. Wim

  Gefeliciteerd Sanne en Talitha, ik kan niet wachten om te komen luisteren!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).