3voor12 maakt reportage over Kytopia in Tivoli: ‘Overal wordt muziek gemaakt of verbouwd’ | De Utrechtse Internet Courant 3voor12 maakt reportage over Kytopia in Tivoli: ‘Overal wordt muziek gemaakt of verbouwd’ | De Utrechtse Internet Courant

3voor12 maakt reportage over Kytopia in Tivoli: ‘Overal wordt muziek gemaakt of verbouwd’

3voor12 maakt reportage over Kytopia in Tivoli: ‘Overal wordt muziek gemaakt of verbouwd’

“Voor iemand die jarenlang Tivoli bezocht, is een bezoek aan het huidige Kytopia een uiterst vreemde gewaarwording. Het is niet alleen een kijkje in de wondere wereld van de kunstenaarsenclave, maar bij elke ruimte, trap of deur denk je aan de vorige functie.” 3voor12 geeft in een treffende reportage een rondleiding van Kytopia in Tivoli Oudegracht.

Lopend door de gang vallen journalist Ingmar Griffioen de vele Kytopia-referenties op: “Een groot deel van de inventaris is meeverhuisd vanaf de Zeedijk. En Kyteman’s moeder Holly heeft treffende foto’s (onder meer van Kytopia op Oerol) aan de muur gehangen.”

Er zijn veel mogelijkheden binnen het pand, en de vele ruimtes (kantoorruimtes, zolder, het oude rookhok, de oude spiegelbar) zullen allemaal worden gebruikt. Tivoli herbergt nu een stuk of twintig studioruimtes, waar verschillende bandjes en collectieven terecht kunnen. Bovendien zoeken veel festivals tijdelijke werkplekken voor een maand, bij het nieuwe Kytopia kan dat. De grote zaal heeft nog geen definitieve bestemming. De hoop is dat die voor clipopnames, commercials voor een zeker hifi-bedrijf en andere zaken verhuurd kan worden.

Studio Stekker-hart Sonar Traffic op zolder - Foto: Ingmar Griffioen / 3voor12
Studio Stekker-hart Sonar Traffic op zolder – Foto: Ingmar Griffioen / 3voor12
De grote zaal - Foto: Ingmar Griffioen / 3voor12
De grote zaal – Foto: Ingmar Griffioen / 3voor12

1 Reactie

Reageren
  1. Tja

    Mooi!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).