Afscheid Mariangela De Lorenzo bij Cult Dealer Enzo: “Ik laat geen leegte achter, maar creëer ruimte voor anderen” | De Utrechtse Internet Courant Afscheid Mariangela De Lorenzo bij Cult Dealer Enzo: “Ik laat geen leegte achter, maar creëer ruimte voor anderen” | De Utrechtse Internet Courant

Afscheid Mariangela De Lorenzo bij Cult Dealer Enzo: “Ik laat geen leegte achter, maar creëer ruimte voor anderen”

Afscheid Mariangela De Lorenzo bij Cult Dealer Enzo: “Ik laat geen leegte achter, maar creëer ruimte voor anderen”

Mariangela De Lorenzo gaat stoppen als drager van Cult Dealer Enzo en Cultfest. Cultfest zal hierdoor waarschijnlijk in deze vorm niet meer terugkomen. Het is onduidelijk wat met de andere projecten gebeurt die georganiseerd worden door de organisatie die staande wordt gehouden door crowdsourcing en vrijwilligers. De Lorenzo ziet het echter positief in: “Ik laat geen leegte achter, maar creëer ruimte voor anderen.”

“Het idee was destijds om een laagdrempelig podium voor verschillende disciplines op te zetten, zo is Cult Dealer Enzo ontstaan. Het platform is nu alleen zo groot geworden dat ik weinig aan andere opdrachten toe kom”, vertelt De Lorenzo. Ze heeft behoefte aan een nieuwe uitdaging waarin ze zichzelf volledig kan ontwikkelen en herontdekken.

Plek voor iets nieuws

Daarnaast denkt De Lorenzo dat de functie van Cult Dealer Enzo en de daarmee gepaarde cultavonden in de oude vorm wellicht niet langer nodig zijn: “Cult Dealer Enzo is organisch ontstaan en moet organisch verdwijnen. Soms moet je plek maken voor iets nieuws”, vindt ze. “Sommige instellingen worden in leven gehouden door subsidies, terwijl ze eigenlijk al aan hun einde zijn. Er zijn in de afgelopen jaren voldoende inspirerende alternatieven in de stad bijgekomen zoals bij onze vrienden van The Village, Kapitaal, DasSpectrum, De Vechtclub XL, Play, Bedford, Get a Room en talloze inspirerende plekken. Vernieuwing zal mijns inziens komen als ik ruimte creëer voor anderen, binnen of buiten Cult Dealer Enzo.”

Geesteskindje

De Lorenzo heeft het werk voor Cult Dealer Enzo altijd met veel liefde gedaan, maar gelooft niet dat iemand haar grote taak zal overnemen: “Het is natuurlijk mijn geesteskindje. Er moet wel een heel gedreven iemand zijn die het zou willen overnemen, het is ook vrijwillig.” Mariangela verwacht eerder dat er mensen zijn die specifieke projecten oppakken. Het verbinden van de verschillende disciplines is volgens haar nog steeds nodig, de netwerkfunctie van Cult Dealer Enzo zal dan ook doorgaan.

Cultfest

Wat er met Cultfest gaat gebeuren, weet De Lorenzo nog niet. “Het belang van Cultfest is heel groot. Cult Dealer Enzo en Cultfest hebben een maatschappelijke meerwaarde. Bij ons komt alles wat door mensenhanden gefabriceerd is aan bod. Ook ondernemerschap bijvoorbeeld, terwijl dat niet per se cultureel is.”

Het is nog afwachten of iemand haar taak overnemen en welke projecten zullen worden overgenomen. Wat De Lorenzo wel weet, is dat de komende Cultfest-editie, die 6 t/m 8 juni plaatsvindt, ‘te gek’ gaat worden: “Het programma is geweldig, het team bestaat uit superharde werkers, de locaties zijn prachtig en dit jaar wordt echt de bom!”

2 Reacties

Reageren
 1. john noy

  hoi. fantastische dingen georganiseerd met veel enthousiasme. mijn complimetnen!!!!
  voor utrechtse begrippen bijzonder. het cultuurklimaat in utrecht is afgezien van de zgn grote festiviteiten niet zo gericht op het intieme, het
  bijzondere. helaas altijd voor het grote publiek. maar dat is een tijdsverschijnsel. geer en goor, jantje smit, de toppers enzv doen het goed.. en is misschien democratisch gezien ook dik in orde. maar wij willen iets anders………

 2. Mariangela

  Ha John, wat fijn om zo’n mooi compliment te mogen ontvangen van jou. We hebben het dit jaar met veel plezier gezamenlijk georganiseerd, zoals ook in de aftermovie te zien is.

  Aftermovie Cultfest 2014 – https://www.youtube.com/watch?v=tSrv3dTlwqk

  Daarnaast zijn het juist mensen zoals jij die initiatieven als Cultfest een boost geven. Zo heeft jouw bijdrage aan de Cultfest veiling er onder andere voor gezorgd dat Cultfest financieel ook haalbaar was.

  Veiling #1 – http://www.youtube.com/watch?v=543AqkbIA5M

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).