Directeur Economie gemeente Amsterdam nieuwe baas Utrecht Marketing | De Utrechtse Internet Courant Directeur Economie gemeente Amsterdam nieuwe baas Utrecht Marketing | De Utrechtse Internet Courant

Directeur Economie gemeente Amsterdam nieuwe baas Utrecht Marketing

Directeur Economie gemeente Amsterdam nieuwe baas Utrecht Marketing
De nieuwe directeur van Utrecht Marketing wordt Rijk van Ark. Van Ark is momenteel directeur Economie bij de gemeente Amsterdam. Hij was ook betrokken bij Amsterdam Marketing en als directeur communicatie medeverantwoordelijk voor de oprichting en het ontstaan van de I AMsterdam campagne. Van Ark start op 1 januari 2017. 

De nieuwe directeur van Utrecht Marketing wordt Rijk van Ark. Van Ark is momenteel directeur Economie bij de gemeente Amsterdam. Hij was ook betrokken bij Amsterdam Marketing en als directeur communicatie medeverantwoordelijk voor de oprichting en het ontstaan van de I AMsterdam campagne. Van Ark start op 1 januari 2017. 

Utrecht Marketing is per 1 januari de nieuwe stedelijke marketingorganisatie en komt voort uit het samengaan van Stichting Toerisme Utrecht en Stichting Cultuurpromotie Utrecht. Eerder deze week nam directeur van Cultuurpromotie Utrecht Hanneke Bouwsema na zes jaar afscheid bij de stichting. De directeur van Toerisme Utrecht, Ronald Besemer, blijft wel aan, maar wat zijn rol precies wordt is nog niet bekend gemaakt.

Per 1 december wordt Van Ark voor twee jaar gedetacheerd vanuit de gemeente Amsterdam. Van Ark: “De positionering van de stad heeft al heel lang mijn passie. De groeiende aantrekkingskracht van steden voor bewoners, bezoekers, bedrijven en instellingen, vergt in deze tijd een duidelijke en gerichte aanpak.”

De oprichting van Utrecht Marketing moet een einde maken aan versnippering van marketing in de stad. “Na 14 jaar Amsterdam vind ik het leuk om voor een andere stad en regio te gaan werken. Utrecht heeft een heel eigen profiel met veel kansen in termen van kwaliteit en leefbaarheid. Dat is voor mij een prachtige nieuwe uitdaging.”

Gekoppelde berichten

20 Reacties

Reageren
 1. Titus Bartels

  Kijk naar Amsterdam…..uit de hand gelopen! Laat Utrecht zichzelf blijven en hoogstens kwalitatief hoogwaardig toerisme bevorderen. Verkoop je duur!

 2. Utrechter

  Oh horror. Daar waar de marketingafdeling afdeling van Amsterdam zich heeft bewezen een doffe ellende georganiseerd te hebben halen wij de verantwoordelijke naar Utrecht? Paard van Troje, je ziet het aankomen. Lees hier de puinhopen van Amsterdam nadat er stevig wat marketing overheen is gegaan.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2016/10/04/overbelast-amsterdam-4634894-a1524932

 3. Erick Koerts

  Eerst Amsterdam verneuken en nu Utrecht verneuken, tegen een waarschijnlijk exhorbitant salaris.

  Ik denk dat ik names vele Utrechters spreek als ik zeg dat u niet welkom bent en dat u als de wiedeweerga uw koofers weer inpakt.

 4. G.H.

  Een échte stad hoeft helemaal niet te worden gepositioneerd, en al helemaal niet met de jeukcampagnes van deze Amsterdamse natnek.
  Ik ben echt verbijsterd dat Utrecht in zee gaat met zo’n zelfpijpende marketingdrol.

 5. Scherpschutter

  http://politiek.tpo.nl/2015/05/27/schokkend-zo-groot-zijn-de-financiele-puinhopen-in-amsterdam/

  Wie zou hem dit baantje hebben bezorgd? Ik zou niet weten hoe zo’n faalhaas anders aan dit baantje is gekomen.

 6. Jolanda

  Heerlijk, ik sluit me helemaal aan bij voorgaande berichten!
  Eerst Amsterdam laten tsunamien door toeristen en die verkoper dan hier z’n gang laten gaan. Bedankt raad, college voor het uitmarkten van Utrecht.

 7. Suzan

  Laat deze man in Amsterdam blijven!!!!

 8. Herman

  Utrecht is echt niet meer dan een wijk van Amsterdam…

 9. Karla

  NEEEEEEEEEEEEEEE!

 10. Sjimmie van Buitel

  Ah, het reaguurvolk op z’n dorpst.

  Haal de Dom neer, demp de grachten, de mensen van buiten de stad komen!

 11. Erick Koerts

  Zou DUIC aub willen uitzoeken hoe deze man aan deze baan is gekomen?
  Onderzoek graag, Utrecht zit hierop te wachten, want van de RTV hoeven we niet zoveel te verwachten.

  Daarnaast zou hier nu eens een grote rel over moeten ontstaan, net als eigenlijk bij het nieuwe Hoog CAtherijne had moeten gebeuren.

  We hebben bij Bieb ++ gezen dat dit werkt, o.a. door een discussie op dit medium is dat afgeblazen.

  Jos Stelling, waar ben je als we je nodig hebben. DIt medium heeft meer Jos Stellingen nodig en minder reaguurders :P.

 12. VoordorpPaul

  Wie hem dit baantje heeft bezorgd ?
  Kijk maar even op het lijstje van wethouders hier in Utrecht…..
  Je hebt hem snel gevonden, maar de persoon in deze zal het bij hoog en laag wel ontkennen

 13. Bill

  Neeee! De dood van de authenciteit van Utrecht, laat de hoofdstad lekker de toeristentrekker blijven, Utrecht komt er op eigen kracht wel, dus ASAP dhr. van Ark met de boot via de Vecht weer naar a’dam.

 14. M.H.

  Nee, driewerf nee! Meneer Van Ark: de Utrechtse bevolking wil helemaal niets te maken hebben met uw verschrikkelijke, Amsterdamse mentaliteit. Ga terug naar uw dorpje aan het IJ, Utrecht heeft u niet nodig.

 15. Herman

  Of je bent econoom of je bent marketeer beide goed doen kan niet

 16. malvinas

  Eindelijk een verstandig en deskundig persoon naar Utrecht gehaald.
  De stad kan best een Amsterdammer gebruiken, iemand die hoger durft te kijken dan de Dom. Weg met het dorps denken van veel (vooral import) Utrechters.

 17. Utrecht zijn wij samen.

  Zullen we een demonstratie gaan organiseren uit naam van de Utrechters die deze economische flater niet willen en zien zitten in Utrecht.
  Weg met de Amsterdamse vriendjes politiek, Utrecht heeft genoeg eigen talent.

 18. Erick Koerts

  @ Malvinas

  Idd een heel deskundig persoon gelet op dat de Ametdramse bevolking massaal in opstand aan het komen is tegen de drukte ontstaan door zijn beleid en gelet op de economische catastrofe op het gemeentehuis Amsterdam. Idd echt een kundig iemand. # cynisme modus uit.

 19. Remmert van Heiveld

  Amsterdammers zijn gewoon fucking mooie bazen, en de provinciaaltjes zouden beter trots zijn dat er eens wat fatsoenlijke kennis de stad in stroomt.

 20. Michiel

  Als directeur economie in Amsterdam is hij dus mede verantwoordelijk voor het feit dat een groot deel van de Amsterdamse economie tegenwoordig bestaat uit massa-toerisme. Grote aantallen publieke gebouwen verkocht aan internationale hotel-concerns of als prestige-objecten aan internationale “brands” en retailers. Voor de rest alles wafel-, ijs- kaas- en souvenirwinkeltjes voor de toeristen. Leuk dat we dat nu in Utrecht ook mogen gaan meemaken.
  De Tour de France was wat mij betreft wel weer even genoeg marketing voor de komende paar jaar.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).