Beroemde Britse rockband Jethro Tull komt naar TivoliVredenburg in Utrecht Beroemde Britse rockband Jethro Tull komt naar TivoliVredenburg in Utrecht

Beroemde Britse rockband Jethro Tull komt naar TivoliVredenburg in Utrecht

Beroemde Britse rockband Jethro Tull komt naar TivoliVredenburg in Utrecht
Jethro Tull live in Hamburg in 1973. Bron: Wikipedia
De Britse rockband Jethro Tull staat op 1 december van dit jaar op het podium van TivoliVredenburg in Utrecht. De band werd opgericht in 1967 en heeft inmiddels 22 studioalbums op zijn naam staan.

De Britse rockband Jethro Tull staat op 1 december van dit jaar op het podium van TivoliVredenburg in Utrecht. De band werd opgericht in 1967 en heeft inmiddels 22 studioalbums op zijn naam staan.

Jethro Tull is onder meer bekend van het nummer Locomotive Breath dat in 1971 werd uitgebracht. De band begon volgens TivoliVredenburg als bluesrockband, maar evolueerde in de jaren ’70 naar een zogenoemde progrockband ‘die net zo makkelijk uitstapjes maakt naar hard- en folkrock’.

In die periode maakte Jethro Tull de meest bekende nummers, waaronder Locomotive Breath, Aqualung en Bourrée. Het meest recente album van de band, The Zealot Gene, verscheen begin dit jaar.

Jethro Tull staat in december in de Grote Zaal in TivoliVredenburg. De kaartverkoop start aanstaande donderdag.

4 Reacties

Reageren
 1. Bluesman-X

  Het gaat hier helaas om de solo band van Ian Anderson die nu de naam Jethro Tull gebruikt. Ian Anderson is de oprichter, frontman, zakelijk en artistiek leider van Jethro Tull en is de enige die altijd in Jethro Tull heeft gezeten. Maar Ian Anderson heeft ook solo platen gemaakt en die zijn duidelijkanders dan Jethro Tull platen. Dit komt doordat Jethro Tull in feite een soort akoestische troubadoer met een hard rock/heavy metal band was. En die hard rock kant kwam vooral van de gitarist Martin Barre die vanaf de tweed Jethro Tull LP (Stand Up 1969) tot laatste echte verse Jethro Tull Studio LP (Dot Com 1999) bij de band is geweest. Martin Barre is een naam die je altijd wel ergens indelijsten van de beste top100 gitaristen tegenkomt en gitaarlegendes zoals Jou Satriani en zelfs de super kritische Richie Blackmore geven hoog over hem op. Niet iemand die je zo maar even vervangt.
  Jethro Tull was een behoorlijk heftige energieke life uitbarsting. Ian Anderson’s solo werk is veel rustiger en heeft een meer reflectief karakter op zijn best meer prog rock dan hard rock. Echter de naam Jethro Tull doet het nou eenmaal beter dan de naam Ian Anderson. En Anderson is naast een groot en uniek artiest ook zeker een zakelijk talent.
  (Martin Barre komt met zijn solo band “A New Day” later dit jaar ook naar Nederland)

 2. W.

  Inderdaad wel apart, Bluesman-X! Een beetje alsof Roger Waters, Nick Mason en David Gilmour allemaal onder de naam Pink Floyd zouden gaan touren.

  Gave muziek, maar ik zou er geen 60 euro voor neertellen.

 3. Chris

  Ik ben bij het vorige concert in Vredenburg halverwege weggelopen. De man heeft bijna geen stem meer… Helaas want ik ben een grote fan van Jethro Tull.

 4. Koel Hoofd

  Komt er eigenlijk nog geluid uit dat fossiel Anderson?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).