Bert van der Roest schrijft roman over affaire: “Hij hoeft niet eeuwig te boeten” | De Utrechtse Internet Courant Bert van der Roest schrijft roman over affaire: “Hij hoeft niet eeuwig te boeten” | De Utrechtse Internet Courant

Bert van der Roest schrijft roman over affaire: “Hij hoeft niet eeuwig te boeten”

Bert van der Roest schrijft roman over affaire: “Hij hoeft niet eeuwig te boeten”
Het verguisde ex-raadslid Bert van der Roest heeft een roman geschreven over zijn tijd als penningmeester bij het Straatnieuws. In die hoedanigheid deed hij een greep uit de kas en werd hij veroordeeld tot het terugbetalen 27.000 euro. In ‘De leugen voorbij’ wil hij uitleggen hoe dit zo heeft kunnen komen.

Het verguisde ex-raadslid Bert van der Roest heeft een roman geschreven over zijn tijd als penningmeester bij het Straatnieuws. In die hoedanigheid deed hij een greep uit de kas en werd hij veroordeeld tot het terugbetalen 27.000 euro. In ‘De leugen voorbij’ wil hij uitleggen hoe dit zo heeft kunnen komen.

Voor de inhoud van het boek moeten we het nog even doen met de achterflap. “Op een dag gaat Jelte in de fout. Nog voor er een officiële aanklacht is ingediend wordt hij door z’n werkgever ontslagen. Maandenlang circuleren er de wildste verhalen waaraan hij het geld heeft uitgegeven en het bedrag varieert per bericht.”

Meer gedetailleerde inhoud kan er nog niet gegeven worden door zowel de uitgeverij Stili Novi als Bert van der Roest zelf. “Voor de inhoud kun je het boek alvast bestellen en na 31 oktober ga ik graag met de pers in gesprek over waarom ik een boek heb geschreven. Daarbij wil ik het nu even laten.”

Bert van der Roest heeft voor zijn boek uit eigen ervaringen geput. Hij wil een poging doen om uit te leggen wat iemand ertoe dwingt om te liegen en dit zo lang vol te houden tot er geen weg meer terug is.

“We verwachten dat mensen geïnteresseerd zullen zijn in het verhaal van Van der Roest. We zijn ons bewust van de fouten die hij heeft gemaakt, maar hij heeft spijt betuigd en zijn straf gehad. Hij hoeft niet eeuwig te boeten,” licht Simone Simons van de uitgeverij de keuze toe om in zee te gaan met van der Roest. “Van huis uit is hij een toneelschrijver en daar beoordelen we hem nu op.”

Het boek ligt vanaf de tweede week van november in de winkels, welke winkels dat zijn is nog even de vraag.

Over de auteur schrijft de uitgever het volgende: Bert van der Roest(1958) studeerde in 1981 af als docent drama aan de Academie voor Expressie te Utrecht, de huidige Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij werkte ruim dertig jaar als acteur en theatermaker en hij was zeven jaar raadslid. Als penningmeester van de Stichting Straatnieuws heeft hij geld gebruikt voor het realiseren van zijn solotheaterstuk DAGMOEDER, een voorstelling over zijn moeder die in 2012 overleed aan de ziekte van Alzheimer.

Gekoppelde berichten

21 Reacties

Reageren
 1. Hans Oudwijk

  Bert v.d. Roest heeft niet ‘een graai uit de kas gedaan’ maar over een langere periode meerdere malen een aanzienlijk bedrag bij elkaar gegraaid. Van daklozen, god betert!
  Bovendien heeft niets en niemand hem gedwongen te liegen zoals hij zelf stelt.
  Bert vd Roest ism.i. een ordinaire (amateuristische) dief en fraudeur die zonder expliciet en openbaar excuus aan de bestolen daklozen te maken wel om rehabilitatie voor zichzelf komt mekkeren.
  Rehabilitatie moet je verdienen. Net als respect. En Bert vd Roest komt voor beiden vooralsnog niet in aanmerking.

 2. Joost

  Zolang hij Straatnieuws niet tot de laatste euro heeft terugbetaald kan er geen sprake zijn van eerherstel. Bovendien is het niet aan hem om dat zelf op te eisen, dat moet hij met daden verdienen.

  Daarna blijft toezicht gepast als hij zelf nog in vergelijkbare functies aan de slag wil, de beste voorspeller van toekomstig gedrag is tenslotte gedrag uit het verleden.

  Voor organisaties die vergelijkbare fouten willen voorkomen: laat transacties via internetbankieren altijd door een tweede persoon in de organisatie accorderen. Bij de Rabo is dit een standaard optie.

 3. Herman

  Deze man is hondsbrutaal en een dief. Hij schaamt zich er ook niet voor om een boek te schrijven, hopelijk wordt op alle inkomsten beslag gelegd en kan ie het gestolen geld hiermee terugbetalen.

 4. Pieter

  Ach Hans Oudwijk, alsof jij nooit eens 27.000 eurootjes gepikt hebt. Doe niet zo schijnheilig

 5. Hans Oudwijk

  @Pieter 12 OKTOBER 2015 OM 16:47
  €27.000,-? Ga iemand anders voor kruimeldief uitschelden, snaak.
  Ik heb ook mijn (hoger)beroepseer.

 6. Objectivist

  Alsof er ook maar iemand is die een boek gaat kopen van een afschuwelijke graai-socialist die in zijn kleptokratische zucht stal van daklozen, waarin hij ongetwijfeld een heel zielig verhaal ophangt om zijn eigen rode misdadige inborst te vergoeilijken.

  Ik zou het nog niet kopen om het te verbranden.

 7. Geenstijl@Utrecht

  Ik heb Bert van de Roest in het verleden flink op de hak genomen, maar er is een tijd dat ook Bert weer verder kan gaan met zijn leven, hij heeft geboet voor zijn daad, dus het lijkt mij eerlijk dat Bert een nieuwe kans verdient.

 8. utrechtse vogel

  Koopt allen de Straatnieuws en geef geen cent voor het boek van Bertje Bier. Hij durft godbetere het nog zijn moeder erbij te halen ook, met die halve suggestie aan het eind dat hij dat geld voor een of ander goed doel heeft besteed. Hij heeft alleen maar ter meerdere eer en glorie van zijn dikke vette zelf gejat en wat-ie niet opgezopen heeft, heeft-ie in zijn kut-toneelstukje gestopt. De lul.

 9. utrechtse vogel

  @geenstijl@utrecht

  Een nieuwe kans? Ja hoor, prima. Laat-ie maar echt gaan werken dan. Laat-ie zich maar nuttig maken voor de daklozen, de bejaarden, de zieken. Er is meer dan genoeg te doen. Handjes uit de mouwen en niet mauwen zou ik zeggen.

  Maar als-ie zelf met een of ander jank-boek komt waarin hij probeert om de boel recht te lullen, kan-ie het krijgen ook. De lul.

 10. Newsfinder

  Wat een mafkees.

 11. Newsfinder

  Boek kan beter “De Schaamte Voorbij” heten.

 12. Luuk Upuuk

  Uit het stukje van DUIC maak ik op dat Bert zich nog steeds meer als slachtoffer dan dader ziet…..Ik kan alle moddergooiers hierboven dan alleen maar aanraden om de modder om te ruilen voor stenen. Maar Objectivist, ben je diep in je hart niet blij dat er nu eindelijk ook eens een linkse graaier blijkt te zijn?

 13. joris

  Ieder mens heeft recht op een tweede kans na boete te hebben gedaan.

  Dat laatste is nu juist het probleem, ten eerste heeft B vd R nooit ondubbelzinnig zijn excuses aangeboden. Hij probeert zich iedere keer in de slachtofferrol te plaatsen. Ten tweede is er veel onduidelijkheid over de hoeveelheid geld die hij gestolen heeft, eerst alles terug betalen.

  Als ie onvoorwaardelijk schuld bekent en alles heeft terugbetaald dan heeft hij zeker recht op een nieuwe kans.

 14. Tien

  Kan ik dit boek ergens illegaal downloaden?

 15. Objectivist

  @Luuk Upuuk 12 OKTOBER 2015 OM 18:16

  Links en rechts zijn in de hedendaagse politieke context graaiers van dezelfde collectivistische boom. Ik gruw van iedere collectivist, Luuk. Links, rechts, socialistisch, communistisch, liberaal, sociaal-democratisch of wat voor een nietszeggend labeltje u er ook op wenst te plakken…

 16. Luuk Upuuk

  @ Objectivist 12 oktober 2015 om 20:57 , ik ben geen labelplakkertje zoals u.

 17. Geenstijl@Utrecht

  Ieder mens heeft recht op een nieuwe kans in de maatschappij, zo ook Bert van de Roest, net als iedere reaguurder, dat noemen ze beschaving.

 18. Wim Vreeswijk

  Ik hoop van harte dat zijn roman een bestseller wordt. Dan valt er tenminste weer wat beslag te leggen door de kaklozen want van een kale kip, die nu in zijn blote reet staat, kun je immers geen veren plukken. Wie heeft overigens die drukker gefinancierd?

 19. Jiri

  Goh Geenstijl Utrecht, ik had niet verwacht dat jij het voor Bertje zou opnemen. Ik val van verbazing van mijn stoel! Dat er überhaupt mensen zijn die deze graaisocialist verdedigen, bizar! Die hele roversbende van de PvdA is een schande voor Utrecht!

 20. Chop

  Jiri, blijvend letsel toen je van je stoel viel? Anders is het ook zo’n anticlimax

 21. kees van oosten

  Ik heb al vaker betoogd dat de andere bestuursleden van Straatnieuws uit die tijd volgens mij bepaald niet vrij uitgaan. Ik heb ook sterk de indruk dat de civiele procedure die Broos Schnetz c.s. nu nog tegen Bert van der Roest willen beginnen vooral de bedoeling heeft het eigen straatje schoon te vegen. Die procedure gaat weer klauwen vol met geld kosten en dat gaat allemaal ten koste van Straatnieuws.

  Zie: http://allesoverutrecht.nl/opinieutrecht/2013/oktober/Gaat_het_bestuur_van_Straatnieuws_vrijuit__%282013-10-09%29.php

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).