Bevrijdingsfestival Utrecht maakt eerste namen hoofdpodium bekend Bevrijdingsfestival Utrecht maakt eerste namen hoofdpodium bekend

Bevrijdingsfestival Utrecht maakt eerste namen hoofdpodium bekend

Bevrijdingsfestival Utrecht maakt eerste namen hoofdpodium bekend
Het Bevrijdingsfestival Utrecht heeft de eerste namen voor het hoofdpodium bekendgemaakt. Op 5 mei zijn er van 12.30 tot 23.00 uur optredens te zien van onder andere MEAU en Snelle & De Lieve Jongens Band. Het festival kent een brede opzet en biedt naast muziek een gevarieerd programma rond de thema’s van 5 mei.

Het Bevrijdingsfestival Utrecht heeft de eerste namen voor het hoofdpodium bekendgemaakt. Op 5 mei zijn er van 12.30 tot 23.00 uur optredens te zien van onder andere MEAU en Snelle & De Lieve Jongens Band. Het festival kent een brede opzet en biedt naast muziek een gevarieerd programma rond de thema’s van 5 mei.

Meau is een van de Ambassadeurs van de Vrijheid. De Utrechtse zangeres maakt Nederlandstalige indiepop en is bekend van singles zoals ‘Dat heb jij gedaan’ en ‘Dans m’n ogen dicht’ samen met Racoon. Ook singer-songrapper Snelle maakt Nederlandstalige muziek. In 2019 werd hij nationaal bekend met zijn hit Reünie. Met al zijn pakkende hits werd Snelle in 2020 bekroond tot Spotify’s meest gestreamde artiest in Nederland. Live wordt hij altijd vergezeld door zijn De Lieve Jongens Band.

Verder heeft de organisatie bekendgemaakt dat het indie-rock collectief Personal Trainer, queer rapduo LIONSTORM en de DJ’s van Retro deLuxe op het hoofdpodium staan. 

Toch wel een festival

Eerder maakte de organisatie bekend dat het evenement in 2023 afgelast zou worden vanwege financiële problemen. Later bleek later dat er toch genoeg geld beschikbaar zou zijn om het evenement dit jaar door te laten gaan. De gemeente en de provincie geven ieder 50.000 euro en het K.F. Hein Fonds en Koninklijke Grolsch willen garant staan voor eventuele tegenvallers. Daarmee is er dus toch weer een festival op 5 mei in Park Transwijk.

30-jarig jubileum 

Sinds 1993 organiseert Stichting Bevrijdingsfestival Utrecht ieder jaar op 5 mei het Bevrijdingsfestival Utrecht. Manja Kerstholt, directeur Bevrijdingsfestival Utrecht: “Fijn dat we dit jaar ons 30-jarig jubileum kunnen vieren in Park Transwijk. Want na al die jaren blijft het thema vrijheid urgent. Het is belangrijk dat we in onze provincie daar met zijn allen bij stilstaan op 5 mei.” 

Naast een uitgebreid muziekprogramma biedt het festival een kinderfestival en inhoudelijke programma’s in samenwerking met diverse partners in Utrecht zoals TivoliVredenburg en Bibliotheek Utrecht. Verdere namen voor het evenement worden later bekendgemaakt. 

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. W.

  Leuk, Personal Trainer stond vorig jaar op Le Guess Who? en maakt goede muziek!

 2. Kloek

  Knap, aangezien het afgelast was.

  Kennelijk had men de boekingen helemaal niet afgelast (en hoopte men dat er partijen wel even de “portefuije” gingen trekken.

  Dat is onverantwoord beleid, want als er geen geldschieter was gekomen dan had men nog forsere annuleringskosten moeten betalen, want dichter op het festival.

 3. Koel Hoofd

  ….begrijp ik nu dat ze zonder die tonnen belastinggeld deze artiesten niet hadden kunnen inhuren?
  Dus dat het belangrijker is om veel geld neer te leggen voor spotifypulp ipv van Utrechts talent een kans te geven?
  Rare wereld leven we in.

 4. Rob van Rob en Nico

  De eerste namen? Ik zou het hoofdpodium maar één naam geven om verwarring te voorkomen. Misschien even bellen voor overleg?

 5. Feel free

  @ Floep
  Het is niet goed of het deugt niet hè.

 6. lezend hoofd

  hahaha die @koel hoofd toch,

  volgens mij was de reden van het aanvankelijk niet doorgaan:

  ‘Oorzaken die door de organisatie genoemd worden zijn de nasleep van de coronacrisis, stijgende inflatie, fors gestegen loonkosten, krapte op de arbeidsmarkt en tekorten aan materialen. Al met al zou de organisatie te maken met een kostenstijging van 30 procent, die de organisatie niet kan doorberekenen aan bezoekers.’

  niet de kosten van de artiesten

 7. Kloek

  @ lezend hoofd

  De redenen die de organisatie geeft hoeven niet de juiste reden te zijn, want er hangt veel mystiek, onduidelijkheid en bewust gecreëerde vaagheid rondom de statements van de organisatie. Men heeft weliswaar deels gelijk in de redenen die gegeven worden, maar dat is het niet alleen. Er komen ook andere factoren bij kijken.

  En als je een beetje in de boeken duikt zie je dat de organisatie niet de beste boekhouding ever voert (en wel verwacht dat bij tegenslag anderen wel even bijspringen, daar is de organisatie op gebaseerd, dat is best onverantwoord).

  Het is nergens gezegd dat het organiseren van een festival makkelijk is. De marges zijn klein (waar geld op verdiend kan worden of waar geld vandaan kan komen) de kosten zijn flink gestegen in 1 jaar tijd.

  Maar juist daarom, moeten er geen koekenbakkers in organisatie of bestuur zitten.

 8. Koel Hoofd

  @Lezend Hoofd
  Heb je enig idee hoeveel Utrechts jong talent er dagelijks zit te oefenen in DB’s??
  Die hadden voor een fractie van wat deze artiesten krijgen hun talenten wereldkundig gemaakt en het publiek had dat fantastisch gevonden.
  Gemiste kans, maakt wel duidelijk waar de prioriteiten liggen bij deze organisatie. Zelfpromotie op kosten van de samenleving ipv artiestpromotie voor de samenleving.

 9. lezend hoofd

  @koel hoofd

  De redenen die jij doorgaans geeft hoeven niet de juiste reden te zijn, want er hangt veel mystiek, onduidelijkheid en bewust gecreëerde vaagheid rondom de statements van jou.

  wat de bands bij dbs echter betreft: daar sla je de spijker nou eens volledig op zijn kop.
  ook een pluim waard, waarvan akte

 10. Statler

  @Lezend hoofd:
  u kopieert gewoon een deel van @Kloeks tekst?
  Mijn alter ego zit nu op zijn balkonnetje en roept “boooooo”!
  Waarvan akte.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).