Bier en Appelsap geeft de leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap geeft de leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap geeft de leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

Bier en Appelsap geeft de leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Glow in the Park
Lichtpuntjes wijzen je de weg door het donkere bos via een mooi parcours van 2,5 km met verrassende nieuwe lichtkunst, vuurspuwers, theatrale acts en livemuziek langs de wandelpaden. Na je wandeling kun je je vermaken en opwarmen op het festival terrein met o.a. vuurkorven, live muziek, silent disco en koek en zopie; warme chocolademelk, glühwein, (halal) soep, koek, broodjes en hapjes.

Wanneer: zaterdag 20 januari
Waar: Gagelbos, Utrecht
Meer info: website IJsclub Siberia

Projectie ‘hier woont nijntje’
Net als vorig jaar kan je weer genieten van de projectie ‘hier woont nijntje’. Fiets of loop dus gauw eens aan het einde van de middag of begin van de avond langs het nijntje museum in Utrecht. Tot en met 28 januari kan je de prachtige projectie dagelijks bewonderen van 17.15 tot 23.00 uur. Deze gratis voorstelling duurt 13 minuten en wordt doorlopend getoond. Kortom een leuke stop of bestemming tijdens een fiets- of wandeltochtje. En kleed je warm aan, grote kans dat je er geen genoeg van krijgt!

Wanneer: dagelijks t/m 28 januari
Waar: buiten bij het nijntje museum, Utrecht
Meer info: website nijntje museum

Minecraft Workshop (8+)
Ben jij een Minecraft-fan en wil je graag samen met andere kids op ons prachtige forteiland komen Minecraften? Schrijf je in voor deze leuke workshop. Samen met andere Minecrafters ga je aan de slag met uitdagende opdrachten en worden je Minecraft-vaardigheden op de proef gesteld. Ga op zoek naar codes om cijfersloten te kraken, ontwijk de lava in het spannende parcours en zoek naar spelers die zich schuilhouden in één van de vele bunkers op het forteiland.

Wanneer: zondag 21 januari
Waar: Geofort, Herwijnen
Meer info: website Geofort

Joris & de Drakentemmers (8+)
Moed, doorzettingsvermogen en op jezelf vertrouwen: daar gaat het over in deze muzikale familievoorstelling van Het Laagland. Wat zijn draken? Hoe vecht je tegen ze? En hoe overleef je de draken in jezelf, die ervoor zorgen dat je toch niet durft te doen wat je écht zelf wilt. In het eeuwenoude verhaal is Joris de held die een gevaarlijke draak moet doden. Maar wat als Joris eigenlijk geen echte held is? Wat als hij zich laat tegenhouden door de drakenstemmen in z’n hoofd? Werk aan de winkel voor de Drakentemmers!

Wanneer: zondag 21 januari
Waar: Stadsschouwburg, Utrecht
Meer info: website Stadsschouwburg

Zaagdemonstratie en rondleiding bij Molen de Ster
Elke zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur staan de deuren wagenwijd open bij Molen de Ster. Of er gezaagd wordt, is afhankelijk van de wind. Maar een rondleiding met uitleg over de werking van de molen en de geschiedenis van het molenpark is altijd mogelijk. De rondleidingen worden gegeven door enthousiaste vrijwilligers en zijn geheel gratis. Maar een kleine bijdrage aan de fooienpot wordt echter zeer gewaardeerd.

Wanneer: zaterdag 20 januari
Waar: Molen de Ster, Utrecht
Meer info: website molen de Ster

 Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).