Bier en Appelsap geeft uittips voor ouders en kinderen - De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap geeft uittips voor ouders en kinderen - De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap geeft uittips voor ouders en kinderen

Bier en Appelsap geeft uittips voor ouders en kinderen
Foto Paul van Ginkel
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Markten tijdens Knus Utrecht (Bier en Appelsap staat in de Twijnstraat)
Naast een mooi programma in de 6 huiskamers in de binnenstad, vind je op Knus Utrecht ook vier verschillende markten. Zowel De Zelfgemaakte Markt, De Streekmarkt als de Swan Market vullen de straten met prachtige producten. En op zondag is een uitstapje naar de Twijnstraat ook de moeite waard, omdat dan de Twijnstraat & De Markt plaatsvindt. En kom op zondag ook even langs bij Bier en Appelsap op de markt in de Twijnstraat, voor een Bier en Appelsap Boek en een leuke kleurplaat!

Wanneer: 16 en 17 december
Waar: Mariaplaats, Utrecht
Meer info: website Knus Utrecht

Kerstmarkt – Kerstposters maken (6+)
Wat is er nou leuker dan zelf kerstkaarten knutselen? Tijdens de kerstmarkt bij het Utrechts Archief op 17 december kun je je eigen kerstposter ontwerpen en drukken onder leiding van ontwerper Joost Gijzel. Ook kun je in het atelier aan de slag met print, letterdozen, stempels en nog veel meer om je eigen kerstkaart te maken! Ook kunnen er kerstcadeautjes worden gekocht in de vorm van reproducties van Utrechtse prenten, foto’s op de kerstuitverkoop.

Waar: Utrechts Archief, Utrecht
Wanneer: zondag 17 december
Meer info  website Utrechts Archief

Film: Rita & Krokodil (2+)
Rita is een vastberaden kleuter met een altijd hongerig vriendje, Krokodil. Hij woont in de badkuip, maar zeer waarschijnlijk bestaat hij enkel in de fantasie van Rita.
Het zou kunnen dat Rita en Krokodil eigenlijk niet veel verder komen dan de tuin van oma of onder het vloerkleed in haar kamer. Rita’s fantasie brengt hen echter overal waar ze maar willen. Met Krokodil in de buurt, is er altijd wat te beleven.

Wanneer: zaterdag 16 december
Waar: Filmtheater ’t Hoogt, Utrecht
Meer info: website t Hoogt

Foto: Bart van Eijden

Fonteyn Festival Wintereditie
Het Fonteyn Festival is weer terug met een nieuwe wintereditie. Het Janskerkhof wordt 15, 16 en 17 december weer omgetoverd tot één groot wijnfestijn. Drie dagen lang staan meer dan 80 verschillende wijnen in de spotlight, gecombineerd met heerlijk eten, live muziek en culturele activiteiten. Op zondag is Circus Snor er ook en zijn er diverse activiteiten voor de kids.

Wanneer: 15 t/m 17 december
Waar: Janskerkhof, Utrecht
Meer info: website Fonteyn Festival

Kids X-Mas Festival
Op zondag 17 december van 10.00 – 17.00u waan je je in de wereld die kerst heet, in een écht Dennenbos. Hier beleeft je het échte kerstgevoel op een dag bomvol leuke activiteiten voor de hele familie. Trek je laarzen aan, trommel vrienden en familie op en stap in je auto richting Bunnik want het is tijd voor KIDS X-MAS. Groter dan ooit en dit jaar zijn alle parkeerplaatsen bestraat, dus in stijl de allermooiste kerstboom uitzoeken.

Wanneer: zondag  17 december
Waar  Kerstboomkwekerij van Zijl, Bunnik
Meer info: Facebookevenement

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).