Bier en Appelsap geeft uittips voor ouders en kinderen - De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap geeft uittips voor ouders en kinderen - De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap geeft uittips voor ouders en kinderen

Bier en Appelsap geeft uittips voor ouders en kinderen
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Mother’s Finest
Mother’s Finest is het jonge, stoere broertje van het Fonteyn Festival. Dit keer is het Janskerkhof gedurende drie bierrijke dagen een mekka voor Utrechts grootste bierliefhebbers. Meer dan 20 craft beer brouwerijen, zowel lokaal als internationaal,
gaan jullie verblijden met het beste dat zij te bieden hebben, oftewel: Mother’s Finest. Naast het proeven van je nieuwe favoriete biertje, kan er gedanst worden onder muzikale begeleiding van een van de vele bandjes en hoe kan het ook anders; bij bier hoort lekker eten! En op zondagmiddag zijn er leuke dingen te doen voor de kids, denk aan Circus Snor, knutselen en schminken!

Wanneer: 15 t/m 17 september
Waar: Janskerkhof, Utrecht
Meer info: website Mother’s Finest

Kindernacht van de Poezië (6+)
De jaarlijkse Nacht van de Poëzie wordt dit jaar uitgebreid met een KinderNacht. Op de middag voorafgaand aan de grote Nacht kunnen kinderen samen met hun ouders, familie en vriendjes in TivoliVredenburg komen luisteren naar griezelige gedichten en raadselachtige rijmpjes van bekende dichters als Koos Meinderts, Diet Groothuis, Jaap Robben, Bart Moeyaert en Bibi Dumon Tak. De middag wordt afgesloten door Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin. De dichters worden afgewisseld met muziek. En voorafgaand en na de voorstelling zijn er in de foyer spannende doe-activiteiten.

Wanneer: zaterdag 16 september
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Landelijke Appelplukdag
Dit weekend starten de landelijke Appelplukdagen. Op verschillende plekken in de regio Utrecht kan je op deze dagen zelf je appels plukken. Bij de meeste locaties zijn er leuke activiteiten te doen voor jong en oud, is er een pluktreintje en zijn de Landwinkels open voor nog meer lekkers!

Wanneer: 16 en 17 september
Waar: o.a. Plattelandwinkel de Achterdijk en Nieuwe Slagmaat, Bunnik
Meer info: Artikel Appelplukdagen Bier en Appelsap

Trots Markt in het Walkartpark 
De Trots Markt is een markt waar mensen staan die passie hebben voor wat ze aanbieden. Er is een zeer breed assortiment van droge worst tot verse honing en moderne woninginrichting. Kinderen kunnen knutselen naar een thema passend bij de tijd van het jaar. Een fijne ontspannen sfeer op bijvoorbeeld een picknick kleed of aan een biertafel met een heerlijk glas wijn en een lekker hapje. Leuk om dit uitstapje te combineren met de Publieksdag Archeologie bij de Boswerf in Zeist.

Wanneer: zondag 17 september
Waar: Walkartpark, Zeist
Meer info: website Trots Markt

Zonnige Zondag
Op Zonnige Zondag bij boerderij de Zonnewijzer in Bunnik vertellen de boer en boerin graag over het leven en werken op de boerderij. De kinderen kunnen de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, knuffelen met een kalfje en nog veel meer. Ook kan er wat gedronken worden in het boerencafé en worden er producten van de boerderij verkocht.

Wanneer: zondag 17 september
Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Meer info: website Boerderij de Zonnewijzer

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).