Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen

Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Parade Paard (8+) van De Vrijstaat
PARADE PAARD’ is een spannend verhaal dat zich als een bijzondere circusvoorstelling voor je ogen en om je heen ontvouwt. Neem plaats rond de piste en huiver. Kijk je ogen uit bij de opzwepende dressuur, de dierlijke acrobaten en de illusionistische trucs. Leef mee met de jonge held Remi die vanuit zijn rolstoel de wereld én het hart van de jonge Merrie verovert.
‘PARADE PAARD’ is de tiende fabuleuze theatervoorstelling van De Vrijstaat.

Wanneer: 7 t/m 10 juni
Waar: Podium Hoge Woerd, de Meern
Meer info: 
website Podium Hoge Woerd

Kermis de Klop
Tijdens Pinksteren wordt Fort aan de Klop voor de derde keer omgetoverd tot een kleurrijk festivalterrein met de sfeer van een oude dorpskermis. Een feest voor kinderen van 2 tot 12 jaar, maar ook volwassenen zullen het erg naar hun zin hebben in de ontspannen, Parade-achtige ambiance. Een grote circustent, microtheater, een ouderwetse zweefmolen én de gezelligheid van ons kindvriendelijke, groene fort maken het plezier compleet.

Wanneer: 9 en 10 juni
Waar: Fort aan de Klop, Utrecht
Meer info: 
website Kermis de Klop

30 jaar ZIMIHC: Utrecht Tekent
Je kunt workshops volgen en ter plekke tekenaars aan het werk zien en er is getekend werk te koop bij de boekenkar. Zowel op het Hof van Bern, als elders in het winkelcentrum kom je tekenaars tegen: in de supermarkt bij de groenteafdeling, in een schoenenzaak en in een koffiezaak. Kijk, koop kunst of ga ’s middags zelf aan de slag in een van de vele gratis workshops. Volg een tekenbootkamp, ga stoepkrijten of ramen beschilderen, maak de langste tekening van Leidsche Rijn of duik in de toekomst met de tekenjukebox!

Wanneer: zaterdag 8 juni
Waar: Leidsche Rijn Centrum, Utrecht
Meer info: 
website ZIMIHC

Een kijkje in de kasten en Dag van het Kasteel
Tijdens het Pinksterweekend geeft Slot Zuylen bezoekers een uniek kijkje in de collectie. Op 8, 9 en 10 juni zijn het namelijk de Open Kasten-dagen en op maandag 10 juni is het de Dag van het Kasteel.
De kasten van Slot Zuylen zijn 363 dagen van het jaar gesloten, maar gaan voor deze speciale gelegenheid één weekend open. Ontdek alle objecten in het rariteitenkabinet en het damast in de oude linnenkast. En wat zit er eigenlijk in dat toogkastje? Je krijgt dit weekend een unieke mogelijkheid om te ontdekken wat er zich in de prachtige kasten van Slot Zuylen bevindt.

Wanneer: 8 t/m 10 juni
Waar: Slot Zuylen, Oud-Zuilen
Meer info: 
website Slot Zuylen

De Liedjestovenaar & picknick
Met de Liedjestovenaar ga je zingen over dieren en over de Marokkaanse buurman, die heerlijke couscous klaarmaakt. De kinderen worden ondergedompeld in muziek en dans van verschillende culturen, met de Liedjestovenaar als gids. Met de muzikanten van de Marokkaans-Nederlandse band Kasba.
Na de voorstelling kan je gaan picknicken en wordt het Suikerfeest gevierd. Het is het feest van saamhorigheid, barmhartigheid, vrede en liefdadigheid, waarmee het einde van de Ramadan wordt gevierd.

Wanneer: maandag 10 juni
Waar: Beauforthuis, Zeist
Meer info: 
website Beauforthuis

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).