Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen

Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Duurzame Week in Utrecht
Duurzame Week verbindt bezoekers, ondernemers en overheden om samen een groene samenleving en toekomst te creëren. Op verschillende locaties rond de Neude in Utrecht kun je jezelf van 15 t/m 22 juni laten onderdompelen in alles wat te maken heeft met duurzaamheid. Voor de kinderen zijn er dit weekend toffe workshops te doen zoals het zelf maken van een instavlog, een insectenhotel of afvalkunst.

Wanneer: 15 t/m 22 juni
Waar: o.a. Stayokay, Neude en Stadstuin Zuilen, Utrecht
Meer info: 
website Duurzame Week

Wie Wat Waarom: interactieve familielezing over Wildlife-crime (8+)
Olifanten, tijgers, haaien, berberaapjes en papegaaien: veel dieren worden met uitsterven bedreigd omdat mensen op ze jagen voor de handel. Hierdoor verdwijnen diersoorten in een rap tempo. Maar wie zijn deze mensen, waarom willen ze dieren doden en hoe kunnen we dit oplossen? Criminoloog Daan van Uhm weet er alles van. Na de lezing kun je zelf aan de slag. Daan en andere studenten en wetenschappers van de Universiteit Utrecht helpen je om illegale dieren te herkennen.

Wanneer: zondag 16 juni
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: 
website TivoliVredenburg

30 jaar ZIMIHC: Cultuurproeverij
Ontdek de culinaire en kunstzinnige hoogstandjes van bewoners van Overvecht en proef hapjes en drankjes uit alle windstreken. Lokale cateraars verkopen streetfood van over de hele wereld: van India tot Libanon en van Marokko tot Columbia, van exotische samosa’s tot een simpele pizzapunt. Diversiteit om op te eten! Ook zijn er zowel binnen als buiten optredens van diverse artiesten, acts van Stut Theater, er is muziek, kunst en nog veel meer.

Wanneer: zondag 16 juni
Waar: Rondom ZIMIHC theater Stefanus, Utrecht
Meer info: webiste ZIMIHC

Ontdek Fort bij Rijnauwen met Kapitein Dirk (4+)
Ga met je kinderen (5-10 jaar) naar Fort bij Rijnauwen. Daar neemt Kapitein Dirk ze mee op ontdekkingstocht. Je komt van alles te weten over de soldaten die vroeger op het fort leefden en werkten. Hoe kwamen ze bijvoorbeeld aan eten en drinken?
Ook krijg je te horen welke planten en dieren hier leven. Je bezoekt de ondergrondse gangen en ondergaat de Dapperheidstest…

Wanneer: zondag 16 juni
Waar: Fort bij Rijnauwen, Bunnik
Meer info: 
website Staatsbosbeheer

Zomerse Zondagen: De Sprookjesrevue (3+) van Het Kleine Theater
Samen met een band heeft Het Kleine Theater de leukste liedjes en scènes uit alle voorstellingen verzameld in een feestelijk en swingend revue. Daarbij komen diverse bekende sprookjesfiguren langs, zoals het geitje, uit de Wolf en de zeven geitjes, Assepoester en de goede fee zingen een ontroerend duet en Roodkapje en de Wolf verklaren elkaar romantisch de liefde met het lied Samen zijn.

Wanneer: zondag 16 juni
Waar: Binnenterrein van Castellum Hoge Woerd, De Meern
Meer info: 
website Podium Hoge Woerd

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).