Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen

Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Blaffen (8+)

Een spannende muzikale familievoorstelling over recht en onrecht, vrijheid en gevangenschap en de moed om je stem te laten horen. De jonge straathond Laika is door Boxer gerekruteerd voor het Leger van de Rode Hond. Als Laika haar uniform krijgt, is ze blij. Samen met de jonge honden en patrouillepuppies bewaakt ze vanaf nu het Hondenland tegen de wilde wolven. Zij zijn de bron van alle kwaad en moeten buiten de muur worden gehouden. Maar dan ontdekt Laika waarom haar vader is gevlucht uit Hondenland en nu tussen de wolven leeft. De grote tegenstanders Boxer en Wolf gaan de strijd met elkaar aan en zijn bereid tot het uiterste te gaan.

Wanneer: 1 t/m 3 juni
Waar: Podium Hoge Woerd, De Meern
Meer info: website de Vrijstaat

Mooi Linieland

Dit weekend staat het waterlinielandschap centraal tijdens Mooi Linieland. Verken het linielandschap met geheimzinnige militaire bolwerken en prachtige natuur. Dompel je onder in dit imposante ‘openluchtmuseum’ rijk aan sporen uit het verleden. Ontdek fietsend, wandelend of varend wat de rol van water als bondgenoot was en hoe het Nederlandse wateringenieurschap zichtbaar is op plekken waar je al jarenlang gedachteloos voorbij komt. Doe mee met de rondleidingen, excursies, natuurfotografie workshop, culinaire hoogstandjes met prachtig uitzicht, Likkebaarden langs de Linie en prachtige wandel-, fiets- en vaarroutes.

Wanneer: 2 en 3 juni
Waar: Diverse forten en vestingen in de regio
Meer info: website Forten

Muziek op Culturele zondag Utrecht Centraal

Utrecht verandert op 3 juni voor de tweede keer in één groot muziekpodium waarbij het rijke, zeer diverse muziekaanbod wordt gecombineerd met de bijzondere, verborgen en niet alledaagse locaties van de stad. In samenwerking met festivals, podia, muzikanten en muziekopleidingen, laat Utrecht nog eens extra zien en horen dat muziek onlosmakelijk is verbonden met het DNA van de stad. Van klassiek tot pop, van vocaal tot instrumentaal, van startende bands tot gevestigde namen.

Wanneer: zondag 3 juni
Waar: Diverse locaties in het centrum, Utrecht
Meer info: website Culturele Zondagen

Workshop ‘Maak je eigen soundtrack!’ (6+)

Tijdens de Culturele Muziekzondag is ook het Utrechts Archief geopend. Het Utrechts Archief bewaart meer dan 500 films over Utrecht. Een deel kun je nu bekijken in de expo Utrecht op film. De films hebben vaak geen geluid. Maak na de uitleg van Watch That Sound zélf een soundtrack voor een Utrechtse film. In het Educatorium 13.00-13.45, 14.00-14.45 en 15.00-15.45 uur.

Wanneer: zondag 3 juni
Waar: Utrechts Archief, Utrecht
Meer info: website Utrechts Archief

Ontdek Fort bij Rijnauwen met Kapitein Dirk (5+)

Ga met je kinderen naar Fort bij Rijnauwen. Daar neemt Kapitein Dirk ze mee op ontdekkingstocht. Je komt van alles te weten over de soldaten die vroeger op het fort leefden en werkten. Hoe kwamen ze bijvoorbeeld aan eten en drinken? Ook krijg je te horen welke planten en dieren hier even. Je bezoekt de ondergrondse gangen en ondergaat de Dapperheidstest.

Wanneer: zondag 3 juni
Fort bij Rijnauwen, Bunnik
Meer info: website Staatsbosbeheer 

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).