Bier en Appelsap: Uittips in Utrecht voor ouders en kinderen - De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap: Uittips in Utrecht voor ouders en kinderen - De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap: Uittips in Utrecht voor ouders en kinderen

Bier en Appelsap: Uittips in Utrecht voor ouders en kinderen
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Open Monumentendag bij Fort op de Ruigenhoekse Dijk
Ontdek op Open Monumentendag Fort bij de Ruigenhoekse Dijk. Het fort is in de 19e eeuw gebouwd, als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ook de natuur eromheen is heerlijk om doorheen te dwalen. De beplanting op het fort werd vroeger handig gebruikt als camouflage en als hindernis. Tegenwoordig leven er bijzondere diersoorten op het fort, zoals dassen en ijsvogels. Voor kinderen is er een leuke speurtocht op en rond het fort.

Wanneer: zaterdag 9 september 
Waar: Fort Ruigenhoek, Groenekan
Meer info: website Staatsbosbeheer

Op bezoek bij Molen de Ster
Houtzaagmolen De Ster vormt de spil van het molenerf dat het enige compleet bewaarde houtzaagmolenerf van Nederland is. Afhankelijk van de wind wordt er op Open Monumentendag gezaagd. Vanaf 12:00 verrichten de molenaars ambachtelijk smeedwerk. Ze maken ijzeren onderdelen voor de molen. In de molen zijn meubels van ons ambachtelijk gezaagd hout, boeken en ansichtkaarten te koop. De ateliers, het molenerf en het terras geopend en de kinderen kunnen zich vermaken in de kinderspeeltuin of bij de boerderijdieren.

Wanneer; zaterdag 9 september
Waar: Molen de Ster, Utrecht
Meer info: website Molen de Ster

Foodnote Festival
Tijdens het Foodnote Festival op het Sciene Park in Utrecht zijn er Fungi Factory tafels speciaal voor kids! Met speelkaarten leggen ze precies uit hoe je met koffiedik oesterzwammen kweekt. Ook nemen ze een aantal ‘growkits’ mee waarmee je goed kunt zien hoe de zwammen er nou eigenlijk uitzien. Voor de ouders maken ze een lekker kopje koffie waarvan het koffiedik natuurlijk wordt bewaard! Samen met de kinderen wordt dit koffiedik namelijk gebruikt om oesterzwammen te maken. Kinderen vullen zelf een zakje met daarop hun naam en de datum. Al deze zakjes worden in de container op het terrein gehangen. Er wordt een berichtje gestuurd als de zwammen klaar zijn om te eten. Dan mag je ze komen ophalen in de Botanische Tuinen!

Wanneer: zaterdag 9 september
Waar: Science Park, Utrecht
Meer info: website Foodnote Festival

Oogstfeest bij Hoeve Ravenstein
Op het erf van Hoeve Ravenstein is dit weekend veel te beleven. Op de pure markt die zich over het erf uitstrekt worden door meer dan 20 verschillende kraamhouders pure food en non-food producten aangeboden. Kinderen kunnen meedoen aan verschillende workshops en demonstraties zoals het leren spinnen achter een authentiek spinnen wiel en het oogsten van groentes in de tuin. Natuurlijk zijn ook de boerderijdieren te bewonderen en ontdekken de kinderen met de gratis speurtocht alle bijzondere plekken op de boerderij.

Wanneer: 9 en 10 september
Waar: Hoeve Ravenstein, Baarn
Meer info: website Hoeve Ravenstein

Open Dag Skipiste Nieuwegein
Voor iedereen die kennis wil maken met skiën en snowboarden, maar ook voor gevorderden die hun techniek willen verbeteren, organiseert Skipiste Nieuwegein één keer per jaar Open Dagen. Tijdens deze dagen verzorgen zij proeflessen skiën en snowboarden. Ben je er zeker van dat je op skiles wilt, dan kun je je ook alvast aanmelden via het inschrijfformulier op de website.

Wanneer: 9 en 10 september 
Waar: Skipiste Nieuwegein
Meer info: website Skipiste Nieuwegein

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).