Bier en Appelsap: Uittips voor ouders en kinderen dit weekend | De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap: Uittips voor ouders en kinderen dit weekend | De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap: Uittips voor ouders en kinderen dit weekend

Bier en Appelsap: Uittips voor ouders en kinderen dit weekend
De Showman's Fair
Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Eten op Rolletjes
Ontdek nieuwe smaken bij één van de keukens op rolletjes. Er is aanbod voor iedereen! Plof met de hele familie neer op een picknickkleed en deel hapjes met elkaar. Maak nieuwe vrienden aan één van de grote houten tafels. Doe met je kinderen mee in het poppentheater of schuif aan bij het schminken. Laat je verrassen door straattheater en sluit de dag af met de lekkerste live muziek van lokale bandjes en dj´s.

Wanneer: 18 t/m 20 augustus
Waar: Slot Zeist, Zeist
Meer info: Facebookevenement Eten op rolletjes

Showman’s Fair
Showman’s Fair is een rondreizend, onbemand festival dat komende dagen neerstrijkt op het Berlijnplein. Het festival nodigt in elke stad die ze aandoet lokale artiesten uit om in één van haar karakteristieke tenten op te treden. Zo ontstaat een wereldvreemde kermis met een klein, internationaal theatergezelschap en lokale acteurs, dansers, schrijvers en schilders, muzikanten, DJ’s en circusartiesten. Het publiek trekt samen met de artiesten op en kan meegenieten van het speelplezier.

Wanneer: 18 t/m 26 augustus 
Waar: Berlijnplein, Utrecht
Meer info: website Showman’s Fair

Speurtocht: Vleermuizen op Fort bij Rijnauwen (4+)
Ga mee met de boswachter en kom erachter hoe het is om een vleermuis te zijn. Hoe leven ze nou eigenlijk, wat eten ze en hoe werkt dat nou met die echolocatie? Ieder jaar overwinteren honderden vleermuizen op het fort. In de zomer hebben de meeste vleermuizen het fort verlaten, dit geeft ons de gelegenheid om de spannende donkere gangen te bestuderen!

Wanneer: zaterdag 19 augustus
Waar: Fort bij Rijnauwen, Bunnik
Meer info: website Staatsbosbeheer

Cirque Moustache bij Fort a/d Klop
Dit jaar reist Cirque Moustache alweer voor de 5e keer door Nederland. Er gaan klassieke circuswagens mee op tour en de kinderen kunnen zich op voorafgaand aan de voorstelling vermaken op de Kinderkaravaan. Er zijn verschillende circusmaterialen om mee te oefenen, kermisspelen, sideshows met de meest wonderbaarlijke verschijningen, en natuurlijk kun je genieten van de traditionele popcorn en suikerspinnen.

Wanneer: 19 en 20 augustus
Waar: Fort a/d Klop, Utrecht
Meer info: website Cirque Moustache en Fort a/d Klop

Zonnige Zondag
Op Zonnige Zondag bij boerderij de Zonnewijzer in Bunnik vertellen de boer en boerin graag over het leven en werken op de boerderij. De kinderen kunnen de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, knuffelen met een kalfje en nog veel meer. Ook kan er wat gedronken worden in het boerencafé en worden er producten van de boerderij verkocht.

Wanneer: zondag 20 augustus 
Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Meer info: website Boerderij de Zonnewijzer

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).