Bij veilinghuis De Eland & De Zon worden begin november 35 Utrechtse stadsgezichten uit de achttiende, negentiende en twintigste eeuw geveild. Op deze stadsgezichten, in de vorm van schilderijen en aquarellen, zijn verschillende monumenten en historische plekken in Utrecht te zien, waaronder de Domtoren, de Maliebaan, de Oude Gracht en de Catharijnepoort.
De verzameling kunstwerken is afkomstig van één persoon. De werken zijn gemaakt door verschillende kunstenaars die in verschillende periodes leefden. Ieder kunstwerk laat daarom een ander stukje van de Utrechtse geschiedenis zien. Met andere woorden, het veranderende dagelijks leven en de wisselende architectuur in de loop der jaren in de stad Utrecht, zijn terug te zien in deze collectie. De collectie is te bekijken op de website van het veilinghuis.
Geïnteresseerden krijgen eerst de mogelijkheid om de kunstwerken te bekijken. De kijkdagen voor deze collectie zijn van 2 tot en met 5 november bij Veilinghuis De Eland & De Zon. De veiling zelf vindt de week erna plaats, van 6 tot en met 9 november, op dezelfde locatie.
13 Reacties
Reagerenschilderijen geven een heel mooi tijdsbeeld van de stad, de kwaliteit is wisselend, de prijzen ook! ik zou er voor willen pleiten dat de gemeente deze werken aankoopt, zodat deze voor de inwoners beschikbaar blijven.
Tolgeestpoort
Bedankt voor de tip!
Lex: een vrij eenzijdig beeld. En de kwaliteit is idd wisselend, van laag tot zeer matig. Echte topstukken zitten er niet bij, mijns inziens. Het is vooral meer van het zelfde.
Hier moet de gemeente zich niet aan branden.
Iets voor het Utrechts Archief ?
@katja: nee
@W Het zou dan TolSTEEGpoort moeten zijn maar dat is het niet. Het is de Catharijnepoort met de 2 molens op het Paardenveld en daar tussenin Wijk C.
Als dit de restanten zijn uit de verzameling van Ronald de Groen dan zijn mooiste stukken al geschonken aan het Centraal Museum.
Ze zijn allemaal prachtig, deze collectie is van onze helaas overleden broer/zoon geweest
Ton, dat klopt helemaal
Ton, dit klopt helemaal,
Weet iemand waarom de Catharijnepoort in 1845 gesloopt is ? Zo zonde.
@ Krakend gebit
Hij stond in de weg.
Vond men.