Boek Verdwenen Horeca in Utrecht ligt nu in de winkels Boek Verdwenen Horeca in Utrecht ligt nu in de winkels

Boek Verdwenen Horeca in Utrecht ligt nu in de winkels

Boek Verdwenen Horeca in Utrecht ligt nu in de winkels
Het boek Verdwenen Horeca in Utrecht is gedrukt en is te koop in verschillende winkels in Utrecht en de regio. Natuurlijk is het boek ook te koop via de DUIC Shop.

Het boek Verdwenen Horeca in Utrecht is gedrukt en is te koop in verschillende winkels in Utrecht en de regio. Natuurlijk is het boek ook te koop via de DUIC Shop.

In dit boek zijn de stukken gebundeld die Arjan den Boer schreef over verdwenen horeca voor DUIC, aangevuld met extra afbeeldingen zoals menu’s en reclames. Aan de hand van historische bronnen zoals krantenberichten beschrijft hij de geschiedenis van 25 bekende zaken, met speciale aandacht voor het gebouw en het interieur.

Aan deze verhalen voegde Ton van den Berg er nog eens 25 toe, geschreven op basis van gesprekken met oud-uitbaters en herinneringen van klanten. Zij hadden vaak ook nog foto’s.

De persoonlijke verhalen en de meer feitelijke stukken geven samen een rijkgeschakeerd beeld van de Utrechtse horeca in de 20e eeuw. Aan bod komen Chinese restaurants, tearooms voor deftige dames, bars met bijzondere namen, cafés waar schrijvers en kunstenaars kwamen, dancings en discotheken, ijssalons, een vegetarisch hotel, een poffertjeskraam en zelfs een ‘foute kroeg’ voor NSB’ers. 

Boekhandels

Het boek is te koop bij Broese Boekhandels, Groeten uit Utrecht, Bruna (Biltstraat, Overvecht, Nachtegaalstraat, Leidsche Rijn en Muntplein Nieuwegein), Boekhandel de Kler (Houten), Boekhandel KEES, Camping Ganspoort en Boekhandel Bijleveld. Verdwenen Horeca in Utrecht is ook online te koop via de DUIC Shop.

4 Reacties

Reageren
 1. DvA

  Ik heb destijds € 35 gedoneerd en zou het boek thuisgestuurd krijgen. Enige indicatie wanneer de boeken verstuurd worden?

 2. Karel v K

  Ik heb betaald voor de bezorging van het boek en zou het thuisgestuurd krijgen, wanneer kan ik hem verwachten ?

 3. W

  Ga boek zeker kopen bij Broese!

 4. Bromsnor

  @Karel v K, Bromsnor heeft het boek vandaag binnen gekregen. Het is erg mooi geworden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).