Boek Verdwenen Horeca in Utrecht vanaf 2 december op te halen bij nieuwe redactie van DUIC Boek Verdwenen Horeca in Utrecht vanaf 2 december op te halen bij nieuwe redactie van DUIC

Boek Verdwenen Horeca in Utrecht vanaf 2 december op te halen bij nieuwe redactie van DUIC

Boek Verdwenen Horeca in Utrecht vanaf 2 december op te halen bij nieuwe redactie van DUIC
Het boek Verdwenen Horeca in Utrecht is vanaf vrijdag 2 december op te halen bij de nieuwe redactie van DUIC in het centrum van de stad. Op die datum is ook de boeklancering en iedereen die heeft aangegeven daarbij aanwezig te zijn krijgt van tevoren nog een uitnodiging. Ondertussen is Verdwenen Horeca in Utrecht nu ook te koop via de webshop.

Het boek Verdwenen Horeca in Utrecht is vanaf vrijdag 2 december op te halen bij de nieuwe redactie van DUIC in het centrum van de stad. Op die datum is ook de boeklancering en iedereen die heeft aangegeven daarbij aanwezig te zijn krijgt van tevoren nog een uitnodiging. Ondertussen is Verdwenen Horeca in Utrecht nu ook te koop via de webshop.

De crowdfundingsactie van het boek Verdwenen Horeca in Utrecht werd op 2 november afgerond. Het streven was om 17.500 euro op te halen en dit werd met een uiteindelijke opbrengst van 19.499 euro ruimschoots gehaald. Inmiddels worden alle exemplaren gedrukt en vanaf 2 december kan iedereen die het boek heeft gekocht een editie ophalen op Achter Clarenburg 23-25.

Op 2 december wordt het boek ook feestelijk gelanceerd. Ook dit wordt gedaan op Achter Clarenburg, op de nieuwe redactie van DUIC. Tijdens de crowdfunding hadden mensen de optie meer geld te doneren en hierbij aanwezig te zijn. Deze personen krijgen voor aanvang nog een uitnodiging.

We hebben specifiek voor 2 december gekozen omdat het boek dan nog cadeau kan worden gegeven tijdens het sinterklaasfeest. Mensen die dit eerder vieren en daarom ook eerder het boek willen hebben, kunnen een mail sturen naar joris@duic.nl. Het boek kan inmiddels ook besteld worden in de webshop van DUIC.

Welk boek?

In het boek ‘Verdwenen horeca in Utrecht’ zijn de stukken gebundeld, aangevuld met extra afbeeldingen zoals menukaarten en reclames. Arjan den Boer beschrijft aan de hand van historische bronnen zoals krantenberichten de geschiedenis van 25 bekende zaken, met speciale aandacht voor het gebouw en het interieur. Ton van den Berg voegt daar 25 verhalen aan toe. Hij schrijft die verhalen op basis van gesprekken met oud-uitbaters en herinneringen van klanten, die vaak ook nog foto’s hadden.

In het boek worden in totaal vijftig zaken behandeld, met elk een heel eigen verhaal. “Aan bod komen Chinese restaurants, tearooms voor deftige dames, bars met bijzondere namen, cafés waar schrijvers en kunstenaars kwamen, dancings en discotheken, ijssalons, een vegetarisch hotel, een poffertjeskraam en zelfs een ‘foute kroeg’ voor NSB’ers.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).