Bouwbedrijven schenken kunstwerk aan Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant Bouwbedrijven schenken kunstwerk aan Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant

Bouwbedrijven schenken kunstwerk aan Leidsche Rijn

Bouwbedrijven schenken kunstwerk aan Leidsche Rijn
Leidsche Rijn is een reizend kunstwerk rijker. Het beeld heet Build Love en is een geschenk van enkele bouwers van Leidsche Rijn aan de wijk.

Leidsche Rijn is een reizend kunstwerk rijker. Het beeld heet Build Love en is een geschenk van enkele bouwers van Leidsche Rijn aan de wijk.

Het kunstwerk dat van hergebruikte materialen is gemaakt gaat op tour door de wijk. Voor de eerste locatie is gekozen voor een plek met een extra lading; voor de ingang van het St Antonius Ziekenhuis. Daarmee willen de initiatiefnemers, Agterberg BV, Koot Verkeerstechniek, TEBI, Theo Pouw BV, Scholman Wegenbouw en Van Wijk Nieuwegein, ook alle zorgverleners een hart onder de riem steken.

Wethouder Klaas Verschuure (projectwethouder voor Leidsche Rijn): “Het is een mooi gebaar en verrassing van de bouwers van Leidsche Rijn, om juist ook in deze tijd te laten zien dat zij trots op deze stadswijk zijn én hart hebben voor de zorgverleners.” Medewerkers van het ziekenhuis krijgen van de initiatiefnemers ook een speldje in de vorm van een ‘gouden hart’.

10 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Een uiterst genereus gebaar van deze sociale en betrokken ondernemers! Chapeau!

  Over de uitvoering zullen we het daarom verder maar niet hebben. Dit komt uit een goed hart.

 2. Leidscherijn

  Hahahaha ja wat genereus gebaar met een dubbele agenda … of niet dan.

 3. Marcel Gieling

  En dan ben ik benieuwd naar de maker!

 4. Hetty

  Utrecht is weer een mooi kunstwerk rijker. Alleen lijkt het me aan te raden, het te schilderen, om roestvorming tegen te gaan. Het is een groot hart uit een goed hart voor de Zorgers, die met een warm hart voor hun patienten zorgen.

 5. Koel Hoofd

  Opvallend is dat het een trend lijkt om de zorgers te belonen met een goed gevoel.

  Waarom krijgen de zorgers niet gewoon meer geld en de betere arbeidsomstandigheden waar ze al vele jaren om smeken?
  Want de leraren krijgen wel meer geld dankzij corona, maar tot op heden moet de zorg het met een goed gevoel doen…

 6. [email protected]😷

  @Marcel Gieling,

  Volgens mij wat ik ervan heb meegekregen is dat ene mevrouw Pouw,en dit is natuurlijk wéér familie van de Theo Pouwgroep.
  En dit zijn allemaal bedrijven die op een of andere manier lekker verdienen aan leidscherijn, en je weet alles kun je afschrijven vd belasting.
  Het klinkt leuk hoor,maar dit is gewoon een dubbele agenda.
  Geef zorgmedewerkers gewoon meer loon,héél simpel.

 7. Herman

  Pleur maar neer op het Berlijnse plein, op die kitsch verzamelplaats past alles.

 8. Marcel Gieling

  Hetty; Dit is gemaakt van Cortenstaa, hetl heeft een typische, bijna oranjekleur. Aan het staal is onder andere, koper, nikkel, fosfor en silicium toegevoegd waardoor het veel langzamer oxideert dan gewoon staal. Het hoeft dan ook niet geschilderd te worden. Cortenstaal kan goed worden gecombineerd met diverse soorten natuursteen.

 9. Koel Hoofd

  @Marcel Gieling
  Het is dus milieuvervuiling als kunst?

 10. Pee

  Geen gezicht met die roestplaten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).